26 minut

19. prosince 2023

Část: Nedořešené následky letních lijáků

Obsah dílu

Dotační program Oprav dům po babičce — Snižení státní podpory u stavebního spoření — Pátrání po vrahovi v Klánovickém lese — Policejní pátrací akce v Klánovickém lese — 9 let ve vězení za 13 let starou vraždu — Řidičům se dnes otevřel obchvat Svitav — Nový letecký spoj z Brna do Phuteku — Nedořešené následky letních lijáků — Skiareály mohou opět zasněžovat — V Karlovarském kraji chybí veterinární pohotovost — O krok blíž k multifunkční aréně za 8 miliard — Zvíkovský most je znovu otevřený — Stát bude pokračovat v přípravě projektu nového mostu na pražské Výtoni — Zvýšení pokut v Liberecké MHD — Řidič autobusu za jízdy zkolaboval a zemřel — Mezinárodně hledaný zloděj na Orlíku — Komedie Velká vodní loupež v Jihočeském divadle — Zájem o adopci zvířat v zoo před Vánocemi

Části dílu

01:05
Dotační program Oprav dům po babičce
    Zájemci o dotaci z programu Oprav dům po babičce na renovaci staršího rodinného nebo i rekreačního domu, popřípadě obytného domu na místě domu původního budou moci získat výhodnější 3,5% úvěr. Ministerstvo životního prostředí se na tom dohodlo s bankami a stavebními spořitelnami.
    03:23
    Snižení státní podpory u stavebního spoření
      K tomu informace o změnách ve stavebním spoření. Od nového roku u něj klesne maximální státní podpora – už nebude 2 tisíce, ale jen 1 tisíc korun.
      04:39
      Pátrání po vrahovi v Klánovickém lese
        Už včera jsme vás informovali o mimořádném policejním nasazení v pražském Klánovickém lese, kde desítky kriminalistů a hlídky pěší, v autech i na koních hledají vraha mladého muže a dvouměsíční holčičky v kočárku. Dnes tato policejní akce ještě zesílila, les a okolí od rána prohledávalo 250 policistů.
        06:19
        Policejní pátrací akce v Klánovickém lese
          My na místě té zcela mimořádné policejní pátrací akce v pražském Klánovickém lese máme Kristýnu Posekanou.
          07:46
          9 let ve vězení za 13 let starou vraždu
            Devět let vězení a vyhoštění z České republiky na stejnou dobu uložil soud Kristianu Danevovi za vraždu čtyřiadvacetiletého muže, kterou spáchal v roce 2009 v Poděbradech.
            08:23
            Řidičům se dnes otevřel obchvat Svitav
              Desetikilometrová silnice má odvézt tranzitní dopravu mimo centrum města a zároveň urychlit cestování mezi východem Čech a Brnem. Stát za nový obchvat zaplatil zhruba 800 milionů korun.
              10:07
              Nový letecký spoj z Brna do Phuteku
                Brněnské letiště, jako 1. z mimopražských, bude mít počínaje dneškem pravidelný dálkový spoj a to na thajský ostrov Phuket. Pro cestovní kancelář Čedok ho bude jednou týdně zajišťovat italská společnost Neos.
                10:31
                Nedořešené následky letních lijáků
                  Dvě nejvíc poškozené ulice po letním silném dešti nad lázeňským územím v Karlových Varech jsou už opravené. Zatímco na jedné z nich stékající voda vyplavila dlažbu a poničila podloží, druhou liják zasáhl při rekonstrukci a přerušil práce. Milionové škody stále město řeší s pojišťovnou.
                  12:27
                  Skiareály mohou opět zasněžovat
                    Po několikadenní oblevě se na českých horách výrazně ochladilo a teploty opět klesají pod bod mrazu. Skiareály tak můžou opět zasněžovat.
                    13:13
                    V Karlovarském kraji chybí veterinární pohotovost
                      Karlovarský kraj jedná s veterináři o zajištění lepší dostupnosti péče. V kraji chybí pohotovost a chovatelé zvířat se tak například v noci nebo o víkendu v případě problémů nemají kam obrátit.
                      15:08
                      O krok blíž k multifunkční aréně za 8 miliard
                        Miliardář Petr Dědek má za sebou další krok v přípravě multifunkční arény. Pardubičtí zastupitelé totiž schválili změnu územního plánu. Majitel pardubického hokejového klubu chce na okraji města postavit komplex za 8 miliard korun.
                        15:36
                        Zvíkovský most je znovu otevřený
                          Zvíkovský most přes řeku Otavu na Písecku je po sedmi měsících otevřený. Řidiči po něm ode dneška projedou bez omezení. Rekonstrukce skončila o měsíc později, protože byl v horším stavu, než stavbaři předpokládali. Most je důležitou spojnicí mezi Milevskem a Miroticemi.
                          17:24
                          Stát bude pokračovat v přípravě projektu nového mostu na pražské Výtoni
                            Ten současný je podle Správy železnic ve špatném technickém stavu. Správa bude ve spolupráci s Prahou hledat místo, kde by mohla původní konstrukce dál sloužit jako most přes Vltavu pro chodce a cyklisty. Proti plánu nahradit památkově chráněnou konstrukci se ale zvedla vlna kritiky - petici podepsalo přes 20 tisíc lidí a nesouhlasí ani památkáři.
                            18:06
                            Zvýšení pokut v Liberecké MHD
                              Liberec zvyšuje pokuty za jízdu načerno v městské hromadné dopravě. Ročně jede bez jízdenky v autobuse nebo tramvaji až 15 tisíc cestujících. Výše pokut se ve městě neměnila patnáct let a podle radnice byly tak nízké, že se bezplatná jízda cestujícím často vyplatila.
                              19:56
                              Řidič autobusu za jízdy zkolaboval a zemřel
                                Ranní nehoda autobusu na Kutnohorsku – řidič podle svědků za jízdy u obce Drobovice zkolaboval a zemřel. Vůz, který jel směrem na Tupadly náhle vyjel ze silnice a narazil do stromu.
                                20:18
                                Mezinárodně hledaný zloděj na Orlíku
                                  Mezinárodně hledaného zloděje objevila rybářská stráž na orlické přehradě. Bylo to při běžné kontrole. Vypátrala ho pomocí termovize, když utekl z místa, kde kotví hausbóty. Teď čeká na převoz do jedné ze sousedních zemí.
                                  21:29
                                  Komedie Velká vodní loupež v Jihočeském divadle
                                    Činohra Jihočeského divadla zachraňuje Budějovický pivovar. Uvedla poslední premiéru tohoto roku - komedii Velká vodní loupež.
                                    23:24
                                    Zájem o adopci zvířat v zoo před Vánocemi
                                      O adopci zvířat nebo jejich sponzoring v pražské zoologické zahradě je letos proti loňsku dvojnásobný zájem. A teď před Vánocemi ještě zesílil.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      20. prosince 2023

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž26 minut

                                      31. května

                                      Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                      31. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      30. května

                                      Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                      30. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      29. května

                                      Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                      29. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      28. května

                                      Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                      28. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      27. května

                                      Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                      27. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      24. května

                                      Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                      24. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      23. května

                                      Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                      23. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      22. května

                                      Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                      22. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      21. května

                                      V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                      21. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      20. května

                                      Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                      20. 5. 2024 na ČT1

                                      Napište nám