25 minut

13. listopadu 2018

Část: Nakažená malárií opustila nemocnici

Obsah dílu

Nakažená malárií opustila nemocnici — Nakažená malárií opustila nemocnici — Akademický senát zvolí děkana — Ostrava přivítá vrcholný tenis — Vyhláška o záchytkách se dočká úprav — Místa k přistání zarůstají — Kavárna pomáhá vyléčeným — Vykrádají auta po celé ČR — Zboží z 30. let na výstavě — Plastika z Evropského parlamentu v Ostravě

Části dílu

00:45
Nakažená malárií opustila nemocnici
    Tropická malárie a následný postmalarický syndrom spojený s výpadky paměti a halucinacemi. Takový případ řešili lékaři parazitologického a infekčního oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Žena z Bruntálska si těžké zdravotní komplikace přivezla z Afriky, protože odmítla prevenci. I když její stav vypadal ze začátku beznadějně, dnes měla být po úspěšné léčbě z nemocnice propuštěna.
    03:28
    Nakažená malárií opustila nemocnici
      Živě Petr Kümpel, primář infekčního oddělení, Slezská nemocnice v Opavě.
      07:33
      Akademický senát zvolí děkana
        Akademický senát Lékařské fakulty Ostravské univerzity bude ve středu vybírat nejvhodnějšího adepta na děkana. Od akademiků vzešly 3 návrhy, senát ale nakonec bude volit jen ze 2 kandidátů. Definitivní slovo při výběru děkana bude mít rektor univerzity Jan Lata, kterému akademici předloží svůj návrh. Lékařská fakulta se před časem ocitla v problematické situaci, kdy měla děkany dokonce dva.
        07:58
        Ostrava přivítá vrcholný tenis
          Ostrava zažije na začátku příštího roku tenisový dvojboj. Mezinárodní federace ITF dnes potvrdila Ostravar Arénu jako dějiště utkání Davisova poháru, ve kterém muži přivítají v kvalifikačním kole Nizozemsko 1. a 2. února. O týden později se ve stejné hale představí úřadující šampionky Fed Cupu v zápase 1. kola proti Rumunkám. Kapitáni obou týmů Jaroslav Navrátil a Petr Pála se shodli na tvrdém povrchu, na kterém české tenistky o víkendu v O2 areně porazily ve finále Američanky. Kapacita Ostravar Arény bude pro obě utkání 6 500 diváků.
          08:35
          Vyhláška o záchytkách se dočká úprav
            Do začátku listopadu se měly protialkoholní záchytné stanice v celém Česku přizpůsobit nové ministerské vyhlášce. Ta zařízením předepsala řadu nákladných stavebních úprav i personálních proměn. Například v Karviné a Opavě však k těmto změnám prozatím nepřistoupili. Čekají totiž, že by do měsíce mohla začít platit novela, která nařízení ministerstva zmírní.
            11:25
            Místa k přistání zarůstají
              Paraglidisté mají v Beskydech problémy se startovacími místy. Zarůstají a jsou pro ně nebezpečné. Potíže dělají zejména vlastníci pozemků. Podle nich plaší zvěř a způsobuje škody na lesním majetku.
              13:27
              Kavárna pomáhá vyléčeným
                Už 5 let chodí Olomoučané do abstinenční kavárny. Podnik Naše Café vznikl v centru města jako sociální firma olomouckého P-centra a práci v něm vedle běžných zaměstnanců nacházejí i klienti po léčbě drogové závislosti. Těm kavárna dává příležitost vrátit se zpátky do normálního života.
                16:33
                Vykrádají auta po celé ČR
                  Desítky aut měla podle policistů vykrást dvojice zatím neznámých zlodějů po celém Česku. Při krádežích na Frýdeckomístecku je natočilo hned několik kamer. Jen v MS mají lidé policistům od začátku roku nahlásili přes 1 500 takových případů.
                  18:14
                  Zboží z 30. let na výstavě
                    Věci ukryté více jak 70 let v jednom z příborských domů nyní vystavuje zdejší muzeum. Zboží z bývalého obchodu s galanterií se rozhodli jeho majitelé ukrýt před blížící se nacistickou okupací. Po více než 70 letech tento unikátní soubor objevili pracovníci muzea a uspořádali jeho výstavu.
                    20:17
                    Plastika z Evropského parlamentu v Ostravě
                      Plastika, která musela zmizet z Evropského parlamentu na ostravském Dole Michal. Přivezli ji výtvarníci Dan Trantina a Petr Sadofsky. A spolu s ní i další obrazy a menší sochy. Dvojice, která pracuje často spolu, si na místě vytvořila i ateliér a některé obrazy pro výstavu s trochu hanlivým názvem dokončili právě tam.
                      Přehrát celé video
                      Stopáž26 minut
                      Další díl
                      14. listopadu 2018

                      Přehled dílů

                       
                      Stopáž25 minut

                      31. května

                      Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                      31. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      30. května

                      Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                      30. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      29. května

                      29. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      28. května

                      Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                      28. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      27. května

                      Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                      27. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      24. května

                      24. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      23. května

                      Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                      23. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      22. května

                      Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                      22. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      21. května

                      10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                      21. 5. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      20. května

                      20. 5. 2024 na ČT1

                      Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                      Napište nám