25 minut

16. května 2023

Část: Starostové chtějí zabránit zkušení pobočky spořitelny v Konici

Obsah dílu

Změny v rušení poboček pošty. — Změny v rušení poboček pošty. — Podmínečné propuštění vítkovských žhářů. — Navýšení kapacit SŠ v Hranicích a Šumperku. — Výjezd do terénu za dárci krve. — Palkovice mají nový obecní úřad. — Inaugurace rektora Slezdké univerzity v Opavě. — Starostové chtějí zabránit zkušení pobočky spořitelny v Konici — Policie hledá podvodnici. / Strážnící našli nahého muže. — Výstraha před vydatným deštěm. — Mapování rysů a vlků v Beskydech. — Národní soutěž fotografie.

Části dílu

01:06
Změny v rušení poboček pošty.
    Česká pošta po jednání se zástupci měst a obcí vyměnila v seznamu 300 rušených pošt jednadvacet poboček za jiné. Nejvíc změn je na severu Moravy a na Vysočině.
    03:17
    Změny v rušení poboček pošty.
      Hostem Událostí v regionech Pavel Smyček, ředitel České pošty pro oblast Morava sever.
      06:01
      Podmínečné propuštění vítkovských žhářů.
        Dva ze čtyř žhářů, kteří před čtrnácti lety zaútočili na domek romské rodiny ve Vítkově na Opavsku, opustili dnes věznici na Mírově. Soud vyhověl jejich žádostem a podmíněně je propustil po dvou třetinách dvacetiletého trestu. Rozhodnutí kritizovala řada Romů, proromských aktivistů nebo také vládní zmocněnkyně pro lidská práva.
        08:24
        Navýšení kapacit SŠ v Hranicích a Šumperku.
          Dvě školy v Olomouckém kraji budou mít od září víc míst pro studenty, než bylo původně v plánu. Jde o Střední školu řemesel v Šumperku a Střední odbornou školu Hranice. Rozhodli o tom krajští radní, na twittru to napsal hejtman Josef Suchánek. Rada města podle něj zohlednila velkou poptávku ze strany uchazečů. Do prvních ročníků se díky tomu dostane víc zájemců.
          08:46
          Výjezd do terénu za dárci krve.
            Tým transfúzního oddělení olomoucké fakultní nemocnice vyjel odebírat krev do terénu. Konkrétně do vojenské akademie ve Vyškově. Zdravotníci doufají, že díky mobilním odběrům přitáhnout k dárcovství víc lidí.
            11:00
            Palkovice mají nový obecní úřad.
              Palkovice na Fýdecko-Místecku mají poprvé v historii vlastní obecní úřad. Obci je přes šest set let a dosavadní vedení vždy úřadovala v provizoriu. Nové sídlo je po hasičské zbrojnici a lávce dalším příkladem moderní architektury, na které s Palkovickými spolupracoval architekt Kamil Mrva.
              14:01
              Inaugurace rektora Slezdké univerzity v Opavě.
                Hostem Událostí v regionech - rektor Slezské univerzity Tomáš Gongol.
                16:25
                Starostové chtějí zabránit zkušení pobočky spořitelny v Konici
                  22 starostů z Konice a okolí podepsalo dopis, kterým chtějí zabránit zrušení pobočky České spořitelny. Podle vedení obcí by to znamenalo problém pro řadu lidí, hlavně seniorů. Náhradu mají místní v Prostějově, 25 kilometrů daleko. Podle spořitelny je ale o pobočku, která má zavřít na konci června, malý zájem. Ve městě bude dál fungovat bankomat.
                  18:38
                  Policie hledá podvodnici. / Strážnící našli nahého muže.
                    Policie pátrá po ženě, která měla poškozenou připravit o více než sto tisíc korun. / Podchlazeného, dezorientovaného a úplně nahého muže minulý čtvrtek o půl třetí ráno kontrolovala hlídka ostravské městské policie.
                    19:24
                    Výstraha před vydatným deštěm.
                      Meteorologové varují před intenzivním deštěm. Pršet bude hlavně ve východních oblastech Česka. Kde je půda hodně nasycená, mohou citelně stoupat hladiny potoků a řek.
                      21:01
                      Mapování rysů a vlků v Beskydech.
                        V Beskydech jsou vlci i rysi, potvrdilo únorové mapování terénu, do kterého se vydalo na pět desítek dobrovolníků a ochránců přírody. Na stopy medvěda tentokrát nenarazili. Prošli i část území v chráněných krajinných oblastech Kysuce a Bílé Karpaty.
                        21:19
                        Národní soutěž fotografie.
                          Dlouhé diskuse poroty o vítězích v Národní soutěži fotografie. Její 3-a-40. ročník hostí Vlastivědné muzeum v Olomouci. Vystavuje na dvě stě fotografií, stovky dalších, které autoři do soutěže přihlásili, se do expozice nevešly. Cenu získal například soubor o oslavě jara nebo krakovských Židech.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          17. května 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám