26 minut

23. září 2019

Část: Kraj chystá vodíkové údolí

Obsah dílu

Místní organizace ČSSD ztratily licence — Místní organizace ČSSD ztratily licence — Kraj chce vážit kamiony — Pochybení na táborech — Bohumín prohrál soud — Letadla opouštějí Mošnov — Nový majitel části Ostravice — Projekt Nemocniční strava FNO — Kraj chystá vodíkové údolí — Moravskou stezku dostaví příští rok — ČT podporuje Nedoklubko

Části dílu

00:50
Místní organizace ČSSD ztratily licence
    Grémium České strany sociálně demokratické zrušilo většině místních organizacív Ostravě licence.
    Nové rozhodnutí se týká téměř 300 členů. Ti, pokud chtějí v sociální demokracii zůstat, se budou muset přihlásit k určené organizaci. Vedení svůj krok zdůvodňuje např. špatným volebním výsledkům.
    03:31
    Místní organizace ČSSD ztratily licence
      Živě Karel Páral, politolog z Univerzity Palackého.
      08:11
      Kraj chce vážit kamiony
        Zastupitelstvo OL kraje dnes schválilo zpracování projektové dokumentace na systém vysokorychlostního vážení nákladních aut na 3 místech silnic II. třídy v regionu. Hejtmanství chce pomocí vysokorychlostních vah zabránit tomu, aby přetížené kamiony po plánovaném zpoplatnění některých úseků silnic I. třídy ničily krajské cesty. Investice do pořízení a instalace vah přesáhne 20 mil. Kč.
        08:34
        Pochybení na táborech
          Moravskoslezští hygienici letos při kontrolách letních táborů zaznamenali nárůst zjištěných hygienických nedostatků.Prohřešků se dopouštěli hlavně méně zkušení provozovatelé. Pracovníci KHS provedli 118 kontrol, na 19 táborech odhalili pochybení. Vyplývá to z informací zveřejněných krajskými hygieniky.
          08:58
          Bohumín prohrál soud
            Krajský soud v Ostravě zamítl žalobu Bohumína na MS kraj. Vedení tamní radnice ji podalo kvůli vysokorychlostní trati, která by měla Bohumínem v budoucnu vést. Kudy přesně ale zatím není jasné.
            Podle radnice tak hejtmanství omezuje město v rozvoji. Krajský soud dnes ale rozhodl jinak.
            11:04
            Letadla opouštějí Mošnov
              Po víkendových dnech NATO z Letiště Leoše Janáčka mizí vojenská technika. Krátce po poledni na základu ve Velké Británii zamířil i proslulý americký bombardér B-52. Na své ukázky navázal i loňský vítěz seriálu RedBull Air Race Martin Šonka v Extře 300, když se z dráhy vznesl společně s letounem JAS-39 Gripen kapitána Ivo Kardoše.
              12:15
              Nový majitel části Ostravice
                Z poloviny chátrajícího bývalého obchodního domu Ostravica-Textilia v centru Ostravy by měl být hotel.
                2 ze 4 domů v areálu koupil podnikatel Michalis Dzikos. Majitel dalších částí souboru budov Daniel Zeman je chce nabídnout ke kulturnímu využití.
                15:37
                Projekt Nemocniční strava FNO
                  Ze 3 různých obědů teď můžou v olomoucké fakultní nemocnici každý den vybírat pacienti, kterým stav dovoluje jíst běžné jídlo. Do další fáze tam pokročil projekt Nemocniční strava. S ní v Česku pacienti moc spokojení nejsou, podle odborníků přitom ovlivňuje průběh léčení. Projekt proto kombinuje zásady racionální výživy, zdravější úpravu surovin a právě možnost výběru.
                  17:27
                  Kraj chystá vodíkové údolí
                    Vedení MS kraje představilo koncepci prvního tzv. vodíkového údolí ve východní části Evropy. U příležitosti mezinárodní odborné konference Hydrogen mobility států V4kraj zveřejnil připravované projekty, které řeší nakládání s vodíkem. V prvé řadě ve veřejné dopravě. Teď bude hledat vhodné partnery v průmyslu, které by se na výrobě, zpracování a skladování vodíku podílely.
                    19:22
                    Moravskou stezku dostaví příští rok
                      V příštím roce se dokončí poslední část cyklotrasy, "Moravská stezka" v Olomouckém kraji. Na zbývající úsek čekali cyklisté 5 let. Dobudování nadregionální cyklostezky spojující Jihomoravský a OL kraj zdržela majetková vyrovnání i plynovod pod zemí. Investice do posledního úseku přesáhne 2 mil. Kč.
                      22:02
                      ČT podporuje Nedoklubko
                        Ostravské studio České televize podporuje Nedoklubko. Nezisková organizace pomáhá rodičům předčasně narozených dětí a podporuje perinatologická centra. Působí v celé ČR, v Ostravě má 2 pobočky. A právě pro ně včera zaměstnanci televize běželi na charitativním běhu.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        24. září 2019

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám