25 minut

Události v regionech

Část: Otevíraní sběrných dvorů

Obsah dílu

Nakažení zdravotníci v Břeclavi — Nakažení zdravotníci v Břeclavi — Nakažení zdravotníci v Břeclavi — Koronavirus v nemocnicích v MS kraji — Překračovaní povolené rychlosti — Otevíraní sběrných dvorů — Nakažení studenti v Olomouci — Počty nakažených novým koronavirem — Vojenští zdravotníci pomáhají s odběry vzorků na koronavirus — Zrušené stavební projekty — Hasiči pomáhají jinak — Problémy farmářů — Výlety do přírody — Jízdy králů v ohrožení — Ptačí park v Dubňanech

Části dílu

00:40
Nakažení zdravotníci v Břeclavi
    Nemocnice v Břeclavi hlásí nové případy nákazy koronavirem. Podle ředitele Petra Baťky onemocněli 3 lékaři, 3 zdravotní sestry a taky 9 pacientů z interního oddělení. Jde už o třetí kliniku břeclavské nemocnice, kde se koronavirus objevil.
    01:40
    Nakažení zdravotníci v Břeclavi
      Živě redaktorka Kateřina Beranová.
      03:34
      Nakažení zdravotníci v Břeclavi
        Prvního nakaženého ohlásila břeclavská nemocnice 14. března. Byl to lékař z anesteziologicko- resuscitačního oddělení. O den později testy potvrdily nemoc u jeho kolegy. Nemocnice ještě ten den zastavila příjem pacientů na oddělení. Pozitivní testy měla později i jedna ze zdravotních sester na ARU a další sestra z oddělení ORL, i to vedení nemocnice následně uzavřelo, a to až do 29. března.
        04:14
        Koronavirus v nemocnicích v MS kraji
          Koronavirus se objevil taky v několika nemocnicích v Moravskoslezském kraji. V ostravské fakultní nemocnici se nákaza potvrdila u tří lékařů Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Vedení nechalo otestovat zhruba 200 lidí, na kompletní výsledky ještě čeká. COVID-19 se objevil taky u pacienta havířovské nemocnice, která teď preventivně testuje všechny příchozí pacienty. V domácí karanténě zůstává i 20 zdravotníků Městské nemocnice v Ostravě.
          05:13
          Překračovaní povolené rychlosti
            Překročení nejvyšší povolené rychlosti v řádech desítek kilometrů za hodinu. A to v obci i mimo ni. Nešvar, se kterým se policisté denně setkávají i v době nouzového stavu, kdy aut na silnicích významně ubylo. Denně takových případů evidují desítky.
            07:03
            Otevíraní sběrných dvorů
              Některé obce a města v regionu otevírají sběrné dvory. A to za přísných hygienických opatření. Dosud byly kvůli vyhlášení nouzového stavu zavřené. Lidé navzdory upozorněním neodložili jarní úklid a odpad nechávali často ležet u popelnic nebo zakládali černé skládky.
              08:56
              Nakažení studenti v Olomouci
                Živě redaktor Martin Laštůvka.
                11:16
                Počty nakažených novým koronavirem
                  Aktuální počty nakažených na Moravě i ve Slezsku platné k 17. hodině. Celkem je v České republice
                  4091 nemocných. Největší nárůst zaznamenali hygienici v OL kraji, kde od včerejška přibylo 38 případů, celkem jich je 356. V MS kraji přibylo 15 nemocných a počet se tak zvedl na 347. Jižní Morava je na tom o něco lépe. V Jihomoravském kraji je 234 nakažených, přibylo dalších 12 lidí. Dosud nejmenší počty hlásí Zlínský kraj se 156 nemocnými.
                  11:51
                  Vojenští zdravotníci pomáhají s odběry vzorků na koronavirus
                    Vojenští zdravotníci začali na jihu Moravy pomáhat s odběry vzorků na koronavirus. Stěry zatím dělají tam, kde to doporučí lékař nebo hygienik. Pomoc vojáků je jednou z podmínek pro to, aby na jihu Moravy mohla začít fungovat takzvaná chytrá karanténa.
                    12:48
                    Zrušené stavební projekty
                      Města kvůli koronaviru pozastavují práce na některých stavbách. Třeba v Krnově museli dělníci přerušit rekonstrukci elektroinstalace v bytových domech, aby nepřišli do kontaktu s nájemníky. Místní radnice taky úplně zrušila zakázku na výměnu oken.
                      14:41
                      Hasiči pomáhají jinak
                        Nouzový stav mění fungování hasičů. Mají míň náročné práce - ubylo třeba dopravních nehod a požárů v přírodě. Na druhou stranu zajišťují distribuci ochranných pomůcek. Na základnách panují přísná opatření.
                        17:30
                        Problémy farmářů
                          Zemědělci zatím zvládají nouzová opatření líp než jiná odvětví. Obávají se ale nedostatku pracovních sil nebo osiva, které často kupují v cizině. Kvůli případným ztrátám může hrozit i zdražení potravin. Problémy má řada farmářů, kteří dováželi své výrobky ze zahraničí.
                          19:18
                          Výlety do přírody
                            Jaro a teplé počasí láká lidi i během pandemie do hor. Na nápor návštěvníků se před víkendem připravují třeba Moravskoslezské Beskydy. Mezi největší turistické cíle patří Ostravice nebo Morávka.
                            21:21
                            Jízdy králů v ohrožení
                              Koronavirová pandemie letos ovlivní i populární jízdy králů na Uherskohradišťsku. Tradici, která od roku 2011 figuruje na seznamu světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO. V Kunovicích už ji zrušili. V plánu byla na předposlední květnový víkend, pořadatelé ji přesunuli na příští rok. Stejný osud možná potká i Vlčnov, tam se má akce konat na konci května.
                              21:56
                              Ptačí park v Dubňanech
                                Ptačí park v nivě řeky Kyjovky nedaleko Dubňan na Hodonínsku chce vytvořit Česká společnost ornitologická. Lokalita s rybníky a mokřady je cenná už dnes. Ptákům, ale třeba i hmyzu mají prospět ještě další zásahy. Například spásání dříve zarostlých luk.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                6. dubna 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                15. května

                                Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — MS v ledním hokeji: zápasy Česka s Dánskem a Slovenska s Polskem — Odklad nástupu do Liberty do konce června — Nález starých mincí v Opavě — Další jednání zastupitelů o Bauhausu v Ostravě — Vědci testují zadržování vody v krajině — Mezinárodní soutěž řemeslných oborů — Tanec a architektura na Divadelní Floře

                                15. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                14. května

                                Ubytování fanoušků hokeje v Ostravě a okolí — Návštěvnost MS v ledním hokeji v Ostravě — Další program MS v hokeji v Ostravě — Liberty navrhla odborům snížení mezd — ČSOP odmítá stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — 8 let vězení za vraždu otce a zranění matky — Lopatky pro vodní hamr do skanzenu — Největší lákadla Colours of Ostrava 2024 — Spor mezi developerem a Prostějovem u soudu — Výběr ze sociálních sítí ČT — Operace syndromu krčního žebra novou metodou — Malíř Andrej Dúbravský v galerii Telegraph

                                14. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                13. května

                                Čtvrtý den MS v hokeji v Ostravě — MS v hokeji: policisté řeší falešné vstupenky — Speciální hokejové vlaky ze Slovenska — Další program MS v hokeji v Ostravě — Včelaři už vytáčejí první med — Výstavba bytů v Olomouckém kraji ožívá — Stavba prodloužení Porážkové do 2 let — Debata o návratu turnerských symbolů do Krnova — Rekonstrukce hlediště amfiteátru Horečky — Výuka funkčního dýchání na základní škole — Výběr ze sociálních sítí ČT — Bezplatné vyšetření znamének a skvrn na kůži — Hra o zkáze Ostravy

                                13. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. května

                                Začíná MS v hokeji v Ostravě — Slovenští fanoušci dorazili na MS v hokeji — Opatření v hale a fanzóně — Jak se dostat k Ostrava Aréně — Restaurace se připravily na MS v hokeji — Program MS v hokeji v Ostravě — Jednání o budoucnosti koksovny v Liberty — Nezaměstnanost v obou krajích klesla — Cvičení Immediate Response — Prvenství ve výrobě senzorů z grafenu — Začíná festival Divadelní Flora

                                10. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. května

                                Komplikace kvůli rekonstrukcím silnic — Rekonstrukce silnic v Olomouckém kraji — Den do začátku MS v hokeji — Návrh potvrzení restrukturalizace Liberty — Tuleja nabídl rezignaci na funkci prorektora — Nové biocentrum u Žulové — PHM zlevňují druhý týden po sobě — Zámek v Ptení ožívá — Partnerství Ostravy a ukrajinského Dnipra — Průjezd hasičů ulicemi Ostravy — O víkendu může být opět vidět polární záře — Výběr ze sociálních sítí ČT — První lesní cyklotrasy na Zábřežsku — Premiéra komedie S. Castra v Divadle Mír

                                9. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                7. května

                                Příprava demolice Dolu Lazy — Budoucnost pohornické krajiny na Karvinsku — Nový systém onkologické péče — Liberty dluží na odvodech za zazaměstnance — Dostavba obchvatu Opava — Příprava Osoblažky na sezónu — Olomoucký majáles vrcholí — Vyšetřování požáru na farmě — Kompenzace pro zemědělce kvůli mrazům — Knihovna jako sdílený pracovní prostor — Duo Vrámoll přibližuje klasiku

                                7. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                6. května

                                Líiberty dluží za odvody — Zápisy do mateřských škol — Obvinění řidiče kamionu — Nová ředitelka TS Ostrava — Přípravy MS v ledním hokeji — Branná soutěž Wolfram 2024 — Výstraha před silnými bouřkami — Výskyt fosforu v přehradě Plumlov — V Olomouci začíná majáles — Letní kapela v Račím údolí

                                6. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                3. května

                                Vrcholí přípravy hokejového šampionátu — Vrcholí přípravy na hokejové mistrovství světa — Dostavba dálnice D1 u Přerova jde podle plánu — Tuleja se vzdal nominace — Liberty nepředpokládá spolupráci s firmou Tameh — Druhý cizí jazyk: povinný nebo volitelný? — Výběr ze sociálních sítí — Invazivní husice vytlačuje jiné ptáky — Muzeum umění v Olomouci digitalizuje sbírky

                                3. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                2. května

                                Maturity začaly didaktickými testy — Spor rodičů a Doubravy o ředitelku školy — Další žhář z Vítkova žádá o propuštění — Tulejovy články v tzv. predátorských časopisech — Noční požár v pralese Mionší — Loštice proti rozšíření kamenolomu — Biologická léčba pomáhá v MNO — Výběr ze sociálních sítí ČT — Severská chůze jako vrcholový sport — Eva v nadživotní velikosti na Čeladné

                                2. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                30. dubna

                                Reklamace silnic kvůli kauze Autostráda

                                30. 4. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám