26 minut

10. dubna

Část: Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku

Obsah dílu

ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

Části dílu

01:04
ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1
    Přeplněná parkoviště a řidiči kamionů parkující nebezpečně na nájezdech – tak to vypadá podél dálnice D1. Míst je málo. ŘSD plánuje víc parkovacích ploch – do posledního tendru na rozšíření parkoviště na 95 km u Humpolce se sice firmy přihlásily, žádná ale nesplnila cenové požadavky veřejné zakázky.
    03:31
    Bezpečnostní akce na železnici
      Zvýšený dohled na české železnici v rámci týdenní celoevropské bezpečnostní akce. Stovky policistů kontrolují cestující, vlaky i nádraží. Zaměřují se taky na přecházení kolejí či chování řidičů na přejezdech.
      04:06
      Nový železniční most na Orlíku
        Jedinečný pohled dovnitř mostního oblouku nad orlickou vodní nádrží. Stavbaři ho dokončili po roce práce a postupné betonáže. Výjimečná stavba nahradí starý most z konce 19. století, který je kulturní památkou. Do velkého oblouku jsme se dnes poprvé mohli podívat.
        06:05
        Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici
          Po včerejším celodenním zásahu Národní centrály proti organizovanému zločinu v budovách libereckého magistrátu policie zatím obvinila 7 lidí v souvislosti s prověřovanou korupční kauzou.
          07:30
          Vyšetřování nehody se 7 zraněnými
            Všech 7 zraněných včetně tří dětí, do kterých včera na parkovišti před supermarketem v Polici nad Metují najelo auto, je mimo ohrožení života. Většina z nich byla po ošetření z nemocnice propuštěná. Příčiny události se ještě vyšetřují. Vše se kloní k tomu, že šlo zřejmě o zdravotní problémy řidiče.
            09:25
            Řidič ujížděl policii v Praze
              Řidič auta ujížděl v Praze polici až 180. km/h. Muže zastavil až náraz do sloupu veřejného osvětlení. Policisté zjistili, že výtržník má pestrou trestní minulost a má platný zákaz řízení.
              09:50
              Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku
                Stovka policistů na Náchodsku od rána pátrá po ženě, která je zhruba dva a půl roku pohřešovaná. Policejní týmy včetně psovodů prohledávají místo, kde mohla být podle nejnovějších zpráv naposledy spatřena. Žena odešla ze svého bydliště v Broumově na podzim roku 2021.
                11:40
                Očkování těhotných proti černému kašli
                  Podle epidemiologů je epidemie černého kašle v Česku stále na vzestupu. Velmi ohroženou skupinou jsou novorozenci. Zájem o vakcinaci těhotných není zatím velký, podle odborníků by pomohlo hrazení vakcíny ze zdravotního pojištění.
                  14:16
                  Startovací byty v Hradci Králové
                    Královéhradecká radnice nabídla k pronájmu 14 startovacích bytů. Výběrového řízení se mohou účastnit lidé do 32 let s trvalým pobytem v Hradci Králové, kteří nevlastní jinou nemovitost určenou k bydlení.
                    14:43
                    Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy
                      Ledenice na Českobudějovicku přišly o 135 milionů korun na rozšíření a modernizaci základní školy. Stavět se mělo teď. Jenže soutěž na dodavatele prověřuje antimonopolní úřad. Co bude s projektem zatím není jisté. Přitom už teď je kapacita školy naplněná a další rodiny se do regionu stěhují.
                      16:59
                      Soud o výbuchu muničního skladu
                        Okresní soud v Teplicích začal projednávat případ výbuchu muničního skladu v Bílině ze září roku 2020. Exploze trosky rozmetala stovky metrů daleko. Zraněný nikdo nebyl.
                        18:54
                        Muž napadl seniorku
                          Pražští kriminalisté dopadli muže, který koncem února bezdůvodně udeřil seniorku pěstí do obličeje. Žena po úderu spadla do silnice před projíždějící auto, které se jí vyhnulo a tak skončila jen s odřeninami a pohmožděnou rukou. Soud muži uložil osmnáctiměsíční trest nepodmíněně.
                          19:30
                          Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče
                            Středočeský kraj dá v letošním roce rekordní částku na podporu dobrovolných hasičů. Celkem by měl přispět 81 milionů korun zejména na rekonstrukci zázemí, stavbu nových zbrojnic a nákup techniky.
                            21:46
                            Nový záchranný člun na jezeře Medard
                              Záchranný člun za jeden milion korun museli koupit hasiči v Karlovarském kraji. Určený je pro záchranu na Jezeře Medard. Přestože zatím je tu koupání zakázané, na Medard už vyrážejí desítky návštěvníků. Na rozsáhlé vodní ploše ale běžné hasičské gumové čluny nestačí.
                              23:47
                              Výstava Všechny krásy Prahy
                                V Jindřišské věži se koná devátý ročník výstavy Všechny krásy Prahy. Své fotografie hlavního města tu vystavují vybraní fotografové projektu Miluju Prahu. Vernisáž začala úderem 18. hodiny.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž25 minut
                                Další díl
                                11. dubna

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž26 minut

                                16. května

                                16. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. května

                                Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                15. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                14. května

                                Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                14. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                13. května

                                Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                13. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. května

                                V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                10. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. května

                                Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                9. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                7. května

                                7. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                6. května

                                Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                6. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                3. května

                                Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                3. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                2. května

                                Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                2. 5. 2024 na ČT1

                                Napište nám