Tatarák z brambor

Úvod » Recepty

24. 10. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oliv. oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 cibule
  • 2 lžíce majonézy (nebo 2 žloutky)
  • 4 lžíce kečupu
  • worcester
  • sojová omáčka
  • mletý kmín
  • sůl
  • bílý pepř

Postup

Brambory uvaříme ve slupce tak, aby se nerozpadaly. Až vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do nich prolisovaný česnek i s olejem, na kterém jsme ho předem zpěnili. Přidáme hořčici, na jemno nakrájenou cibuli a majonézu, kterou můžeme nahradit žloutky, trochu soli a pepře, mletý kmín, kečup, worcester a sojovou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladu zaležet. Pak už zbývá jen nasmažit spoustu křupavých topinek, na které tatarák namažeme a ozdobíme.

Rady:
Brambory předem uvařte ve slupce tak, aby se nerozpadaly.
Nejlépe se hodí brambory na salát - varný typ A.
Pro tento recept je nejvhodnější plnotučná hořčice.
Majonézu můžete nahradit žloutky