26 minut

19. února 2020

Část: Kratší lhůty na magnetickou rezonanci

Obsah dílu

Budoucnost hutí Liberty Ostrava — Budoucnost hutí Liberty Ostrava — Kulturní projekty v Ostravě — DP Ostrava mění tramvajové linky — Druhý den projednávání kauzy Vidkun — Kratší lhůty na magnetickou rezonanci — Petrův rybník se v Krnově napouští — Spory o protihlukovou stěnu v Prostějově — Stát znovu povolil jed proti hrabošům — Trojčata ve FN Ostrava — Vedoucí lékárny před soudem — Slavná malířská díla z ledu

Části dílu

00:48
Budoucnost hutí Liberty Ostrava
    Britští oceláři investují v Ostravě 19 mld. Kč. Firma Liberty potvrdila, že chce zásadně modernizovat ocelárnu a také válcovnu. Loni v červenci přitom firma v Ostravě snížila výrobu o 20 %. Podle ekonomů je oznámení investice signálem, že chce firma v Ostravě zůstat a dále podnikat.
    03:35
    Budoucnost hutí Liberty Ostrava
      Živě s Lukášem Kovandou, hlavním ekonomem investičních fondů Czech Fund
      07:35
      Kulturní projekty v Ostravě
        Koncertní hala, nová vědecká knihovna i muzeum Plus v Dolních Vítkovích. Stavby, které by měl financovat stát.
        Na návštěvě Ostravy o tom jednal ministr kultury Lubomír Zaorálek s primátorem Tomášem Macurou. Už na konci března má začít přestavba historických jatek na galerii. Město bude stát 200 mil. Kč. Ministr nabídl pomoc.
        08:49
        DP Ostrava mění tramvajové linky
          Ostravský dopravní podnik od března ruší tramvajovou linku č. 9, cestující z Poruby do centra města budou muset jezdit osmičkou. Podnik slibuje, že v dopravní špičce vypraví více spojů, aby se chystaná změna cestujících dotkla co nejméně.
          09:24
          Druhý den projednávání kauzy Vidkun
            Bývalý olomoucký hejtman Jiří Rozbořil u soudu odmítl, že náměstkovi krajského policejního ředitele Karlu Kadlecovi nabízel úplatek. Řekl to během druhého dne projednávání kauzy Vidkun. Ta podle obžaloby odkrývá nadstandardní vazby mezi policisty, podnikateli a politiky na Olomoucku. Soud už vyslechl 3 ze 4 obžalovaných.
            11:37
            Kratší lhůty na magnetickou rezonanci
              Zdravotní pojišťovna RBP uzavřela se 4 krajskými zdravotnickými zařízeními dohodu, prostřednictvím které chce usnadnit svým pojištěncům přístup k vyšetření na magnetické rezonanci. Nově jim garantuje maximální čekací lhůtu 4 týdny, doteď byla v některých případech i dvojnásobná.
              13:21
              Petrův rybník se v Krnově napouští
                Vodohospodáři napouští Petrův rybník u Krnova. Loni v létě z něj kvůli nákaze herpes virózou museli rybáři vylovit a zlikvidovat všechny ryby. Poté rybník vypustili a vyčistili. Na jaře by se do něj měly ryby vrátit.
                15:41
                Spory o protihlukovou stěnu v Prostějově
                  Opozice v Prostějově kritizuje protihlukové opatření v Okružní ulici. To se skládá z akustických panelů, které údajně nefungují. Opoziční zastupitelé se odkazují na technickou dokumentaci k panelům. V té se píše, že panely mají evokovat funkčnost psychologicky. Vedení města se brání. Údajně se jedná o jeden z několika kroků protihlukového opatření.
                  18:17
                  Stát znovu povolil jed proti hrabošům
                    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský bude individuálně povolovat aplikaci jedu proti hrabošům. Ti už podle zemědělců způsobili škody za zhruba 1 mld. 700 tis. Kč. Proti jsou např. ornitologové. Ne ale všichni zemědělci budou řešit situaci s hraboši použitím jedů.
                    20:44
                    Trojčata ve FN Ostrava
                      V ostravské fakultní nemocnici se dopoledne narodila trojčata. Děti Anna, Zuzana a Miroslav jsou v péči specialistů z Oddělení neonatologie. Loni se v celé ČR narodilo devět trojčat.
                      20:58
                      Vedoucí lékárny před soudem
                        8 až 15 let vězení za prodej léku na hubnutí bez potřebných receptů hrozí vedoucí lékárny v Ludgeřovicích na Hlučínsku. Případ začal projednávat Krajský soud v Ostravě. Během 3 let měla obžalovaná prodat překupníkům z Polska více než 2 300 balení léku Adipex Retard, který je jen na předpis. Obžalovaná lékárnice se u soudu přiznala a všeho litovala.
                        23:12
                        Slavná malířská díla z ledu
                          Slavná díla světových malířů vystavují v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Všechny exponáty mají jedno společné. Jsou vyřezané z ledu.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          20. února 2020

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám