25 minut

16. února

Část: Výběr ze sociální sítí ČT

Obsah dílu

Návrh zrušení moratoria Liberty — Uzavírání ski areálů kvůli počasí — Důsledky nadprůměrně teplého počasí — Překonané teplotní rekordy — Špatný stav silnic II. a III. tříd — Učitelé v pozici žáka — Konec kojeneckých ústavů v Česku — Výběr ze sociální sítí ČT — S rehabilitacemi pomáhají chytré brýle — V Ostravě začne stavba parkovacího domu — Operní pohádky v podání studentů OU

Části dílu

01:13
Návrh zrušení moratoria Liberty
    Restrukturalizační správce Liberty Ostrava navrhl Krajskému soudu v Ostravě, aby zrušil všeobecné moratorium, které huť chrání před věřiteli. Firma je podle něho v platební neschopnosti. Plyne to z dokumentu, který má Česká televize k dispozici. Vedení Liberty si ale stojí za tím, že je solventní a má připravený důkladný plán preventivní restrukturalizace.
    05:41
    Uzavírání ski areálů kvůli počasí
      V tomto týdnu zastavily svůj provoz další vleky a lanovky. Kvůli teplému počasí se pro lyžaře zavřel třeba areál v beskydských Malenovicích. V Jeseníkách provoz omezila ski aréna Karlova Studánka a lyžaři si už nezajezdí ani v Hlubočkách u Olomouce.
      07:57
      Důsledky nadprůměrně teplého počasí
        Na několik týdnu trvající nadprůměrně teplé počasí reaguje i příroda. Aktivní jsou zvířata, rozkvétají jarní květiny, předčasně kvetou i některé stromy, například lísky. Mnohem dříve tak letos začíná pylová sezóna.
        10:16
        Překonané teplotní rekordy
          Po přílivu teplého vzduchu padaly na sedmi místech Moravskoslezského kraje dlouhodobé teplotní rekordy. Například v Karviné naměřili 16,6 °C, což je nejvíce za poslední čtyři roky. Teplotní rekordy padaly i v Olomouckém kraji - nejtepleji bylo v Javorníku na Jesenicku, kde teploměr ukázal skoro 16 °C, a byl tak překonán dosavadní rekord z roku 1998.
          11:00
          Špatný stav silnic II. a III. tříd
            Olomoucký kraj by potřeboval na opravy svých silnic celkem 29 miliard korun. V nejhorším stavu jsou cesty nižších tříd. Rekonstrukci potřebuje také polovina silnic v hanácké metropoli. Kompletní opravy ale začnou nejdříve na jaře.
            13:30
            Učitelé v pozici žáka
              Učitelé v rolích žáků - zkušenost, kterou nabízí projekt s názvem Učiteling. Poprvé zamířil také do Moravskoslezského kraje. Dál se rozvíjet měla zájem stovka pedagogů. Své znalosti jim předávali prostřednictvím workshopů učitelé, kteří získali ocenění nejlepší učitelé Česka.
              15:37
              Konec kojeneckých ústavů v Česku
                Do konce roku mají přestat v Česku fungovat kojenecké ústavy. Nahradit je budou muset pěstouni. Novela z loňského roku počítá s jejich navýšením tak, aby děti do tří let do ústavů nemusely. Současná zařízení by měla dál poskytovat zdravotní péči.
                18:17
                Výběr ze sociální sítí ČT
                  Dva mladíci zaútočili na muže, který čekal na zastávce MHD ve Vítkovické ulici v centru Ostravy. Bili ho do hlavy a chtěli po něm peníze. Muž jim dal v obavách o svůj život 150 korun. Jejich počínání zachytili bezpečnostní kamery, strážnici proto ihned vyrazili na místo.
                  19:05
                  S rehabilitacemi pomáhají chytré brýle
                    Se zlepšením motoriky a snížením bolesti nebo křečí pomáhá v prostějovské nemocnici virtuální realita. Na vývoji se podíleli sami zdravotníci. Podle nich se díky chytrým brýlím pacienti na pohyb více soustředí a především se lépe odpoutávají od bolesti.
                    21:13
                    V Ostravě začne stavba parkovacího domu
                      Poblíž ostravského krajského úřadu začne stavba parkovacího domu s 600 místy. Objekt vznikne přestavbou stávajícího parkoviště pro 77 automobilů. Náklady budou 397 milionů korun, hotovo by mělo být na konci příštího roku. Osmipatrový dům bude mít na střeše také multifunkční hřiště s oplocením.
                      21:36
                      Operní pohádky v podání studentů OU
                        Studenti katedry sólového zpěvu Ostravské univerzity zpívají pohádky. Dvě klasické o červené karkulce a perníkové chaloupce nastudovali v rámci projektu Operní akademie. Inscenace s názvem Zazpívej mi pohádku je určená dětem.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        19. února

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám