Moučníky a cukroví

Karamelové hvězdičky

120 g na nudličky krájených oloupaných mandlí
150 g hladké mouky
120 g másla nebo margarínu
100 g prosetého moučkového cukru
225 g plnotučného krémového sýra
450 ml smetany na šlehání
2x karamelový puding
450 ml mléka

Troubu si předehřejeme na 180 C. Dvě třetiny mandlí nasekáme najemno, zbytek mandlí nasekáme nahrubo a poslouží nám jako ozdoba dezertu. Do mísy dáme mouku, máslo, mandle a cukr. Vypracujeme drobenku. Drobenku prsty napěchujeme do pekáče a pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Než korpus vychladne, utřeme sýr s 60 g moučkového cukru do pěny. V další míse ušleháme šlehačku a třetinu vmícháme do sýrového krému a rozetřeme na korpus. Uvaříme puding dle návodu, ale použijeme pouze 450 ml mléka. Vzniklý krém rozetřeme na vrstvu sýrového krému, nakonec přidáme zbytek ušlehané šlehačky se zbytkem cukru. Necháme asi 4 hodiny ztuhnout. Dezert ozdobíme opraženými mandlemi.

Další recepty Celý díl