26 minut

6. srpna 2019

Část: V Karviné vybuchl plyn

Obsah dílu

ŘSD slibuje nové dopravní stavby — MŽP osloví polskou stranu — Znovu hrozí bouřky — V Karviné vybuchl plyn — Tresty za výrobu pervitinu — Libušín slaví 120 let — Na graffiti párou? — Jičínka se chystá na povodně — Přerov bourá domy — Domácí znamení místo čísel — Milovníci bosé chůze — Levná výstava v Galerii Věž

Části dílu

00:47
ŘSD slibuje nové dopravní stavby
    Začneme se stavbou obchvatu Karviné a dokončíme modernizaci dálnice z Frýdku-Místku až do Bělotína. S těmito sliby přijel dnes na návštěvu MS kraje nově pověřený ředitel ŘSD a během odpoledne stihl navštívit všechny klíčové dopravní stavby v regionu. Přivezl ale i špatné zprávy.
    Dostavba obchvatu Třince je totiž stále v nedohlednu.
    04:26
    MŽP osloví polskou stranu
      MŽP ČR připravuje oficiální žádost na partnerský polský úřad, aby dle nařízení o přepravě odpadů převzal zodpovědnost za nedovolené přepravy odpadů z Polska do ČR. Poláci podle policie navezli 650 tun nebezpečného odpadu do skladu ve Starém Městě u Frýdku-Místku. O likvidaci se po dohodě s městem starala společnost Aquatest, město tehdy očekávalo náklady okolo 8 mil. Kč, nakonec se dostaly na 15 mil.
      04:56
      Znovu hrozí bouřky
        Velkou část Česka v noci ojediněle zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a silným větrem. Zítra dopoledne bouřky ustanou, odpoledne ale opět zesílí, největší intenzity mají dosáhnout právě na východě země. V noci na čtvrtek budou bouřky postupně slábnout, do rána ale může ojediněle spadnout až 70 mm srážek.
        05:21
        V Karviné vybuchl plyn
          Živě redaktor Jiří Šíma.
          06:31
          Tresty za výrobu pervitinu
            Na 6 až 20 let do vězení poslal Krajský soud v Ostravě českou větev mezinárodní skupiny výrobců pervitinu. 11 obžalovaných mělo během 3/4 roku vydělat prodejem pervitinu 65 mil. Kč. Drogy vařili v pronajaté hale v Karviné.
            08:23
            Libušín slaví 120 let
              Libušín a Maměnka, 2 dominanty beskydského vrcholu Pustevny. Právě dnes oslavují 120 let od svého otevření. Zdobné dřevěné stavby architekta Dušana Jurkoviče se aktuálně vrací zpět k bývalé kráse. Podstatně náročnější je to v případě Libušína, který před 5 lety zdevastoval ničivý požár.
              10:28
              Na graffiti párou?
                Olomouc se potýká s graffiti na domech, zastávkách, ale i historických památkách. Minulý týden se objevilo třeba na barokní Terezské bráně. Vedení města proto vyzkoušelo rychlé odstraňování výtvorů sprejerů proudem vody s párou.
                13:11
                Jičínka se chystá na povodně
                  Na horním toku Jičínky ve Veřovicích začala oprava 2 protipovodňových přehrážek. Ty slouží k zachytávání splavenin při velkých povodňových průtocích. Jejich oprava by měla vyjít na 4 mil. Kč a skončit v červenci příštího roku.
                  15:44
                  Přerov bourá domy
                    První domy, které stojí v cestě tzv. průpichu, začali bourat v Přerově. Silnici, která by měla zjednodušit a zrychlit průjezd městem, ustoupí 5 budov. Jde o součást budoucího průtahu městem. První auta na něj vjedou za 3 roky. Stavba vyjde na víc než 150 mil. Kč.
                    17:40
                    Domácí znamení místo čísel
                      V Úvalně instalují v bytovém doměna Pískovně domovní znamení místo čísel. Keramické plastiky vytvořili občané obce i někteří přespolní účastníci workshopů, které pořádala obec ve spojení se základní uměleckou školou.
                      19:48
                      Milovníci bosé chůze
                        Stále více lidí praktikuje trend barefoot neboli skoro bosou chůzi. Speciální boty s velmi tenkou podrážkou by měly pomáhat ke zlepšení držení těla. Podle lékařů právě nevhodná obuv nejčastěji způsobuje problémy s koleny nebo páteří. Před chozením naboso ale jiní varují. Chůzi je potřeba uzpůsobit, lidé se mohou navíc snadno poranit.
                        22:14
                        Levná výstava v Galerii Věž
                          Odpad povýšený na umění. Galerie Věž ve Frýdku-Místku pokračuje v prezentaci tzv. levných výstav.
                          Do instalace Low Cost, která oslavuje věci každodenní potřeby, se tentokrát pustily 4 studentky
                          Fakulty umění Ostravské univerzity.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          7. srpna 2019

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám