25 minut

22. listopadu 2023

Část: Prodloužení kontrol na hranicích se Slovenskem

Obsah dílu

Ostravské Vánoce — Ostravské Vánoce — Unikátní historický kolotoč pro Ostravu. — Jednání o přesčasech lékařů — Prodloužení kontrol na hranicích se Slovenskem — Trest za pokus vraždy v nemocnici — Bourání chladicí věže — Výstraha proti silnému větru — Vysoký nárůst srdečních onemocnění — Plavecký bazén v Olomouci potřebuje opravu — Pozorování ptáků v Nízkém Jeseníku

Části dílu

01:04
Ostravské Vánoce
    Už v sobotu se na ostravském Masarykově náměstí rozsvítí vánoční strom. Ten z beskydského mezivodí dorazil dnes dopoledne. O víkendu začnou také vánoční trhy, které se tentokrát budou konat na čtyřech místech.
    05:42
    Ostravské Vánoce
      Více k tématu Pavlína Merendová PR manažerka Ostravských Vánoc.
      05:42
      Unikátní historický kolotoč pro Ostravu.
        Historický kolotoč na Ostravských Vánocích, místo do plastových autíček děti usednou na vyřezávané figurky staré sedmdesát let. Řemeslníci je zrestaurovali právě pro tuto příležitost. Kolotoč bude součástí dětské scény na Jiráskově náměstí.
        08:01
        Jednání o přesčasech lékařů
          Výpovědi z přesčasů podalo podle zástupců České lékařské komory více než 6 100 lékařů. Stovky z nich v Moravskoslezském kraji. Situace v jednotlivých zdravotnických zařízeních se ale různí.
          09:29
          Prodloužení kontrol na hranicích se Slovenskem
            Vláda dnes prodloužila kontroly na hranicích se Slovenskem do třetího ledna. Ačkoli jsou v porovnání s loňskem záchyty uprchlíků výrazně nižší, ministr vnitra Vít Rakušan upozornil na nutnost společného středoevropského řešení nelegální migrace. Kolony na bývalých hraničních přechodech momentálně nejsou.
            10:05
            Trest za pokus vraždy v nemocnici
              Žena, která se opakovaně pokusila zavraždit nehybného pacienta v ostravské nemocnici, stráví sedm let ve vězení. Rozsudek ostravského Krajského soudu dnes potvrdil olomoucký Vrchní soud. Případ se odehrál loni v červenci v nemocnici v Ostravě Vítkovicích.
              11:33
              Bourání chladicí věže
                Další dominanta Ostravy mění svou podobu, jedna z největších elektráren svého druhu v Česku bourá chladící věž. Kvůli odchodu od uhlí ji už firma nebude potřebovat. V místě zbourané chladící věže je plánováno zakončení přívodu nového plynovodu.
                14:29
                Výstraha proti silnému větru
                  Během zítřejšího a pátečního dne bude v Česku hrozit silný vítr. V nárazech může dosahovat až sedmdesát kilometrů za hodinu, na horách může foukat až sto kilometrovou rychlostí. Meteorologové varují, že takto silný vítr může lámat stromy.
                  14:55
                  Vysoký nárůst srdečních onemocnění
                    Nemocnice napříč Moravskoslezským krajem evidují razantní nárůst všech srdečních onemocnění. Například v ostravské Fakultní nemocnici ošetřili letos oproti loňsku o 500 případů selhání srdce více.
                    18:16
                    Plavecký bazén v Olomouci potřebuje opravu
                      Plavecký bazén v Olomouci potřebuje podle vedení města rekonstrukci, poškozený je hlavně vnější plášť bazénové vany. Jde o jediný padesátimetrový bazén v Olomouckém kraji a návštěvníků je tolik, že současný plavecký stadion kapacitně nestačí. Než se město pustí do opravy, chce postavit krytý bazén náhradní.
                      21:07
                      Pozorování ptáků v Nízkém Jeseníku
                        Změny klimatu vytlačují některé druhy ptáků. Vědci to pozorují na lokalitě, kde už půl století monitorují opeřence nejdéle v Česku, v Nízkém Jeseníku. Na populaci ptáků na našem území má v průběhu let vliv třeba kůrovcová kalamita, ale i změny klimatu v Ghaně.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        23. listopadu 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám