26 minut

11. února 2021

Část: Kraj se chystá na vyšší nezaměstnanost

Obsah dílu

Kraj se chystá na vyšší nezaměstnanost — Kraj se chystá na vyšší nezaměstnanost — Horská služba varuje — Počet nakažených se snižuje — Rekordmanka mezi očkujícími lékaři — Zabíjel v Ostravě mráz? — Vondráček živě na internetu — Virtuální Nehospoda pomáhá — Záchranáři testují lavinové psy — FNO má testovací linku

Části dílu

00:49
Kraj se chystá na vyšší nezaměstnanost
    MS kraj se připravuje na rychlý nárůst lidí bez práce. V souvislosti s ukončením těžby v OKD může v budoucnu dojít ke zrušení až 5 tis. pracovních míst. Lidem, kteří přijdou o práci, má pomoci například projekt Moje místo.
    03:44
    Kraj se chystá na vyšší nezaměstnanost
      Živě Jan Kurnik, analytik trhu práce.
      07:42
      Horská služba varuje
        Beskydská horská služba nedoporučuje v nejbližších dnech hřebenové túry. Kvůli mrazu a silnému nárazovému větru v horách extrémně klesá pocitová teplota. Dosahuje i mínus 30 stupňů Celsia.
        Ta reálná se pohybuje okolo mínus 13. Upozornění platí až do odvolání, tedy dokud se situace neuklidní. Ideální podmínky zřejmě nečekají v Beskydech o víkendu ani běžkaře. V horách má dál sněžit a není jisté, zda budou stopy dobře připravené.
        08:13
        Počet nakažených se snižuje
          V MS kraji přibylo ve středu 640 potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to zhruba o sedm desítek méně než v úterý. V regionu dosud zdravotníci aplikovali téměř 41 tis. dávek vakcín. V OL kraji přibylo ve středu 400 případů nákazy COVIDEM-19, což je asi o 90 méně než za úterý. V kraji dosud aplikovali téměř26 tis. dávek očkovací látky. Index rizika protiepidemického skóre je v Česku 5. den po sobě na hodnotě 71.
          08:56
          Rekordmanka mezi očkujícími lékaři
            V OL a MS kraji už zdravotníci aplikovali v součtu téměř 760 tis. dávek vakcíny proti koronaviru. Více než tisícovku lidí naočkovala praktická lékařka Šárka Mostýnová, patří díky tomu v celé republice k vůbec nejaktivnějším. Natáčel s ní Jiří Šíma.
            11:13
            Zabíjel v Ostravě mráz?
              Živě Tomáš Hruška z Armády spásy.
              14:01
              Vondráček živě na internetu
                Jeden z nejlepších klavíristů současnosti a vítěz prestižní světové soutěže Královny Alžběty v Bruselu Lukáš Vondráček koncertuje s Janáčkovou filharmonií Ostrava živě na internetu. Na programu je druhý koncert Sergeje Rachmaninova, ke kterému má klavírista velmi blízko a taky jedna ze symfonických básní Bedřicha Smetany.
                17:06
                Virtuální Nehospoda pomáhá
                  V době tzv. suchého února otevírá Armády spásy v Havířově historicky první virtuální NEhospodu.
                  Lidé si v ní můžou koupit virtuální pivo a další alkohol. Peníze, které za každé nevypité pivo v hospodě U Suchánků zaplatí, pomůžou lidem, kteří bojují se závislostí na alkoholu.
                  19:19
                  Záchranáři testují lavinové psy
                    V Česku vládne už několik dní zimní počasí a pokračovat bude i v dalších dnech. Meteorologové aktuálně varují před silnými mrazy nebo sněhovými jazyky. V Jeseníkách platí 2. stupeň lavinového nebezpečí. Turisté by podle horské služby měli dobře zvážit výlety do hor.
                    21:47
                    FNO má testovací linku
                      Během hodiny zvládne analýzu 600 vzorků. Fakultní nemocnice v Ostravě má nově automatickou vysokokapacitní linku. Ta výrazně zkrátí dobu čekání lékařů na výsledky odběrů pacientů. Lékaři tak rychleji stanoví diagnózu a zahájí léčbu pacienta.
                      Přehrát celé video
                      Stopáž26 minut
                      Další díl
                      12. února 2021

                      Přehled dílů

                       
                      Stopáž25 minut

                      31. května

                      Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                      31. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      30. května

                      Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                      30. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      29. května

                      29. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      28. května

                      Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                      28. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      27. května

                      Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                      27. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      24. května

                      24. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      23. května

                      Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                      23. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      22. května

                      Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                      22. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      21. května

                      10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                      21. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      20. května

                      20. 5. 2024 na ČT1

                      Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                      Napište nám