26 minut

17. dubna

Část: V Česku vznikne vlčí zásahový tým

Obsah dílu

Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

Části dílu

01:00
Distribuce vakcín proti černému kašli
    Další mimořádná dodávka vakcín proti černému kašli by do ordinací lékařů měla dorazit v nejbližších dnech. Celkem jde o 20 tisíc kusů určených hlavně k přeočkování dospělých. Kvůli vysokému počtu nakažených roste o vakcinaci zájem.
    03:01
    Vakcíny proti černému kašli
      Prvních 10 tisíc mimořádných vakcín přijelo do Česka koncem března. Aktuální dodávka vakcín z Kanady je už druhou v pořadí, kterou ministerstvo zdravotnictví kvůli velkému zájmu zajistilo. Ještě do konce týdne má Česko převzít dalších 78 000 vakcín z Francie.
      03:25
      Nové veřejné přístaviště v Davli
        V Davli funguje nové veřejné přístaviště pro malá plavidla. Stálo bezmála třicet milionů korun, ale nezůstane na Vltavě poslední. Ministerstvo dopravy připravuje plán, s kolika přístavy v příštích letech počítá i na ostatních řekách. Zvyšuje se totiž počet vůdců malých plavidel, kterých je teď skoro 70 tisíc.
        04:51
        Nácvik záchrany lidí ve výškách
          V Jindřichovicích na Sokolovsku dnes vyvrcholilo třídenní cvičení hasičů Karlovarského kraje, specializujících se na zásahy ve výškách. Na větrné elektrárně, kde hrozí zásahy proudem či požár motoru, si ve stometrové výšce vyzkoušeli záchranu osob, včetně slaňování.
          06:36
          Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu
            Strojírenská společnost Kovosvit v Sezimově Ústí na Táborsku je znovu v problémech. Polovina ze 400 zaměstnanců nedostala výplaty za březen. Jedna ze tří firem koncernu je navíc v insolvenci.
            07:20
            Podoba nové lanovky na Ještěd
              Tak by mohla vypadat nová lanovka na Ještěd. Tři navržené varianty posoudili liberečtí radní. Rozhodující slovo budou mít příští týden zastupitelé, kteří se sejdou 25. dubna.
              08:47
              Proměna pražského náměstí Interbrigády
                Návrhy na úpravu pražského náměstí Interbrigády, včetně vítězného projektu, můžou ode dneška vidět lidé na radnici. Na místě, kde stála socha kontroverzního sovětského maršála Koněva v nad-životní velikosti, má vzniknout památník Pražského povstání.
                10:57
                Svazky stejnopohlavních párů
                  Senát umožnil přijetí nových pravidel pro partnerství stejnopohlavních párů bez projednání na schůzi. Rozhodl o tom na návrh ODS přes odpor lidovců. Novela občanského zákoníku tak poputuje rovnou k podpisu prezidentovi.
                  11:19
                  Šestiletý trest za smrt novorozence
                    Plzeňský krajský soud potrestal šesti lety vězení ženu, která se zpovídala ze smrti svého dvanáctidenního syna. Ten utrpěl zranění po pádu na hlavu a opakovaně přestával dýchat. Obžalovaná se snažila syna oživovat podle rad na internetu a na tísňovou linku zavolala až po šesti hodinách.
                    11:51
                    Nárok na opakování přijímacích zkoušek
                      Několik deváťáků, kteří v pondělí psali přijímací test z matematiky na teplickém gymnáziu, bude moci zkoušku opakovat. Dozorující učitelka jim totiž omylem zkrátila čas na vypracování o 10 minut. Údajně ji zmátlo, že řada dětí vypracované archy odevzdala s předstihem.
                      12:30
                      Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená
                        Během příštího týdne Správa železnic dokončí stavbu lávky přes železniční koridor v Pardubicích. Měla spojit sídliště Dukla s nádražím, ovšem zůstane uzavřená zřejmě až do podzimu. Problém nastal na straně města, kterému se nepodařilo včas připravit napojení a postavit parkovací dům.
                        14:17
                        Místní proti úložišti jaderného odpadu
                          Devastace přírody a ještě větší ekologické zátěže se obávají někteří obyvatelé Temelína a okolních obcí. Podle nich může přírodu poškodit případné vybudování hlubinného úložiště radioaktivního odpadu. Lokalita patří mezi 4 varianty, ze kterých stát bude vybírat.
                          16:00
                          V Karlových Varech plánují parkovací dům
                            Karlovy Vary se rozhodly vůbec poprvé investovat do výstavby parkovacího domu a tím zlepšit možnosti k odstavení aut v lázeňské části města. Nová parkovací místa mají vzniknout do tří let.
                            17:36
                            Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku
                              Okresní soud v Teplicích začal projednávat případ ruského podnikatele, který čelí obžalobě z obcházení protiruských sankcí. Podle ní se muž pokusil přes Bělorusko vyvézt do Ruska tři auta. K činům se u soudu přiznal.
                              18:54
                              Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích
                                Nahlášení dvou případů šikany v Základní škole Blovice na Plzeňsku, kdy jeden z nich prověřuje policie, školní inspekce uznala jako důvodné. Podle ní měla bývalá ředitelka Dagmar Hitková problém šikany včas odhalit a řešit. Zřizovatel školy ji nakonec z funkce odvolal. S tím ale odvolaná ředitelka nesouhlasila a podala na inspekci námitku, ve které žádala o nové prošetření případů. Inspekce bude s novým vedením školy o možném dalším prověření obou případů šikany jednat zítra.
                                20:07
                                V Česku vznikne vlčí zásahový tým
                                  Univerzitní zoologové z Česka sestavují zásahový tým, který bude sledovat pohyb vlků blízko obydlených oblastí. V krajním případě chtějí zvířata plašit pomocí dělbuchů nebo gumových projektilů.
                                  21:57
                                  Pěstitelé se obávají mrazivých teplot
                                    V noci na čtvrtek mohou klesnout teploty pod nulu. I mírný mráz je přitom nebezpečný pro úrodu jahod. Pěstitelé, kteří si zatím pochvalovali rychlý nástup jara, se teď narychlo snaží rozkvetlé sazenice před zimou ochránit.
                                    23:18
                                    Záchranářem od štěněte
                                      Pátrací týmy, které vyhledávají pohřešované, se už neobejdou bez speciálně vycvičených psů. Jejich pomoc je důležitá, protože člověka dokážou ucítit i na vzdálenost 350 metrů. Jedním z budoucích čtyřnohých záchranářů by se mohla stát i devítiměsíční fenka Ira.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž25 minut
                                      Další díl
                                      18. dubna

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž26 minut

                                      17. května

                                      Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                      17. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. května

                                      Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                      16. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. května

                                      Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                      15. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      14. května

                                      Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                      14. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      13. května

                                      Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                      13. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      10. května

                                      V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                      10. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      9. května

                                      Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                      9. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      7. května

                                      7. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      6. května

                                      Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                      6. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      3. května

                                      Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                      3. 5. 2024 na ČT1

                                      Napište nám