25 minut

29. března 2022

Část: Obžaloba kvůli otravě Bečvy

Obsah dílu

Uprchlíci poznávají region — Počty registrovaných uprchlíků — Ostravsko-opavská diecézní charita pomáhá — Klesá počet dárců pomoci — Péče o zvířata uprchlíků z Ukrajiny — Další kamion na přejezdu ve Studénce — Nemocnice Karviná-Ráj zruší centra na covid-19 — Obžaloba kvůli otravě Bečvy — Obnova letecké linky do Varšavy — Obnova letecké linky do Varšavy — Dvě B-52 v Mošnově — Pokračování stavby obchvatu F-M — ŘSD připravuje jižní obchvat — Benefiční koncert na podporu Ukrajiny

Části dílu

01:01
Uprchlíci poznávají region
    Místo v základní nebo střední škole zatím nemají. I proto Charita Olomouc ode dneška pořádá program pro náctileté uprchlíky z Ukrajiny. Během čtyř dnů poznají olomoucké památky, čeká je sportování a naučí se také základní fráze v češtině. Rozveselit ubytované běžence se snaží i Římskokatolická farnost v Ostravě.
    03:54
    Počty registrovaných uprchlíků
      V Moravskoslezském kraji už požádalo o takzvaná víza strpění 12,5 tisíce uprchlíků. Podle hejtmana Iva Vondráka jich každý den ubývá, naopak ale roste podíl těch, kteří žádají o ubytování. Teď je jich zhruba 40 procent. * V kraji olomouckém se zatím registrovalo přes šest tisíc uprchlíků. Do mateřských a základních škol už tam nastoupila asi stovka dětí.
      04:19
      Ostravsko-opavská diecézní charita pomáhá
        Z obklíčeného přístavního města Mariupol na Ukrajině, které je od začátku ruské invaze pod silnou palbou, se podařilo utéct řediteli tamní charity a jeho spolupracovníkům. Dlouhodobě spolupracují s ostravsko-opavskou diecézní charitou. Ta partnerské charitě už doručili zásilku humanitární pomoci, aby mohla dál pomáhat potřebným.
        06:56
        Klesá počet dárců pomoci
          Počet dárců ochotných materiálně pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se v Ostravě snižuje. Zatímco první den otevření sběrného místa ve Wattově ulici v Ostravě-Přívoze město registrovalo přes 550 dárců, o uplynulém víkendu tam přišlo zhruba čtyřicet dárců. Materiální pomoc je ale podle vedení města stále potřeba.
          08:24
          Péče o zvířata uprchlíků z Ukrajiny
            Někteří veterináři se začínají starat o domácí zvířata ukrajinských uprchlíků. Ty ale často nebývají naočkovaná proti nemocem a hrozí také, že do Česka přivezou vzteklinu. Státní veterinární správa proto zakázala dovoz zvířat neznámého původu z Ukrajiny.
            10:21
            Další kamion na přejezdu ve Studénce
              Navzdory červeně blikajícím výstražným světlům vjel včera dopoledne ruský řidič s polským kamionem na železniční přejezd ve Studénce. Podle policistů závora spadla na kabinu vozu a nákladní vůz zůstal stát na kolejích mezi spuštěnými závorami. Na 15 minut pak musela být přerušena i vlaková doprava. Policisté řidiče na místě zadrželi. Na stejném železničním přejezdu se v červenci 2015 odehrála tragická nehoda, kdy po srážce Pendolina s polským kamionem zemřeli tři lidé.
              10:51
              Nemocnice Karviná-Ráj zruší centra na covid-19
                Nemocnice Karviná-Ráj v pátek ukončí provoz odběrového centra na covid-19. 14. dubna pak naposledy otevře i očkovací centrum. Důvodem je malý zájem. Pokud by se situace změnila, je vedení nemocnice schopno provoz centra zase obnovit.
                11:36
                Obžaloba kvůli otravě Bečvy
                  V kauze předloňské otravy řeky Bečvy obžaloval státní zástupce Jiří Sachr společnost Energoaqua z Rožnova pod Radhoštěm a jejího ředitele Oldřicha Havelku. Ten v minulosti opakovaně odmítl, že by firma byla původcem ekologické havárie. Případem by se měl zabývat vsetínský okresní soud.
                  11:55
                  Obnova letecké linky do Varšavy
                    Letecká společnost LOT obnovuje provoz pravidelné letecké linky mezi Ostravou a Varšavou. Létat se bude 5 x týdně. Podle vedení letiště bude zprovoznění linky zásadní z pohledu propojení Moravskoslezského kraje s celou Evropou a destinacemi v severní Americe a Asii.
                    12:33
                    Obnova letecké linky do Varšavy
                      Živě Jaromír Radkovský, ředitel Letiště Leoše Janáčka.
                      15:31
                      Dvě B-52 v Mošnově
                        Na Letišti Leoše Janáčka Ostrava ještě zůstaneme - na místě totiž během dne přistály dva americké bombardéry B-52, které jsou součástí letů k procvičení vzájemné spolupráce vzdušných sil členských států NATO nad střední a východní Evropou. Při jednom z cvičných letů přistál bombardér B-52 v Mošnově už v únoru.
                        16:43
                        Pokračování stavby obchvatu F-M
                          Ředitelství silnic a dálnic staví podle spolku Děti Země obchvat Frýdku-Místku načerno. Ekologické sdružení před měsícem uspělo s kasační stížností u Nejvyššího správního soudu, který zrušil pro část nové silnice platné stavební povolení. Stát ale tvrdí, že tak velkou dopravní stavbu nejde jednoduše zastavit.
                          19:06
                          ŘSD připravuje jižní obchvat
                            U Bludova na Šumpersku se začne stavět jižní obchvat. Do obce tak díky němu nebudou zajíždět auta, která jedou na Hradec Králové. ŘSD už podepsalo smlouvu s firmou Strabag, která silnici vybuduje za 318 milionů korun. To je asi o 80 milionů méně než předpokládaná cena. Silnice má být otevřená společně s už rozestavěným východním obchvatem za dva roky.
                            20:10
                            Benefiční koncert na podporu Ukrajiny
                              Živě ředitelka školy Soňa Javůrková.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              30. března 2022

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              31. května

                              Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                              31. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              30. května

                              Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                              30. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              29. května

                              29. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              28. května

                              Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                              28. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              27. května

                              Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                              27. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. května

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              23. května

                              Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. května

                              Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              21. května

                              10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              20. května

                              20. 5. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám