Chat

Holka z lesa - ta, co vaří marmeládu

Blanka Milfaitová

Holka z lesa - ta, co vaří marmeládu, je dnes připravena na vaše dotazy. Zeptejte se třeba na recept na nejlepší marmeládu na světě!

Záznam chatu z pátku 3. července 2015

SB: „Džemy nevaříte?“

Blanka Milfaitová: „Vařím samozřejmě i džemy,ale my stejně všemu říkáme marmelády :-)“

SB: „Proč Holka z lesa?“

Blanka Milfaitová: „Protože jsme se přestěhovali doprostřed lesa :-)“

Alena: „Dobré ráno, marmelády vaříte klasicky? Myslím ovoce a cukr? Nebo používáte želírovací přípravky?“

Blanka Milfaitová: „Dobré ráno, některé "marmelády" vařím úplně klasicky, do některých přidávám přírodní citrusový pektin. Používám ho proto, aby se ovoce nevařilo hodiny v hrnci, než se Vám marmeláda zahustí.“

Lenka Fojtíková: „Dobré ráno, paní Blanko, moc Vás zdravím z Velkého Března, přivstala jsem si a těším se na Vaše povídání a stále dobrou náladu.“

Blanka Milfaitová: „Také přeji dobré ráno :-) Moc děkuji a přeji Vám krásný den.“

natvrdlejprazak: „Dobré ráno, máte výborného koníčka z kterého je supr výsledek. Otázka: moderátoři v zimě jsou odhalení se klepou zimou při vedrech jsou nabaleni ještě kulichy a rukavice...možná i kožich.“

Blanka Milfaitová: „Dobré ráno i Vám :-)“

E-liška Anna: „Ahoj maminko, miluju tě a posílám pusinku :-) Přijeď už domůůůůů :-)“

Blanka Milfaitová: „Za chvilkuuuuuuuu :-) Taky posílám pusinku“

SB: „Které vše ovoce používáte pro výrobu marmelády?“

Blanka Milfaitová: „Skoro vše :-) Jen nedělám ze šípků, aronie, rakytníků a možná pár dalšího.“

Milena: „Proč nikdy a nikde není s Vámi Váš partner ? Myslím vidět. Nebo se jeho jméno nesmí vyslovovat a tvář ukazovat :-) ? Je to podivné..“

Blanka Milfaitová: „Spíše tajemné :-)“

Lada: „Dobrý den, paní Milfaitová, mám dva dotazy. 1) opravdu si myslíte, že Váš začátek byl těžký, jak často popisujete, když Vám rodiče darovali v NP Šumava nemovitost ? Kolik lidí má opravdu těžký start a nefňuká tak jako Vy..2) Jsou Vámi vyráběné marmelády opravdu 100% ryze české ?!?“

Blanka Milfaitová: „Já nijak nefňukám. Naopak si myslím, že může začít úplně každý, pokud opravdu chce. A je jedno, jestli k tomu má dům nebo ne. S druhým dotazem úplně nevím jak to myslíte, ryze české... Pokud jde o výrobu, pak 100% probíhá v Čechách, pokud jde o původ ovoce, tak citrusy u nás opravdu nerostou.“

Kateřina Osinková: „Jakou máš nejradši marmeládu? A jakou nejradši dělam (jo a si nejlepší žena která marmoškuje na světě!) :-)“

Blanka Milfaitová: „Moc děkuji. Marmeláda neni jen jedna, mám jich ráda víc, třeba višňová, meruňková a malinová. Ale koneckonců mi chutnají všechny, které vařím :-)“

Drahunka: „Dobrý den, taky se přimlouvám za nejlepší marmeládu na světě!! Díky moc D“

Blanka Milfaitová: „Také přeji dobré ráno. Moc děkuji.“

Alena: „Dobré ráno, marmelády vaříte klasickým způsobem? Myslím ovoce a cukr. Nebo používáte želírovací přípravky?“

Blanka Milfaitová: „Některé marmelády stačí vařit kklasickým způsobem, tj.pouze ovoce a cukr, některé vařím s přírodním citrusovým pektinem (pektin je koneckonců v každém ovoci, někde víc, někde míň), aby se ovoce nevařilo tak dlouho a zůstala v marmeládě co nejvíce jeho chuti“