26 minut

14. listopadu 2019

Část: Výstava archeologických nálezů z Opavy

Obsah dílu

Elektronická dokumentace v nemocnicích OL kraje — Elektronická dokumentace v nemocnicích OL kraje — UP vyzvala Ondráčka k nepoužívání titulu — Kontrola nákladních aut a autobusů u Olomouce — Špatná viditelnost a bezpečnost chodců — Reflexní prvky u chodců — Zákaz nákladních aut v Opavě-Komárově — Nahrávka vyšetřovatele smrti Jana Masaryka — Oslavy 170 let založení VŠB-TU — Oslavy 170 let založení VŠB-TU — Opatření proti hrabošům — Výstava archeologických nálezů z Opavy

Části dílu

00:49
Elektronická dokumentace v nemocnicích OL kraje
    Úspora času, papíru i lepší přehled o vyšetřeních a stavu pacientů. Hlavní důvody, proč nemocnice využívají elektronickou zdravotní dokumentaci. Někdy jen na některých pracovištích nebo v různé podobě. Pro nemocnice vlastněné Olomouckým krajem spustila Středomoravská nemocniční, která je provozuje, dokumentaci jednotnou a plošně propojenou.
    03:22
    Elektronická dokumentace v nemocnicích OL kraje
      Prvním krokem k elektronizaci českého zdravotnictví byly už několik let fungující elektronické recepty. Rozšíření na veškerou dokumentaci by měl zajistit zákon, který chce ministerstvo předložit k projednávání do konce tohoto roku. Ten by měl sjednotit stávající roztříštěné systémy. Podle dřívějšího vyjádření ministra bude vedení elektronické dokumentace pro lékaře zpočátku dobrovolné.
      03:48
      UP vyzvala Ondráčka k nepoužívání titulu
        Univerzita Palackého vyzvala poslance KSČM Zdeňka Ondráčka, aby se vzdal svého akademického titulu Ph.D získaného v rozporu s etickými pravidly. Výsledky kontroly jeho disertační práce s názvem "Násilí jako sociálně patologický jev v rodině" odhalily porušení citačních zásad. Oficiálně už poslanec o titul z roku 2011 přijít nemůže, zákonná lhůta k zahájení řízení o zneplatnění obhajoby už uplynula. Zdeněk Ondráček se k výzvě univerzity nevyjádřil.
        04:19
        Kontrola nákladních aut a autobusů u Olomouce
          Tým cizinecké a dálniční policie kontroloval autobusy a kamiony na dálnici u Olomouce. Prohledávali je pro případ, že by řidiči převáželi nelegální migranty. Poprvé k tomu používali přístroj, který dokáže detekovat tlukot srdce.
          05:43
          Špatná viditelnost a bezpečnost chodců
            Policisté v MS kraji se v těchto dnech, kdy je brzy ráno a k večeru špatná viditelnost, zaměřují na bezpečnost chodců. Upozorňují na nutnost nošení reflexních prvků, a to i ve městech, kde to není povinné. Jen loni se na severu Moravy stalo 350 nehod s chodci. V mnohých případech je řidiči v šeru přehlédli.
            07:42
            Reflexní prvky u chodců
              Při jaké rychlosti auta hrozí chodci bez reflexních prvků nebezpečí? A jak by měl řidič reagovat? Na to odpoledne na ČT24 odpověděl Pavel Blahut, krajský koordinátor Besipu pro MS kraj.
              10:03
              Zákaz nákladních aut v Opavě-Komárově
                Až do května příštího roku je pro nákladní auta nad 20 tun uzavřen průjezd přes Opavu-Komárov. Silničáři tam pro těžkou techniku uzavřeli most, který je v havarijním stavu. Řidiči kamionů musejí z frekventované silnice z Ostravy odbočit na Štítinu a pokračovat přes Kravaře a Velké a Malé Hoštice až do Opavy.
                10:24
                Nahrávka vyšetřovatele smrti Jana Masaryka
                  Více než 70 let starý případ smrti Jana Masaryka je opět otevřen. Jedním z důvodů je unikátní nahrávka policisty Vilibalda Hofmanna, který byl jako jeden z prvních přivolán k tělu zesnulého Jana Masaryka. Záznam byl pořízen v Karviné díky rodině Grulichových. Ta záznam více než 50 let schraňovala.
                  14:30
                  Oslavy 170 let založení VŠB-TU
                    Živě redaktor Jiří Šíma.
                    16:42
                    Oslavy 170 let založení VŠB-TU
                      A Jiří Šíma dnes natáčel s rektorem univerzity Václavem Snášelem.
                      19:02
                      Opatření proti hrabošům
                        Zemědělci v MS kraji se stále potýkají s hraboši. Místo jedu ochránci přírody doporučují instalovat do polí tzv. berličky, na které sedají dravci lovící hraboše. Jinde zase orají více do hloubky, aby narušili díry vyhloubené hlodavci.
                        21:41
                        Výstava archeologických nálezů z Opavy
                          Národní památkový ústav Ostrava vystavuje luxusní sklo ze stolů opavských měšťanů od středověku až po renesanci. Nálezy pocházejí z archeologických výzkumů na území Opavy uskutečněných v posledních 60 letech. Unikátní soubor 90 číší se našel pod domem, kde se zřejmě provozoval hostinec.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          15. listopadu 2019

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám