25 minut

25. dubna 2023

Část: Firmám chybí svářeči a zámečníci.

Obsah dílu

Začala stavba D55. — O ostravské koalici se nadále jedná. — Firmám chybí svářeči a zámečníci. — Začíná Academia Film Olomouc. — Dopadení mladíků za šíření neonacismu. — Výluka tramvají v centru Olomouce. — Komplikovaný začátek jarní sezóny. — Spor o byty v Šenově u Nového Jičína. — Zvoník u Matky Boží v Slezském divadle.

Části dílu

01:06
Začala stavba D55.
    Na Olomoucku dnes začala stavba první části dálnice D55 z Olomouce do Přerova. Osmikilometrový úsek do Kokor bude hotový za dva roky, stát za něj zaplatí zhruba dvě miliardy korun.
    03:56
    O ostravské koalici se nadále jedná.
      Ostravští politici právě na klíčové schůzce jednají o nové koalici - a to před zítřejším zasedáním zastupitelstva. Uskupení Spolu, hnutí ANO, Ostravak a Starostové pro Ostravu se už zhruba dva týdny nejsou schopná dohodnout, kdo nahradí současného primátora Tomáše Macuru. Ten odešel právě z hnutí ANO a spolu s ním i dalších 7 členů.
      10:12
      Firmám chybí svářeči a zámečníci.
        Firmám v Moravskoslezském kraji chybí kvalifikovaní svářeči a zámečníci. Jedna z opavských strojírenských společností proto začala zaměstnávat pracovníky z Indie. Jejich nábor byl ale náročný a trval déle než rok. V Česku o tato pracovní místa zájem nebyl.
        12:22
        Začíná Academia Film Olomouc.
          V Olomouci dnes začal festival dokumentárních filmů AFO. Jeden z nejnavštěvovanějších českých filmových festivalů pravidelně představuje ty nejlepší současné vědecké snímky, letos jich bude uvedeno téměř 170. Motivem, který letošní 58. ročník zaštiťuje je ECHO - ozvěna, vizualizace zvuku, ale také otázky rezonující společností a reflexe, která šíří dál nové myšlenky a inspiraci.
          15:28
          Dopadení mladíků za šíření neonacismu.
            Prostějovští policisté dopadli dva muže ve věku 20 a čtyři-a-dvacet let podezřelé z nalepování obrázků s nacistickou tematikou na řadě veřejných míst v Prostějově. Muži se k tomu přiznali, hrozí jim až tříletý trest.
            15:46
            Výluka tramvají v centru Olomouce.
              Kvůli dokončování nového mostu přes řeku Moravu na Masarykově třídě v Olomouci a opravě tramvajových zastávek nebudou o následujících dvou prodloužených víkendech jezdit tramvaje přes centrum města k hlavnímu vlakovému nádraží. Zajištěná bude v tomto úseku náhradní autobusová doprava.
              16:07
              Komplikovaný začátek jarní sezóny.
                Chladnější a deštivý duben komplikuje práci zemědělcům. Pole jsou často podmáčená a těžká technika má problémy s úpravou půdy a setím plodin. Dochází tak ke zpožděním oproti jiným letům. Pěstitelé teď doufají ve slunečnější počasí.
                19:13
                Spor o byty v Šenově u Nového Jičína.
                  Spor o prodej bytů v Šenově u Nového Jičína – někdejší starosta nájemníkům dvou bytových domů v ulici Severní slíbil, že jim obec po dvaceti letech byty za korunu prodá. Teď přišel čas. Jenže současné vedení obce považuje smlouvy, kterými se měl úkon řídit, za neplatné.
                  21:37
                  Zvoník u Matky Boží v Slezském divadle.
                    Slezské divadlo v Opavě nastudovalo romantický balet Zvoník u Matky Boží. Příběh o znetvořeném zvoníku Quasimodovi z chrámu Notre Dome se opírá o slavný román Victora Huga. Na jevišti nechybí láska, věrnost a přátelství, ale i zrada a nenávist.
                    Přehrát celé video
                    Stopáž25 minut
                    Další díl
                    26. dubna 2023

                    Přehled dílů

                     
                    Stopáž25 minut

                    31. května

                    Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                    31. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    30. května

                    Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                    30. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    29. května

                    29. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    28. května

                    Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                    28. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    27. května

                    Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                    27. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    24. května

                    24. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    23. května

                    Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                    23. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    22. května

                    Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                    22. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    21. května

                    10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                    21. 5. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    20. května

                    20. 5. 2024 na ČT1

                    Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                    Napište nám