25 minut

23. října 2018

Část: Odboráři z ArcelorMittal Ostrava poslali námitky EK

Obsah dílu

Horským chatám chybí personál — Dvojnásobný počet případů dávivého kašle — Mezi Dobrou a F-M od ledna bez dálniční známky — Odboráři z ArcelorMittal Ostrava poslali námitky EK — Meteorologové varují před silným větrem — Policisté obsadili hranice na Jesenicku — 13 let za vraždu kvůli pomstě za otce — Titul Gentleman silnic za záchranu z hořícího auta — Rozhádané obce po volbách — Úřad nevydal souhlas s odstřelem medvěda — Amerika koncem 19. století očima Ostravana

Části dílu

00:47
Horským chatám chybí personál
    Horským chatám v Beskydech chybí provozovatelé i personál. Dříve se do výběrových řízení na provozovatele hlásilo i 10 lidí, dnes se objeví sotva 2. Mnozí současní nájemci chat navíc uvažují, že s prací na horách skončí.
    03:17
    Dvojnásobný počet případů dávivého kašle
      Krajští hygienici letos evidují už 47 případů onemocnění dávivým kašlem, což je dvojnásobný počet oproti celému minulému roku. Nejvíce nemocných je z Opavska a Ostravy. Dávivý kašel se zpočátku projevuje jako běžné nachlazení, pak se přidají úporné záchvaty kašle. Protože jde o bakteriální onemocnění, je nutné nasadit antibiotika. Jako nejúčinnější prevenci doporučují lékaři očkování.
      03:44
      Mezi Dobrou a F-M od ledna bez dálniční známky
        Dálniční známku by od příštího roku neměli potřebovat řidiči, kteří jezdí po úseku dálnice D48 z Dobré do Frýdku-Místku. Na Twitteru to dnes uvedl ministr dopravy Dan Ťok. Úsek totiž zároveň slouží jako obchvat právě Frýdku-Místku. Změna má platit od ledna příštího roku.
        04:04
        Odboráři z ArcelorMittal Ostrava poslali námitky EK
          Odborové organizace v hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava poslaly Evropské komisi námitky proti prodeji ostravského podniku britské firmě Liberty House. Domnívají se, že by prodej huť trvale a nezvratně poškodil v rozsahu srovnatelném s tunelováním OKD. Podle listu Financial Times má firma kupující ArcelorMittal navíc nestandardní zdroje financí. Prodej musí schválit Evropská komise, bude se jím také zabývat Poslanecká sněmovna ve čtvrtek po 18. hodině.
          04:37
          Meteorologové varují před silným větrem
            Živě redaktorka Tereza Krumpholzová.
            06:55
            Policisté obsadili hranice na Jesenicku
              Více než pět desítek policistů obsadilo všechny hraniční přechody na Jesenicku od Travné po Zlaté Hory. Během dopoledne zkontrolovali přes stovku vozidel. 3 řidiči řídili pod vlivem omamných látek. Právě na pašeráky pervitinu či látek, které slouží k jejich výrobě, se policisté zaměřili.
              08:56
              13 let za vraždu kvůli pomstě za otce
                O polovinu poklesl počet vražd v MS kraji. Od začátku roku vyšetřovali policisté 7 případů. Podařilo se jim vypátrat všechny podezřelé. Po 3 letech mezi nimi byly i dvě ženy. Jednu z nich poslal soud za vraždu známého kvůli nevyřešeným osobním vztahům do vězení na 13 let. Rozsudek není pravomocný.
                12:32
                Titul Gentleman silnic za záchranu z hořícího auta
                  Zachránili několik lidských životů. Dva hrdinové, kteří letos v březnu zastavili u hromadné dopravní nehody nedaleko Studénky. Neodradilo je ani hořící auto. Dnes je zástupci policie a pojišťovny ocenili titulem Gentlemani silnic.
                  15:06
                  Rozhádané obce po volbách
                    Jen 4 preferenční hlasy rozhodly volby v Krasově u Krnova. Kvůli nim prohrálo uskupení stávající starostky Moniky Baranové. Obec je tak po volbách rozdělena a hrozí i vypsání nových voleb. Velmi pravděpodobně se pak bude měnit i starostka ve Slezských Pavlovicích, i když volby její uskupení vyhrálo.
                    18:10
                    Úřad nevydal souhlas s odstřelem medvěda
                      Medvěd, který se měsíc potuluje Valašskem, dnes nové škody nezpůsobil a ani nikoho neohrozil. Jeho budoucnost je ale nejasná. Plány na jeho rychlé zastřelení, jak o nich ještě včera mluvil hejtman Jiří Čunek, ale dnes zarazil Odbor životního prostředí krajského úřadu, tedy hejtmanovi podřízení. Souhlas s odchytem nebo odlovem nevydali, na posouzení žádosti mají jeden měsíc.
                      20:34
                      Amerika koncem 19. století očima Ostravana
                        Amerika koncem 19. století očima báňského inženýra z Ostravy. O své plavbě za oceán v roce 1893 napsal ředitel několika dolů a vlastenec Vilém Jičínský cestopis a vydal ho knižně. Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě originální publikaci vydala jako audioknihu.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        24. října 2018

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám