Pikantní pečený bůček

Úvod » Recepty

12. 2. 2011

Fotografie

Suroviny

3 kg vepřového bůčku
0,1 l sladké chili omáčky
1 pl BBQ omáčky
3 pl sojové omáčky
1 pl octa
sůl, pepř

Postup

Bůček položíme do pekáče kůží na dno. Podlijeme ho vodou a necháme v troubě asi 10 minut při teplotě 150 °C. Bůček vyndáme, otočíme kůží nahoru a nařežeme ho na povrchu, osolíme a dáme zpět péct na půl hodiny při teplotě 150°C. Poté bůček potřeme připravenou omáčkou a pečeme při teplotě 150°C cca 1 hodinu. Během této doby bůček každých 15 minut potíráme omáčkou a přeléváme výpekem. Po upečení necháme v troubě odpočinout a krájíme na plátky.