25 minut

7. února

Část: Policie pátrá po zloději

Obsah dílu

Kolínská nemocnice dokončila rekonstrukci pavilonu O — Celní správě pomáhá mobilní laboratoř — V Česku chybí stovky policistů — Nedostatek zdravotních sester — Soud s Miroslavem Závadou může pokračovat — Aukce kunratického zámku — Likvidace velkochovu na Třebíčsku — Předražené obědy v ústecké menze — Trest za napadení učitelky ZŠ — K modernizaci libereckého bazénu se hlásí 6 firem — Zařazení HHC na seznam návykových látek — Policie pátrá po zloději — Opět hrozí vzestup hladin některých toků — Možné zvýšení rychlosti na silnici do Ostrova — Jihočeská posádka okradena na mezinárodní rallye — Vláda projedná splavnění Labe do Pardubic — Skauti vyrábějí svíčky pro Ukrajinu

Části dílu

01:08
Kolínská nemocnice dokončila rekonstrukci pavilonu O
    Práce vyšly na 220 milionů korun. Přestavba měla začít už v roce 2012. Tehdy ji ale zastavila korupční kauza bývalého hejtmana Davida Ratha.
    03:02
    Celní správě pomáhá mobilní laboratoř
      Celníci loni vybrali na clu a daních pro státní kasu víc než 162 miliard korun. Při kontrole paliv, která firmy převážejí v cisternách, pomáhá stále častěji také mobilní laboratoř.
      05:11
      V Česku chybí stovky policistů
        V jednotlivých krajích proto lákají nové uchazeče na různé benefity. Třeba v Praze jim nabízí náborový příspěvek ve výši 150 tisíc korun. A v Královéhradeckém kraji hledají kolegy i mezi studenty pro které uspořádali fyzický test nanečisto. Pokud v nich uspějí, usnadní jim to nástup do sboru.
        06:59
        Nedostatek zdravotních sester
          Nedostatek zdravotních sester, praktických i všeobecných, je problém téměř všech nemocnic v Česku. Některé zdravotnické školy už přijímají víc žáků než dřív. Ale to stále nestačí. Ministerstvo zdravotnictví proto plánuje další navýšení kapacit.
          09:07
          Soud s Miroslavem Závadou může pokračovat
            Policie zadržela bývalého místostarostu Lovosic a manažera společnosti krajská majetková Miroslava Závadu, který je obžalovaný z pokusu o vraždu.
            09:35
            Aukce kunratického zámku
              Pražské Kunratice odpoledne odevzdaly Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových kupní smlouvu k zámku na svém území. Za památku nakonec hodlají dát 106 milionů korun.
              10:05
              Likvidace velkochovu na Třebíčsku
                Hasiči a veterináři začali s likvidací kachen ve Valdíkově na Třebíčsku. Utratit padesát tisíc kusů drůbeže potrvá zhruba tři dny.
                11:49
                Předražené obědy v ústecké menze
                  Nejdražší obědy v širokém okolí. Tak mluví někteří studenti o cenách jídel v ústecké univerzitní menze. Ceny obědů se tam totiž za poslední dva měsíce téměř zdvojnásobily. V průměru stojí přes 160 korun, což je více než v okolních restauracích.
                  13:50
                  Trest za napadení učitelky ZŠ
                    Náchodský soud potrestal matku školáka zákadní školy, která vloni v říjnu fyzicky napadla a zranila učitelku syna. Ta se tři týdny léčila a zdravotní problémy má dodnes.
                    14:40
                    K modernizaci libereckého bazénu se hlásí 6 firem
                      Všechny nabídky jsou výrazně pod odhadovanou cenou zakázky. Ta je pro Liberec jednou z největších v novodobé historii. Polovinu nákladů mají pokrýt dotace. Pro návštěvníky se bazén uzavře na konci března, rekonstrukce potrvá dva roky.
                      16:25
                      Zařazení HHC na seznam návykových látek
                        Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navrhuje zařadit kanabiol HHC na seznam návykových látek. Nelze podle něj čekat až na projednání novely zákona o návykových látkách.
                        16:48
                        Policie pátrá po zloději
                          Pražská policie hledá muže, který měl z cizí platební karty vybrat přes 10 tisíc korun. Karta se majiteli ztratila i s peněženkou a doklady minulý týden z auta ve chvíli, kdy bylo v myčce.
                          17:12
                          Opět hrozí vzestup hladin některých toků
                            Na druhý stupeň povodňové aktivity se můžou dostat řeky na Šumavě. Voda se tam podle meteorologů může i vylít z břehů do okolní krajiny nebo na silnice. A k tomu varují před pády podmáčených stromů.
                            17:53
                            Možné zvýšení rychlosti na silnici do Ostrova
                              Na úseku silnice jedna lomeno třináct jsou celkem čtyři pruhy. Už roky se mluví o tom, že by se tady maximální povolená rychlost zvýšila z devadesáti na sto deset kilometrů. Jenže kvůli chybějícím připojovacím pruhům u křižovatek to zákon neumožňuje.
                              20:15
                              Jihočeská posádka okradena na mezinárodní rallye
                                Předčasný konec pro jihočeskou posádku na veteránském Rallye Monte Carlo Historique. Závodní dvojici těsně po startu okradl neznámý zloděj. Připravil jí o veškeré příslušenství včetně náhradních dílů a pneumatik. Škoda je v řádech milionů korun.
                                22:03
                                Vláda projedná splavnění Labe do Pardubic
                                  Vláda chce příští týden znovu projednat splavnění Labe do Pardubic. Vodní cesta zatím končí ve Chvaleticích.
                                  22:44
                                  Skauti vyrábějí svíčky pro Ukrajinu
                                    Světlo a teplo pro Ukrajinu. Tak se jmenuje iniciativa, kterou už druhým rokem pořádají skauti. Po celé zemi vybírají od lidí svíčky, vosk, parafín a vymyté plechovky. Z nich pak vyrábějí takzvané zákopové svíčky.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    8. února

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. května

                                    Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                    24. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. května

                                    Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                    23. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    22. května

                                    Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                    22. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    21. května

                                    V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                    21. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    20. května

                                    Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                    20. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám