Carpaccio z halibuta

Úvod » Recepty

6. 6. 2011

Fotografie

Suroviny

500 g halibuta - filet s kůží
200 g olivového oleje extra virgin
100 g česneku
2 ks chilli papriček
100 g kaparů
sůl, svazek rukoly, citron

Maso z halibuta nakrájíme na tenké plátky bud´ přímo na talíř nebo na plech s pečícím papírem.
Vytvoříme asi 100gramové porce. Do oliv.oleje přidáme nakrájený česnek a čili papričky a dáme na sporák ohřát, než nám česnek změkne. Carpaccio osolíme, pokapeme citronem, přidáme čili olej, kapary a dáme vše pod gril na 7 minut. Hotový pokrm ozdobíme lístky rukoly.

Postup

Maso z halibuta nakrájíme na co nejtenčí plátky bud´ přímo na talíř nebo na plech s pečicím papírem. Vytvoříme asi 100gramové porce.
Do olivového oleje přidáme nakrájený česnek a chilli papričky a dáme na sporák prohřát, než nám česnek změkne.
Carpaccio osolíme, pokapeme citronem, přidáme chilli olej, kapary a dáme vše pod gril na 7 minut. Hotový pokrm ozdobíme  lístky čerstvé rukoly.