25 minut

14. listopadu 2023

Část: Ropici dál trápí kamiony.

Obsah dílu

Ivo Vondrák krajským lídrem za STAN. — Policie obvinila 13 lidí kvůli zakázkám. — Výsledky zátahů na cestující. — Obvinění z pokusu o dvojnásobnou vraždu. — Ropici dál trápí kamiony. — Aleje pomohou zmírnit klimatické extrémy. — Více turistů v moravskoslezském kraji. — Přípravy odborářů na stávku a demonstraci. — Nejstarší obyvatelka Krnova oslavila 104 let. — Festival regionálních skladatelů.

Části dílu

01:04
Ivo Vondrák krajským lídrem za STAN.
    Politické strany a hnutí se připravují na krajské volby. Budou příští podzim. Lídrem kandidátky hnutí Starostové a nezávislí bude bývalý hejtman Ivo Vondrák, který v předchozích volbách kandidoval a hejtmanský úřad získal jako člen ANO. Kvůli neshodám s vedením hnutí ale po letošních prezidentských volbách stranu i funkce jejího místopředsedy a Moravskoslezského hejtmana opustil.
    07:13
    Policie obvinila 13 lidí kvůli zakázkám.
      Policie obvinila 13 lidí kvůli podezření z nezákonného ovlivňování zakázek v oblasti dopravních staveb v Olomouckém kraji. Pokračování včerejšího zásahu NCOZ v Olomouckém kraji. Většina obviněných měla být podle vyšetřovatelů členy organizované zločinecké skupiny. Stále probíhají výslechy, o případné vazbě bude rozhodovat soud.
      09:50
      Výsledky zátahů na cestující.
        Skoro 2 300 pasažérů vyloučených z přepravy během týdenní intenzivní kontroly ostravského dopravního podniku. Asistenti spolu se strážníky zkontrolovali přes 32 tisíc cestujících v 9-ti stech spojích. Zaměřili se hlavně na nejvytíženější linky tramvají.
        10:09
        Obvinění z pokusu o dvojnásobnou vraždu.
          Policie obvinila 6-a-30-ti letého muže z pokusu o dvojnásobnou vraždu v hotelovém domě v Ostravě. Hrozí mu i výjimečný trest. Policisté navrhují vzít muže do vazby, detaily o použité zbrani nebo motivu sobotního případu zveřejňovat nechtějí. Jednou z možností má být i pokus ovlivnit svědky jiné kauzy.
          10:34
          Ropici dál trápí kamiony.
            Obcí Ropice na Třinecku dál jezdí kamiony, byť je už čtvrt roku plně v provozu nový obchvat Třince, který měl nákladní auta stáhnout mimo obydlené lokality. Podle ropické starostky Gabriely Szmekové je jich nejvíc v noci.
            13:14
            Aleje pomohou zmírnit klimatické extrémy.
              Více než 127 milionů korun za pět let. Tolik mohou na dotacích čerpat zemědělci, kteří budou na svých pozemcích pěstovat dřeviny. Remízky, aleje nebo sady na polích a pastvinách mají zmírnit následky klimatických extrémů. Stromy už se sází například nedaleko Olomouce.
              15:53
              Více turistů v moravskoslezském kraji.
                Moravskoslezskému kraji výrazně přibylo turistů, za letošní třetí kvartál se v regionu ubytovalo rekordních skoro 367 tisíc lidí. Je to o 3% víc než loni a o 10% víc než v před covidovém roce 2019.
                18:08
                Přípravy odborářů na stávku a demonstraci.
                  Dvě velké odborové centrály v Česku spojí síly při protestu proti krokům vlády. Domluvili se na tom odboráři z Českomoravské konfederace odborových svazů i Asociace samostatných odborů. Stávku připravují na pondělí 27. listopadu školské odbory, nejpočetnější svaz KOVO, dřevařské i úřednické odbory. V Praze se uskuteční protestní pochod a demonstrace.Dvě velké odborové centrály v Česku spojí síly při protestu proti krokům vlády. Domluvili se na tom odboráři z Českomoravské konfederace odborových svazů i Asociace samostatných odborů. Stávku připravují na pondělí 27. listopadu školské odbory, nejpočetnější svaz KOVO, dřevařské i úřednické odbory. V Praze se uskuteční protestní pochod a demonstrace.
                  21:29
                  Nejstarší obyvatelka Krnova oslavila 104 let.
                    104.-té narozeniny oslavila nejstarší obyvatelka Krnova a jedna z nejstarších dam v regionu Hildegarda Zebišová. Narodila se 10. listopadu 1919 a v Krnově prožila skoro celý život. Žije tam i teď v Domově pro seniory, kde jí přichystali oslavu i dort.
                    22:07
                    Festival regionálních skladatelů.
                      Návraty jsou jako letošní téma festivalu Hudební současnost. Je jedním z nejstarších na Ostravsku, tvorbu regionálních skladatelů představuje už skoro půl století. Na nejbližším festivalovém koncertě v komorním sále Ostravské univerzity zazní skladby pro klavír, klarinet i židovské písně.
                      Přehrát celé video
                      Stopáž25 minut
                      Další díl
                      15. listopadu 2023

                      Přehled dílů

                       
                      Stopáž25 minut

                      28. května

                      Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                      28. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      27. května

                      Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                      27. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      24. května

                      24. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      23. května

                      Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                      23. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      22. května

                      Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                      22. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      21. května

                      10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                      21. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      20. května

                      20. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      17. května

                      Budoucnost zařízení pro vězně na Sv. kopečku — Další zařízení pro propuštěné vězně — MS v ledním hokeji čeká závěrečný týden — Nová budova městské policie ve Frýdku-místku — Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu — Studentský Majáles v Ostravě — Energocentrum pro skleníky s rajčaty — Představení gobelínů pro útulnu Maměnka — Oprava silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou — Výběr ze sociálních sítí — Rozkvetlé rododenrony v Arboretu Nový Dvůr — Olomoucká muzejní noc nabídne 60 institucí — Nové varhany v kostele v Ostravě

                      17. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      16. května

                      ČSOP proti stavbě gigafactory u Dolní Lutyně — Plán na stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — Zesílená bezpečnostní opatření na MS v hokeji — Brankářem polského hokejového týmu je Čech — Ceny pohonných hmot klesly — Začíná ústní část maturit — Větší zájem o zápis dvouletých dětí do MŠ — Cvičení na radnici v Jeseníku — Začaly samosběry jahod — Výběr ze sociálních sítí — Policisté dopadli pachatele vloupání do aut — Výročí první české školy na Jablunkovsku

                      16. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      15. května

                      Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — MS v ledním hokeji: zápasy Česka s Dánskem a Slovenska s Polskem — Odklad nástupu do Liberty do konce června — Nález starých mincí v Opavě — Další jednání zastupitelů o Bauhausu v Ostravě — Vědci testují zadržování vody v krajině — Mezinárodní soutěž řemeslných oborů — Tanec a architektura na Divadelní Floře

                      15. 5. 2024 na ČT1

                      Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                      Napište nám