25 minut

25. ledna 2022

Část: ČD odstavily push-pully

Obsah dílu

Omikron omezuje výuku školách — Karantény omezují výuku ve školách — Počet nově nakažených dál roste — Začíná očkování dětí posilující dávkou — Policista Petrůj očištěn v kauze Vidkun — ÚS: kauce pro agentury práce jsou zákonné — Meteorologové očekávají sníh a vítr — Studentské formule ve Velkém světě techniky — Ukradené kabely na železnici — ČD odstavily push-pully — Opravy silnic v MS kraji — Povodí Odry proinvestuje 230 milionů korun — Osud manželů spisovatelů z Ostravice

Části dílu

01:00
Omikron omezuje výuku školách
    Ve školách se naplno rozjela nová varianta koronaviru omikron. Nejen žáci končí v karanténách a izolacích. Na mnoha školách už museli zůstat doma i učitelé. Ředitelé škol tak řeší, jak zajistit vyučování.
    03:51
    Karantény omezují výuku ve školách
      Živě s Hanou Fantovou, vedoucí odboru školství olomouckého magistrátu.
      06:44
      Počet nově nakažených dál roste
        Počet nakažených koronavirem v Moravskoslezském kraji dále roste. V pondělí v regionu přibylo 2412 lidí s nemocí covid-19, mírně vzrostl oproti předchozím dnům i počet hospitalizovaných, kterých je opět přes 200, je to ale stále méně než před týdnem. * V Olomouckém kraji za pondělí evidují nejvyšší denní přírůstek od 7. prosince - přibylo 1383 potvrzených nákaz. V mezitýdenním srovnání byl počet vyšší o 449 případů. Epidemie v kraji už čtvrtým týdnem zesiluje.
        07:19
        Začíná očkování dětí posilující dávkou
          Od pondělí se mohou na posilující dávku vakcíny proti koronaviru zapsat i děti ve věku 12 až 17 let, kterým od poslední dávky uplynulo minimálně pět měsíců. Zatím se jich registrovalo v celém Česku přes 16 tisíc, do největšího očkovacího centra v rámci Moravskoslezského kraje - na ostravskou Černou louku se zapsalo zhruba 600 dětí - dnes dostaly třetí injekci první z nich.
          09:21
          Policista Petrůj očištěn v kauze Vidkun
            Bývalý šéf olomoucké krajské hospodářské kriminálky Radek Petrůj je definitivně očištěn v olomoucké korupční kauze Vidkun. Státní zástupce Miroslav Stoklásek vzal své odvolání proti jeho zproštění obžaloby zpět. Žalobce dnes řekl, že se v jeho případě ocitá v důkazní nouzi. Petrůj, který byl kvůli projednávání kauzy v souvislosti s údajným vynášením informací a ovlivňováním trestních řízení v lednu 2016 zproštěn výkonu služby, se tak nyní může vrátit zpět k policii a doplacena mu bude také mzda. Případ zbylých třech obžalovaných bude projednávat kvůli odvolání vrchní soud.
            10:00
            ÚS: kauce pro agentury práce jsou zákonné
              Ústavní soud zamítl návrh Krajského soudu v Ostravě na zrušení části zákona o zaměstnanosti. Novela přijatá v roce 2017 stanovila, že člověk nebo firma žádající o povolení ke zprostředkování zaměstnání musí složit na zvláštní účet generálního ředitelství Úřadu práce kauci půl milionu korun. Povinnost se vztahovala i na agentury práce, které povolení získaly už v minulosti podle dřívější právní úpravy. Podle soudu je právní úprava racionální a výše kauce akceptovatelná.
              10:37
              Meteorologové očekávají sníh a vítr
                Živě Marek Slavík, redaktor ČT.
                12:52
                Studentské formule ve Velkém světě techniky
                  Nové formule z dílny studentů Vysoké školy báňské jsou ode dneška vystaveny v ostravském Velkém světě techniky. Exponáty tam budou minimálně rok. U jednoho z vystavených modelů si návštěvníci můžou třeba vyzkoušet výměnu pneumatik na čas. Stavba speciálních vozů budoucím strojařům pomáhá v praxi.
                  14:19
                  Ukradené kabely na železnici
                    Po pěti měsících pátrání policisté zatkli 30letého recidivistu, který ohrozil provoz na železnici. Mezi stanicemi Ostrava hlavní nádraží a Ostrava Hrušov ukradl zabezpečovací kabely. Tím došlo k výpadku zabezpečovacího zařízení a následkem toho byl přes čtyři hodiny omezen provoz na hlavním železničním koridoru. Vlaky nabíraly zpoždění.
                    15:37
                    ČD odstavily push-pully
                      Nové vlaky na trase z Ostravy směrem do Beskyd nejezdí. Z kolejí je kvůli bezpečnosti České dráhy stáhly po necelém měsíci ve zkušebním provozu. Jednotky totiž měly problém se zajištěním dveří během jízdy. I když už dodavatel chybu odstranil, stále není jasné, kdy se do provozu vrátí. Rozhodnout totiž musí Drážní úřad.
                      18:18
                      Opravy silnic v MS kraji
                        Silnice, dálniční úseky i mosty čeká v Moravskoslezském kraji na dvacet oprav. Ty na letošek plánuje Ředitelství silnic a dálnic - dohromady se má jednat o opravy za stovky milionů korun.
                        20:07
                        Povodí Odry proinvestuje 230 milionů korun
                          Státní podnik Povodí Odry chystá v letošním roce investice za zhruba 230 milionů korun. Pokračovat bude například rekonstrukce přehrady Morávka v Beskydech nebo opravy hráze na řece Ostravici v Paskově. Chystá také zahájit výstavbu ochranné hráze na řece Odře. Loni podnik na investice vynaložil přes 247 milionů.
                          20:50
                          Osud manželů spisovatelů z Ostravice
                            Znovuobjevení spisovatelé z Ostravice v Beskydech. Jindřich a Marie Grubhofferovi vyměnili profesi bankovních úředníků za spisovatelskou dráhu. Po osudu manželů, kteří společně napsali knihy různých žánrů, pátral archivář Tomáš Adamec několik let. Výsledkem je publikace s názvem Případ manželů Grubhofferových.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž25 minut
                            Další díl
                            26. ledna 2022

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            31. května

                            Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                            31. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            30. května

                            Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                            30. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            29. května

                            29. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            28. května

                            Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                            28. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            27. května

                            Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                            27. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. května

                            24. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. května

                            Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                            23. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. května

                            Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                            22. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            21. května

                            10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                            21. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            20. května

                            20. 5. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám