24 minut

22. srpna 2018

Část: Útok na Kvitovou uzavřen

Obsah dílu

Dopravě na Opavsku hrozí kolaps — Dopravě na Opavsku hrozí kolaps — Varování před bouřkami — Ostrava chce anketu o trati — Další pokousaný liškou v Opavě — Ostrava chce postavit koncertní halu — Útok na Kvitovou uzavřen — Budoucnost vzácných vil — V zoo boural vláček — Nová zbrojnice v Pustkovci — Atletická trofej v GVU

Části dílu

00:47
Dopravě na Opavsku hrozí kolaps
    Lidem na Opavsku a Vítkovsku hrozí, že budou od prosince půl roku bez autobusové dopravy. Moravskoslezský kraj sice vybral v tendru nového dopravce, tomu ale chybí autobusy, řidiči i zázemí, aby mohl zajistit od zimy dopravní obslužnost těchto oblastí. Krajský úřad Moravskoslezského kraje teď intenzivně řeší, jak překlenout období bez autobusů.
    03:34
    Dopravě na Opavsku hrozí kolaps
      Živě Jakub Unucka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.
      07:26
      Varování před bouřkami
        Současné vedro vystřídá ochlazení s ojedinělými silnými bouřkami s přívalovým deštěm a krupobitím. Předpověď platí pro zítřejší odpoledne a večer pro obyvatele Olomouckého kraje. Dnešní nejvyšší teploty budou na východě Moravy ještě ale šplhat ke 34 stupňům Celsia a ve čtvrtek budou stejných hodnot dosahovat v celé republice.
        07:48
        Ostrava chce anketu o trati
          Ostrava nechá udělat v souvislosti s kontroverzní plánovanou tramvajovou tratí v Porubě a Pustkovci průzkum veřejného mínění. O projektu za přibližně miliardu korun chce rozhodnout do konce roku. Trať by měla vést od křižovatky u Slovanu k obchodnímu středisku Duha a dál k hypermarketu Globus. To se obyvatelům dotčené části města nelíbí. Podle nich trať a s ní související stavební úpravy výrazně poškodí kvalitu života lidí žijících v těchto ulicích a v okolí.
          08:25
          Další pokousaný liškou v Opavě
            Lékaři Slezské nemocnice v Opavě mají v péči osmnáctiletého muže, kterého v Jakubčovicích, části Hradce nad Moravicí na Opavsku, kousla liška. Mají podezření, že mohla mít vzteklinu. Letos jde už o druhého pacienta, kterého po kousnutí liškou léčí. První případ přitom před čtvrtrokem považovali za naprosto výjimečnou událost.
            08:44
            Ostrava chce postavit koncertní halu
              Ostravský magistrát dnes vyhlásil architektonickou soutěž na stavbu koncertní haly. Odborníci z města už oslovili tři světová studia, další se mohou přihlásit. Projekt za více než jednu a půl miliardy by měl být dokončen v roce 2023. Podle primátora Tomáše Macury jde o jednu z největších investic v dějinách města.
              12:03
              Útok na Kvitovou uzavřen
                Policie uzavřela vyšetřování útoku na tenistku Petru Kvitovou. Státní zástupce začal pracovat na sepisování žaloby. Obviněný 33letý Radim Žondra útok popírá. Kvitová přitom Žondru poznala a označila. V květnu byl muž obviněný z trestného činu vydírání, hrozí mu až 12 let. Prostějovský okresní soud mu v úterý prodloužil vazbu.
                13:16
                Budoucnost vzácných vil
                  Z jedné z vil zakladatelů kloboučnické firmy v Novém Jičíně rodiny Hückleových bude městské kulturní centrum s galerií i přednáškovým sálem. Město v soutěži vybralo architektonickou studii, která úpravy vily i jejího okolí navrhla a respektovala přitom její historickou hodnotu. Druhé, zrcadlově obrácené vily, se zatím žádné úpravy netýkají.
                  16:43
                  V zoo boural vláček
                    V ostravské zoologické zahradě v úterý po poledni havaroval výletní vláček - soupravě zřejmě selhaly brzdy. Čtyři lidi převezli záchranáři do nemocnice. Podle vedení zoo šlo o soukromou akci a vláček nejel po běžné návštěvnické trase.
                    18:14
                    Nová zbrojnice v Pustkovci
                      Nová hasičská zbrojnice se dnes začala stavět v ostravském Pustkovci. Zdejší sbor dobrovolných hasičů čeká na novou stavbu už 20 let. Stará budova totiž nesplňuje požadavky nové techniky. Nová stanice bude stát v listopadu příštího roku.
                      19:52
                      Atletická trofej v GVU
                        Trofej určená pro vítězný tým atletického Kontinentálního poháru je v těchto dnech vystavená v ostravské Galerii výtvarného umění. Mezinárodní závody se budou konat poprvé v České republice 8. a 9. září. Unikátní pohár, který vytvořil sochař Jaroslav Koléšek a výtvarný sklář Josef Divín, je vyrobený z českého křišťálu a má tvar atletického stadionu.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        23. srpna 2018

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám