25 minut

12. února

Část: Rekonstrukce Divadla na Vinohradech

Obsah dílu

Školy nemají peníze pro dva tisíce zaměstnanců — Finance ve školství — Zchátralé nádraží Vyšehrad má nového majitele — Opakované havárie horkovodu — Vítr Rakušan debatuje v Mostě — Rekonstrukce Divadla na Vinohradech — Sanace skály nad stezkou u Boršova nad Vltavou — Regionální agrární rada Libereckého kraje plně podporuje protesty zemědělců — Stoupá hladina Labe na východě Čech — Nedostatek dárců krve na Ústecku — Změna v čerpání sociálních dávek — Epidemie chřipky se blíží vrcholu — Ceny plynu klesají — Zátarasy na pěší zóně v Jablonci nad Nisou — Petrof přesouvá výrobu pianin do Indonésie — Přeplavme svůj La Manche 2024

Části dílu

01:00
Školy nemají peníze pro dva tisíce zaměstnanců
    Týká se to školníků, kuchařek, uklízeček a dalších nepedagogických provozních pracovníků.
    03:33
    Finance ve školství
      Situace ve školství je nevyřešená už od loňska. Momentální debaty vycházejí z toho, že ředitelé škol zjistili, že na nepedagogické pracovníky pro tento rok prostě nemají peníze a to všechno poté, co byla ze stejných důvodů 27. listopadu celodenní výstražná stávka. Byl to největší protest v českém školství od roku 1989.
      04:18
      Zchátralé nádraží Vyšehrad má nového majitele
        Je jím developer a investor Milorad Miško Miškovič, který stojí hlavně za projekty výstavby na pražském Karlíně. Památka se už řadu let rozpadá. Dosavadní majitel - soukromá firma se sídlem na Kypru - se o ni nestaral.
        06:27
        Opakované havárie horkovodu
          Tři havárie v průběhu pouhých dvou měsíců se staly na horkovodu zásobující teplem přes dvacet tisíc domácností v Karlovarském kraji. Technici Karlovarské teplárenské, která potrubí provozuje, zatím neví, co je příčinou tak častého praskání přivaděče.
          08:22
          Vítr Rakušan debatuje v Mostě
            Restaurace Severka, kterou proslavil seriál MOST!, hostí setkání ministra vnitra Víta Rakušana s místními obyvateli. Je to třetí místo po Karviné a Sokolově, kam se ministr na debatu vydal.
            09:55
            Rekonstrukce Divadla na Vinohradech
              Praha vypíše zakázku za 2,75 miliardy korun na kompletní rekonstrukci Divadla na Vinohradech. Rada hlavního města už to schválila. Soubor Vinohradského divadla bude hrát svůj repertoár i během prací, ale v Kongresovém centru. Vše má být hotové v roce 2027.
              10:52
              Sanace skály nad stezkou u Boršova nad Vltavou
                Lezci dnes začali odstraňovat zvětralou skálu nad stezkou u Boršova nad Vltavou. Podle geotechnika je v havarijním stavu. Kameny z nestabilního masivu padaly na oblíbenou Fritschovu stezku. Za rok po ní projde dvacet pět tisíc lidí.
                12:44
                Regionální agrární rada Libereckého kraje plně podporuje protesty zemědělců
                  Její předseda Robert Erlebach spatřuje základ problému u Evropské komise a parlamentu. Prohlásil to na tiskové konferenci s tím, že stát by se měl zabývat stabilizací zemědělství. V opačném případě hrozí, že lidé ze zemědělského sektoru utečou.
                  13:32
                  Stoupá hladina Labe na východě Čech
                    Po vydatných a vytrvalých deštích se znovu zvedají hladiny řek - momentálně hlavně na severovýchodě Čech. Ta potenciálně záplavová vlna se už během dne posunula z horních toků níž.
                    15:55
                    Nedostatek dárců krve na Ústecku
                      Tenčící se zásoby krve a především velký nedostatek krevní skupiny A negativní. To hlásí transfuzní oddělení ústecké Masarykovy nemocnice, které krví zásobuje šest dalších zařízení v regionu. Zdravotníci proto vyzvali k darování nové zájemce.
                      17:39
                      Změna v čerpání sociálních dávek
                        Od příštího roku by ukrajinští uprchlíci mohli začít čerpat české dávky. Změnu chystá Ministerstvo práce a sociálních věcí. Umožnit to má chystané zjednodušení dávek i digitalizace. Uprchlíci by tak mohli žádat třeba o rodičovský příspěvek nebo příspěvek na bydlení.
                        19:32
                        Epidemie chřipky se blíží vrcholu
                          Epidemie chřipky je podle Státního zdravotního ústavu poblíž svého vrcholu. Nejvyšší je nemocnost mezi dětmi do pěti let. Nejnižší naopak mezi seniory. Minulý týden připadalo v Česku 1 901 nemocných na 100 000 obyvatel.
                          19:56
                          Ceny plynu klesají
                            Ceny elektřiny a plynu v posledních měsících dál klesají, část tuzemských dodavatelů proto upravuje ceníky. Společnost ČEZ od poloviny února zlevní své fixované produkty v průměru o několik stovek korun za megawatthodinu. K podobnému snižování cen přistupuje taky innogy.
                            20:20
                            Zátarasy na pěší zóně v Jablonci nad Nisou
                              V Jablonci nad Nisou dnes přibyly zábrany, které mají omezit provoz v pěší zóně v centru města. Magistrát tak chce zvýšit bezpečnost chodců, které ohrožují řidiči.
                              22:07
                              Petrof přesouvá výrobu pianin do Indonésie
                                Slibuje si od toho snížení výrobních nákladů na polovinu.
                                23:04
                                Přeplavme svůj La Manche 2024
                                  Tisíce aktivních seniorů po celém Česku se snaží přeplavat kanál La Manche - a to v krytých bazénech. Nadace Charty 77 letos výzvu vypsala už podesáté a účastníci v týmech postupně sbírají naplavané kilometry. V závěru jich musí mít víc než 34 - tedy vzdálenost nejužšího místa průlivu mezi Spojeným královstvím a Francií.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  13. února

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. května

                                  Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                  27. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. května

                                  Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                  24. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. května

                                  Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                  23. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. května

                                  Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                  22. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  21. května

                                  V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                  21. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  20. května

                                  Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                  20. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. května

                                  Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                  17. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. května

                                  Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                  16. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. května

                                  Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                  15. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám