25 minut

Události v regionech

Část: Uzavřená trasa přes Červenohorské sedlo

Obsah dílu

Koronavirus a senioři — Nakažené domovy seniorů — Koronavirus a lidé bez domova — Koronavirus a lidé bez domova — Plošné testování obyvatel Litovelska — Počet nakažených koronavirem — Zápisy do škol — Online škola na dálku — Firmy v potížích — Nástup rekrutů — Uzavřená trasa přes Červenohorské sedlo — Nehodu způsobila technická závada — Problémy s kůrovcem — Výroba roušek

Části dílu

00:42
Koronavirus a senioři
    V ostravském domově pro seniory Iris se kromě jedné z pečovatelek potvrdila nákaza koronavirem i mezi klienty. Po včerejším plošném testování už zdravotníci vyhodnotili dvě třetiny vzorků a tři z nich byly pozitivní.
    02:45
    Nakažené domovy seniorů
      Ostravský domov pro seniory není jediné pečovatelské zařízení v zemi, kde se nákaza koronavirem objevila. Dosud největší počet nemocných seniorů hlásí domov v Litoměřicích. První nakažené odhalily testy 26. března, šlo o jednoho z klientů a jednoho zaměstnance. Včera už mělo pozitivní výsledek 52 klientů, 6 z nich má vážnější potíže.
      04:43
      Koronavirus a lidé bez domova
        Živě s redaktorkou Lucií Kučerovou.
        06:42
        Koronavirus a lidé bez domova
          Doplňující reportáž ke vstupu Lucie Kučerové.
          08:45
          Plošné testování obyvatel Litovelska
            Tento týden by mohlo začít plošné testování obyvatel Litovelska na Olomoucku na koronavirus. Na místě je 22 tisíc rychlotestů. Výzkum má zjistit, kolik lidí onemocněním trpí nebo ho překonalo bez symptomů. Oblast byla kvůli vysokému počtu nakažených do neděle v karanténě. Testování je součástí celorepublikového průzkumu promořenosti obyvatelstva koronavirem.
            09:09
            Počet nakažených koronavirem
              A teď aktuální čísla k počtu nakažených platná k 17. hodině. V celé České republice je 3 330 takových případů. Na jižní Moravě přibylo 9 nakažených, celkové číslo tak vzrostlo na 184. V sousedním Zlínském kraji evidují 19 nových případů, celkem je tam 148 potvrzených nemocných. V sousedním Olomouckém kraji přibylo k dnešku 20 nakažených koronavirem, počet nemocných se tam vyšplhal na rovné tři stovky. O 14 případů víc pak má Moravskoslezský kraj.
              09:46
              Zápisy do škol
                Žádné poznávání tvarů ani recitace připravené říkanky. Budoucí prvňáci letos absolvují zápisy do prvních tříd bez osobních pohovorů ve škole. Jde o opatření ministerstva školství kvůli koronaviru.
                12:02
                Online škola na dálku
                  Už čtvrtý týden se děti učí na dálku. Ne vždy to jde ale bez problémů, desítky tisíc dětí v Česku třeba nemají připojení k internetu - zvlášť ty ze sociálně vyloučených lokalit.
                  14:11
                  Firmy v potížích
                    Přerušení výroby, omezování provozu, ale taky skokové navyšování zakázek a shánění pracovníků. Firmy napříč republikou se kvůli koronavirové pandemii vyrovnávají s řadou nových situací a problémů.
                    17:32
                    Nástup rekrutů
                      500 nováčků dnes nastoupilo do kurzu základní přípravy na Vojenskou akademii ve Vyškově. Kvůli šíření nového typu koronaviru provázela jejich nástup mimořádná hygienická opatření. Armáda výcvik zkrátí na polovinu.
                      19:29
                      Uzavřená trasa přes Červenohorské sedlo
                        Kvůli opravám uzavřeli silničáři trasu přes Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Asfalt na severní straně nejvýše položené silnice I. třídy v Česku už nebyl v dobrém stavu. Podle Ředitelství silnic a dálnic především kvůli náročným horským podmínkám. Rekonstrukce víc než za 80 milionů korun navazuje na loňský podzim, kdy dělníci opravili menší část z 9kilometrového úseku.
                        19:54
                        Nehodu způsobila technická závada
                          Loňskou nehodu tramvaje a trolejbusu v Křenové ulici v Brně způsobila technická závada na trolejbusu, která znemožnila jeho řízení. Potvrdilo to znalecké zkoumání. Ke srážce došlo přesně před rokem, 1. dubna. Trolejbus tehdy vybočil do protisměru a čelně se střetl s protijedoucí tramvají. Ta byla prázdná. Při nehodě se zranilo 43 lidí, škoda se vyšplhala na 2,5 milionu korun.
                          20:19
                          Problémy s kůrovcem
                            Aktuální koronavirová pandemie neohrožuje jen lidi, ale taky přírodu. Nouzový stav zastavil obchodování s kalamitním dřevem z lesů napadených kůrovcem.
                            22:30
                            Výroba roušek
                              Už 15 a půl tisíce roušek vyrobila iniciativa Šijeme roušky pro Brno. Spojilo se pod ní několik skupin a stovky dobrovolníků a vytvořili propracovaný systém. Roušky dodali už skoro stovce zařízení.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              Události v regionech

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              28. května

                              Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                              28. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              27. května

                              Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                              27. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. května

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              23. května

                              Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. května

                              Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              21. května

                              10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              20. května

                              20. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. května

                              Budoucnost zařízení pro vězně na Sv. kopečku — Další zařízení pro propuštěné vězně — MS v ledním hokeji čeká závěrečný týden — Nová budova městské policie ve Frýdku-místku — Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu — Studentský Majáles v Ostravě — Energocentrum pro skleníky s rajčaty — Představení gobelínů pro útulnu Maměnka — Oprava silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou — Výběr ze sociálních sítí — Rozkvetlé rododenrony v Arboretu Nový Dvůr — Olomoucká muzejní noc nabídne 60 institucí — Nové varhany v kostele v Ostravě

                              17. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. května

                              ČSOP proti stavbě gigafactory u Dolní Lutyně — Plán na stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — Zesílená bezpečnostní opatření na MS v hokeji — Brankářem polského hokejového týmu je Čech — Ceny pohonných hmot klesly — Začíná ústní část maturit — Větší zájem o zápis dvouletých dětí do MŠ — Cvičení na radnici v Jeseníku — Začaly samosběry jahod — Výběr ze sociálních sítí — Policisté dopadli pachatele vloupání do aut — Výročí první české školy na Jablunkovsku

                              16. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. května

                              Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — MS v ledním hokeji: zápasy Česka s Dánskem a Slovenska s Polskem — Odklad nástupu do Liberty do konce června — Nález starých mincí v Opavě — Další jednání zastupitelů o Bauhausu v Ostravě — Vědci testují zadržování vody v krajině — Mezinárodní soutěž řemeslných oborů — Tanec a architektura na Divadelní Floře

                              15. 5. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám