Krkonošské kyselo

Úvod » Recepty

26. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 500 g kvásku
  • 2 hrsti sušených hub
  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • máslo
  • kmín celý
  • drcený kmín
  • sůl

Postup

Do vroucí vody zavaříme houby, které jsme si hodinu předem namočili do studené vody. Osolíme, přidáme celý kmín a asi pět minut provaříme. Poté přijdou na řadu brambory nakrájené na kostičky a než změknou, připravíme si vajíčka: Na másle do zlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu přidáme do polévky a na druhé půlce osmažíme vajíčka, která nezapomeneme osolit. Kyselo zahustíme kváskem den předem rozmíchaným s trochou vlažné vody, pět minut provaříme a přidáme osmažená vejce. Dochutíme drceným kmínem, solí a chceme-li být skutečně styloví, přidáme před podáváním lžíci přepuštěného másla.

Rada:
Můžete použít i čerstvé houby, ale sušené jsou aromatičtější.