Pomazánky

Kachní paštika

Recept vhodný i pro ty, kdo neradi játra.

70 dkg kachního masa
30 dkg vepřové plece
kachní játra (ale můžete zkusit i variantu bez jater pro porovnání chuti)
15 dkg slaniny
cibulka
2–3 vajíčka (podle velikosti)
smetana
sůl
pepř
bobkový list
tymián
sádlo na vymazání formy

Ušleháme vajíčka a nakrájíme cibulku. Maso pokrájíme na kousky, přidáme vajíčka, smetanu a koření. Vše jemně umeleme (můžeme použít i mixer) a směsí naplníme sádlem vymazanou formu na paštiky. Přikryjeme alobalem a vaříme hodinu a půl ve vodní lázni při teplotě 75 až 85 stupňů.

Necháme vychladnout, vyklopíme a ochutnáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl