25 minut

Události v regionech

Část: Situace v Alzheimercentru

Obsah dílu

Provoz nemocnic — Fakultní nemocnice povolila účast otců u porodu — Provoz nemocnic — Potravinové balíčky v Ostravě — Potravinové balíčky ve Znojmě — Na COVID-19 se mohou nechat testovat i samoplátci — Situace v Alzheimercentru — Rekonstrukce zavřených provozů — Huť omezuje výrobu — Studenti a studentky pomáhají zemědělcům — Systém tzv. chytré karantény — Zarybňování Petrova rybníka — Začala přestavba bývalých jatek — Aktuální situace v divadlech — Pohybovky Pavla Kříže

Části dílu

00:42
Provoz nemocnic
    Nemocnice se díky příznivému vývoji pandemie postupně vracejí do běžného režimu. Provádí se první původně zrušené operace. Pozvolna se obnovuje i ambulantní péče.
    02:55
    Fakultní nemocnice povolila účast otců u porodu
      Díky příznivému vývoji epidemie koronaviru povolila Fakultní nemocnice také účast otců u porodu. Doprovod otce je zatím povolen po dobu vlastního porodu a tzv. bondingu, ale bez využití sociálního zařízení. Přítomnost otce u porodu už je možná také v prostějovské nemocnici. Kromě toho je pacientům znovu umožněno podstoupit neaukutní operační zákrok, např. na oční nebo neurologické ambulanci.
      03:33
      Provoz nemocnic
        Živě redaktor Michal Čejka.
        06:22
        Potravinové balíčky v Ostravě
          Ostrava poskytuje lidem bez domova potravinové balíčky. Pracovníci z Armády spásy a Charity Ostrava rozdělí denně asi 250 balíčků. Lidé bez přístřeší budou potraviny dostávat v průběhu jednoho měsíce. Balíčky každý den chystá chráněná dílna Družstvo Naproti. Město celkem za balíčky zaplatí skoro 400 tisíc korun.
          07:22
          Potravinové balíčky ve Znojmě
            Podobnou službu zprostředkovává i oblastní charita ve Znojmě. Ta v době koronaviru pomáhá především potravinovými balíčky, které distribuuje lidem bez domova a rodinám s dětmi. Lidé mohou přispět v rámci sbírky, kterou charita organizuje. Část balíčků je financována i z Tříkrálové sbírky.
            07:41
            Na COVID-19 se mohou nechat testovat i samoplátci
              Na nemoc COVID-19 se ve Zlínském kraji mohou nově nechat testovat i samoplátci. Službu spustila kroměřížská nemocnice. Tamní odběrové místo funguje od minulého týdne. Dosud ale sloužilo jen lidem, kterým testování doporučil epidemiolog nebo praktický lékař. Pro samoplátce jde o první možnost v kraji.
              08:25
              Situace v Alzheimercentru
                V ostravském Alzheimercentru pomáhají od rána s provozem vojáci. O jejich účast požádalo armádu v minulých dnech vedení zařízení spolu s krajským úřadem, a to poté, co se u 40 klientů a 17 zaměstnanců potvrdila nákaza koronavirem.
                10:49
                Rekonstrukce zavřených provozů
                  Už více než měsíc zejí restaurace, hospody, kulturní zařízení i sportoviště prázdnotou. Řada míst se tak ale díky vládním opatřením dočkala potřebných nebo dlouho plánovaných oprav.
                  13:13
                  Huť omezuje výrobu
                    Huť Liberty Ostrava odstaví kvůli pandemii koronaviru dočasně vysoku pec číslo dva a sníží tak výrobu surového železa o zhruba dvacet procent. Opatření se týká zhruba čtyř set zaměstnanců. S rozhodnutím nesouhlasí zástupci odborových organizací.
                    15:18
                    Studenti a studentky pomáhají zemědělcům
                      Zavřené hranice komplikují situaci zemědělcům. Například na chmelnice do Kokor na Olomoucku přijíždí každoročně pracovníci z ciziny. Ty teď musí nahradit místní nebo studenti zemědělské školy, která je kvůli pandemii uzavřená.
                      17:04
                      Systém tzv. chytré karantény
                        Živě redaktorka Klára Ješinová.
                        18:59
                        Zarybňování Petrova rybníka
                          Povodí Odry zarybňuje Petrův rybník u Krnova. Ten museli loni kvůli výskytu koi-herpes-virózy kaprů vypustit a všechny ryby utratit. Celková škoda byla 7 milionů korun. Vodohospodáři pak nechali lokalitu takzvaně „vyzimnit“, ryby se vrací až teď.
                          20:40
                          Začala přestavba bývalých jatek
                            Po pěti letech příprav začala v Ostravě přestavba bývalých jatek. Z památkově chráněné stavby v centru města bude nové sídlo pro galerii moderního umění PLATO. Podobu objektu určili polští vítězové architektonické soutěže v roce 2017. Nová jatka bude tvořit 6 výstavních sálů, které se díky otočným zdem propojí s venkovním prostorem. Rekonstrukce za 206 milionů korun by měla být hotová do konce příštího roku.
                            21:10
                            Aktuální situace v divadlech
                              Moravská divadla se pomalu vracejí ke zkoušení. Z Husy na provázku už se vystěhovaly šicí stroje, taky brněnská Polárka začne místo roušek pracovat na nové inscenaci. Třeba do Slováckého divadla se ale herci ještě nevracejí.
                              23:24
                              Pohybovky Pavla Kříže
                                Pohybovky Pavla Kříže - to je nový víkendový pořad ČT3 zaměřený na cvičení pro seniory. Pořadem provází Pavel Kříž, kterého proslavila role v sérii o básnících.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž25 minut
                                Další díl
                                Události v regionech

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                31. května

                                Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                                31. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                30. května

                                Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                                30. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                29. května

                                29. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                28. května

                                Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                                28. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                27. května

                                Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                                27. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                24. května

                                24. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                23. května

                                Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                                23. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                22. května

                                Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                                22. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                21. května

                                10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                                21. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                20. května

                                20. 5. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám