25 minut

9. ledna

Část: Zaměstnanci Liberty dnes do práce nenastoupili

Obsah dílu

Silný mráz v Moravskoslezském kraji — Vliv mrazů na lidský organismus — Mráz a zvířata — Zaměstnanci Liberty dnes do práce nenastoupili — Soud v kauze údajného týrání v domově Slunečnice — Zrekonstruované operační sály ve FN Olomouc — Opravy Vlastivědného muzea v Olomouci — Tříkrálový koncert v Ostravě — Skončila nákladná oprava silnice u Hanušovic — Studentka navrhla grafiku pro deskovou hru — Monografie o architektovi Camillo Sittem

Části dílu

00:57
Silný mráz v Moravskoslezském kraji
    Morava a Slezsko má před sebou zatím nejmrazivější noc této zimy. Teploty mohou klesat i k mínus 23 stupňům Celsia. Utišil se vítr, obloha je jasná a v následujících hodinách bude nejcitelněji znát příliv arktického vzduchu od severovýchodu. Velmi mrazivá byla už noc na dnešek. Nejníže klesla teplota v Osoblaze. Meteorologové tam ráno naměřili téměř -21 stupňů Celsia. V místech, kde foukal vítr, ale bylo pocitově i -30.
    03:26
    Vliv mrazů na lidský organismus
      Souvislosti mezi současným počasím a lidským zdravím objasní kardiolog a internista Jiří Václavík.
      05:47
      Mráz a zvířata
        Mrazivé noci i dny mohou hůř snášet taky některá zvířata. Například exotické druhy v ostravské zoologické zahradě teď chovatelé nepouštějí do venkovních výběhů.
        07:53
        Zaměstnanci Liberty dnes do práce nenastoupili
          Zaměstnanci huti Liberty Ostrava zůstanou doma minimálně do 15. ledna. Firma Liberty poslala partnerům sanační plán. Dodavatel energií a hlavní věřitel Tameh ho hodnotí jako nedostatečný. Podle analytiků sice vyhlídky huti nejsou dobré, teoreticky a za příznivých tržních podmínek by ale měla být schopná i v budoucnu generovat zisk. Podle odborářů situaci nejvíc ztěžuje, že už Tameh není součástí huti, jako tomu bylo v minulosti a Liberty musí od něj energie nakupovat.
          09:35
          Soud v kauze údajného týrání v domově Slunečnice
            Poslední svědectví v kauze údajného týrání klientů ostravského domova Slunečnice. U okresního soudu v Ostravě zazněl i obsáhlý psychiatrický posudek soudní znalkyně. Dvě bývalé ošetřovatelky domova jsou žalované za týrání a ponižování patnácti obyvatelek.
            10:20
            Zrekonstruované operační sály ve FN Olomouc
              Fakultní nemocnice v Olomouci zrekonstruovala čtyři operační sály - v součtu za 72 milionů korun. Lékaři z kliniky oční, ORL a chirurgie hlavy a krku na nich zvládnou víc operací a pacienti přijdou dřív na řadu.
              11:29
              Opravy Vlastivědného muzea v Olomouci
                Vlastivědné muzeum v Olomouci opravuje svůj největší výstavní sál v kostele sv. Kláry. Statik ho nechal v loňském roce na měsíc uzavřít - z obavy, že by padající omítka mohla ohrozit návštěvníky jedné z nejúspěšnějších expozic - Dětského světa. Na 5 měsíců teď výstavní prostory obsadili řemeslníci.
                13:58
                Tříkrálový koncert v Ostravě
                  Letošní Tříkrálovou sbírku v Ostravě dnes podpoří i benefiční Tříkrálový koncert. Začal v 6 v ostravském kostele svatého Václava. Kdo vystoupí, co zazní a především nač půjdou vybrané peníze shrnula Gabriela Jurzykowská.
                  15:51
                  Skončila nákladná oprava silnice u Hanušovic
                    Jedna z nejvýznamnějších dopravních staveb v historii Olomouckého kraje - cenou i technickým řešením. I to je nový úsek silnice, který otevřeli u Hanušovic na Šumpersku. Před třemi lety se tu sesunul svah. Kvůli jeho zajištění a následným opravám museli jezdit řidiči několik měsíců po dlouhých objížďkách.
                    18:40
                    Studentka navrhla grafiku pro deskovou hru
                      Oblíbená karetní hra v novém grafickém provedení - navrhla ho osmnáctiletá studentka ostravské střední školy uměleckých řemesel. Vyhrála školní soutěž, kterou vyhlásilo samo vydavatelství. Podobné spolupráce nejsou obvyklé.
                      21:07
                      Monografie o architektovi Camillo Sittem
                        Do učebnic architektury dostal ostravskou část Přívoz. teď má architekt a urbanista Camillo Sitte monografii. Vydal ji Národní památkový ústav. Autoři Martin Strakoš a Romana Rosová v ní shrnují i zásady, podle kterých vídeňský architekt a pedagog tvořil.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        10. ledna

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám