Kaštanové tiramisu

Úvod » Recepty

18. 4. 2011

Fotografie

Suroviny

0,5 kg mascarpone
2 vejce
2 žloutky
140 g cukru
0,2 l smetany
4 cl alkoholu (Grand Marnier)
150 g dušených (předvařených) kaštanů
1 pomeranč
0,25 kg cukrářských piškotů
3 šálky silné zrnkové kávy
0,1 kg kakaa
Amaretto

Postup

Do mísy vyklepneme dvě vejce a spolu se dvěma žloutky a sto čtyřiceti gramy cukru vyšleháme ve vodní lázni. Sto padesát gramů dušených jedlých kaštanů rozmačkáme vidličkou na kousky a nasypeme je do půl kila dobře vymíchaného mascarpone. Vyšleháme dvě deci smetany, pak do ní přilijeme čtyři centilitry likéru Grand Marnier a přistrouháme trochu pomerančové kůry. Vše opatrně, ale důkladně vmícháme do připraveného mascarpone. V podlouhlé misce smícháme šálek silné kávy s trochou amaretta. V této lázni krátce z obou stran namáčíme cukrářské piškoty, kterými vykládáme mísu. Když máme zakryté dno, nalijeme na piškoty půlku připravené směsi. Stejně uděláme i další patro. Nakonec tiramisu posypeme kakaem.