26 minut

1. září 2020

Část: Začal školní rok v době koronaviru

Obsah dílu

Začal nový školní rok — Počty žáků v MS a OL kraji — Na ZŠ v Horní Moštěnici začne školní rok později — Začal školní rok v době koronaviru — Výuka v obytných kontejnerech — Znovu nosíme roušky — Počty nakažených koronavirem — Soud o pronájem VaK Prostějov — Výstraha před deštěm odvolána — Kriminalisté odhalili varnu pervitinu — Děkan LF OU oznámil rezignaci — Zemřel hokejista a trenér Miloš Říha — Ceny Jantar pro kulturní osobnosti a skupiny

Části dílu

00:47
Začal nový školní rok
    V MS kraji se dnes otevřely všechny základní i střední školy. Tradiční přivítání žáků a studentů letos doplnila nová povinnost,učitelé museli vysvětlovat hygienická opatření. Sami už mají za sebou školení třeba ohledně výuky na dálku.
    03:10
    Počty žáků v MS a OL kraji
      Do základních škol v Ms kraji nastoupilo 105 tis. dětí, z toho 11 600 prvňáků, vedení středních škol evidují 47 500 studentů. Vedení Olomouckého kraje poskytlo jen počty žáků v prvních ročnících. Do základních škol tam nastoupilo 6 200 prvňáků, do středních 5 072.
      03:34
      Na ZŠ v Horní Moštěnici začne školní rok později
        Ne všichni žáci dnes ale mohli do školních lavic usednout. Třeba v Horní Moštěnicina Přerovsku zůstala zavřená celá tamní základní škola. Pozitivní test na COVID-19 u jednoho z učitelů začátek školního roku odsunul.
        05:18
        Začal školní rok v době koronaviru
          Živě ředitelka Základní školy Vendryně na Frýdecko-Místecku a zároveň regionální zástupkyně
          Asociace ředitelů základních škol Bohuslava Burá.
          09:36
          Výuka v obytných kontejnerech
            Na základní škole v Ludgeřovicích na Hlučínsku některé děti usedly do lavic namísto klasické třídy v obytných kontejnerech. Nestačí tam totiž kapacita dosavadních budov. Dostavba přitom bude hotová až na začátku příštího školního roku.
            11:55
            Znovu nosíme roušky
              Ode dneška musí mít lidé ve většině vnitřních prostoropět zakrytá ústa a nos. Nová vládní opatření začala platit plošně pro celou republiku. Co konkrétně se změní a kde všude musí lidé chodit s rouškou, shrnula Lucie Botorová.
              14:37
              Počty nakažených koronavirem
                Automobilka Hyundai v Nošovicích eviduje 3 zaměstnance nakažené koronavirem. Několik jejich kolegů je v karanténě. Podle hygieniků se nejedná o žádné významné ohnisko nákazy. Výrobu v automobilce to nijak neohrozí. V MS kraji včera přibylo 22 nakažených, více než polovina právě na Frýdecko-Místecku.
                14:58
                Soud o pronájem VaK Prostějov
                  Soud ohledně platnosti dlouhodobého pronájmu vodovodního potrubí na Prostějovsku bude pokračovat i v příštím roce. Akciovou společnost Vodovody a kanalizace Prostějov má od roku 2006 až do roku 2030 v pronájmu firma patřící francouzskému koncernu Veolia. Smlouvu ale po několika letech napadnul jeden z akcionářů. Podle něj byla transakce nevýhodná. A kritizují ji taky opoziční zastupitelé města. Na opravu potrubí totiž údajně není možné čerpat dotace EU a vzrostla také cena za vodu.
                  17:03
                  Výstraha před deštěm odvolána
                    Výstraha před vydatným deštěm a povodněmi, kterou vyhlásili meteorologové pro MS i část OL kraje se nenaplnila. Vysoký stupeň nebezpečí měl platit hlavně pro podhůří Beskyd a Jeseníků. Oblačnost a srážky se oproti předpokladu přesunuly více na západ, do Čech.
                    18:15
                    Kriminalisté odhalili varnu pervitinu
                      Kriminalisté odhalili skupinu výrobců pervitinu ve Frýdku-Místku. Policistům se dosud podařilo prokázat zhruba 700 gramů vyrobené drogy. Skupina ale pervitin vyráběla minimálně od jara. Podle vyšetřovatelů si tak jejím prodejem mohla vydělat bezmála 700 tis. Kč.
                      20:11
                      Děkan LF OU oznámil rezignaci
                        Děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity Arnošt Martínek dnes rektorovi Janu Latovi oficiálně oznámil svůj záměr rezignovat. Z čela fakulty chce odejít ke dni, k němuž se Akademický senát usnese o návrhu na jmenování nového děkana. Martínek je spojován s minulými pochybeními při přijímání studentů, která na univerzitě prověřoval i Národní akreditační úřad.
                        20:36
                        Zemřel hokejista a trenér Miloš Říha
                          Ve věku 61 let dnes zemřel bývalý trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha starší. Kouč, který střídačku národního týmu opustil po minulé předčasně ukončené sezóně, byl od poloviny srpna hospitalizován v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze.
                          21:21
                          Ceny Jantar pro kulturní osobnosti a skupiny
                            Moravskoslezské kulturní Ceny Jantar za celoživotní dílo dostali včera na slavnostním galavečeru v Ostravě výtvarník Eduard Ovčáček a skladatel Milan Báchorek. Interprety roku jsou Beata Hlavenková a Tomáš Kočko. V kategorii populární hudba bodovala kapela Mirai.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            2. září 2020

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            31. května

                            Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                            31. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            30. května

                            Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                            30. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            29. května

                            29. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            28. května

                            Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                            28. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            27. května

                            Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                            27. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. května

                            24. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. května

                            Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                            23. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. května

                            Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                            22. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            21. května

                            10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                            21. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            20. května

                            20. 5. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám