Hovězí nudličky s pikantní zeleninou

Úvod » Recepty

6. 2. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 600 g hovězí roštěné
  • sušené chilli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 300 g paprik
  • 100 g pórku
  • 100 g fazolí
  • 100 g kukuřice
  • 2 chilli papričky
  • 5 lžic sterilovaných rajčat
  • 2–3 dcl hovězího vývaru
  • olej
  • tabasco
  • sůl

Postup

Maso nakrájené na nudličky ochutíme trochou chilli, drceným česnekem a nastrouhanou kůrou z limety. Promícháme a necháme asi půl hodiny v teple odležet. Pak maso smícháme se škrobem, zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji a dáme bokem. Ve výpeku opražíme kousky různobarevných paprik, přidáme nakrájený pórek, fazole, kukuřici, nadrobno nakrájené chilli papričky, rajčata a zalijeme trochou vývaru. Krátce povaříme, vrátíme zpět opečené maso, promícháme a na závěr dochutíme solí a tabascem.
Podáváme s tortillami, které prohřejeme podle návodu výrobce, a uvařenými a opečenými kukuřičnými klasy.

Rady:
Maso zbavte šlach a tuku.
Silné pálení v ústech zmírní mléko, jogurt nebo sýr.
Použijte různé druhy fazolí, buď vařené nebo sterilované.

Poznámky:
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum.
Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.