Avokádový krém

Úvod » Recepty

30. 1. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 2 avokáda
  • 300 g termizovaného sýra
  • 25 g másla
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • stroužek česneku
  • šťáva z ½ limety
  • chilli
  • bílý pepř
  • sůl
  • (mléko)

Postup

Termizovaný sýr smícháme s povoleným máslem, přidáme nasekanou pažitku, prolisovaný česnek, trochu limetové šťávy, a je-li směs příliš hutná, naředíme ji mlékem. Osolíme, opepříme, dochutíme trochou chilli a na závěr vmícháme oloupaná rozmačkaná avokáda.

Rady:
S povoleným máslem se pracuje lépe.
Pokud dáte avokádo na světlé místo a zabalíte ho do mikrotenového sáčku, dozraje a půjde rozmačkat velmi snadno.
Avokádo můžete i rozmixovat.