25 minut

30. listopadu 2023

Část: Omezení lékařské péče v Libereckém kraji

Obsah dílu

Dopad konsolidačního balíčku na obce — Fungování nemocnic — Omezení lékařské péče v Libereckém kraji — Provoz nemocnic v Pardubickém kraji — Nemocnice omezují návštěvy — Chytré kamery posilují bezpečnost ve městech — Terezín dostane peníze na opravu kasáren — Výstavba parkovacího domu v Pardubicích se komplikuje — Komplikace kvůli sněhu v Karlovarském kraji — Skiareály se připravují — Praha začala testovat nový trolejbus — Městské i státní lesy se připravují na prodej vánočních stromků — Kácení stromů na trase Pražského okruhu — Rocková muzikálová legenda v Plzni — 70 let od vzniku Galerie moderního umění v Hradci Králové

Části dílu

01:11
Dopad konsolidačního balíčku na obce
    Až o 100 miliard korun ročně méně pro samosprávy. O takovou částku je podle Svazu měst a obcí připraví vládní konsolidační balíček. Svaz proto hodlá s kabinetem Petra Fialy jednat o změně rozpočtového určení daní.
    03:17
    Fungování nemocnic
      Nemocnice by od zítřka neměly fungovat se zásadnějšími omezeními - dohodl se na tom předseda vlády Petr Fiala a viceprezident České lékařské komory. Premiér na zdravotníky nově nabízí 9,8 miliardy korun v rámci úhradové vyhlášky.
      04:12
      Omezení lékařské péče v Libereckém kraji
        Péče o pacienty v Libereckém kraji bude v prosinci kvůli výpovědím lékařů z přesčasů omezena jen minimálně. Změny se dotknou Městské nemocnice v Jablonci nad Nisou, která omezí plánovanou péči.
        06:09
        Provoz nemocnic v Pardubickém kraji
          A třeba v Pardubickém kraji se omezení provozu dotkne čtyř nemocnic, kde podaly výpovědi z přesčasů skoro dvě pětiny lékařů. Nemocnice v kraji tak zajišťují hlavně akutní, urgentní a neodkladnou péči a v běžném režimu se budou starat také o onkologické pacienty.
          07:00
          Nemocnice omezují návštěvy
            Na Vysočině minulý týden přibylo skoro 1700 nakažených na sto tisíc obyvatel. Číslo roste už čtvrtý týden v řadě. Některé nemocnice proto omezují návštěvy na lůžkových odděleních.
            08:27
            Chytré kamery posilují bezpečnost ve městech
              Kamery, které sledují a zároveň i samy vyhodnocují případné nebezpečí nebo přestupek. Moderní systém začali testovat strážníci v Mělníku. Podobnou technologii teď zkoušejí také dispečeři v Plzni.
              10:45
              Terezín dostane peníze na opravu kasáren
                Poslanci schválili státní rozpočet na příští rok, koalice se dohodla na podpoře desítky menších pozměňovacích návrhů. Chtějí například posílit rozpočet o 120 milionů korun na opravu pevnosti Josefov a Terezín – terezínské kasárny už desítky let chátrají.
                12:40
                Výstavba parkovacího domu v Pardubicích se komplikuje
                  Firma, která objekt za 327 milionů korun buduje, narazila na elektrickou přípojku v zemi a práce částečně přerušila. Opoziční zastupitelé se obávají vyšších nákladů i možného zpoždění. Městská firma ale ujišťuje, že parkovací dům postaví včas.
                  14:30
                  Komplikace kvůli sněhu v Karlovarském kraji
                    V Karlovarském kraji v noci připadl další sníh. Přestože situace v regionu je klidnější, než byla v předchozích dnech, sněhová pokrývka dělá problémy třeba lidem na sídlištích.
                    16:14
                    Skiareály se připravují
                      Lyžařské areály oproti tomu sníh vítají. Vrcholí tam přípravy na zimní sezonu. Třeba v Krušných horách sjezdovky zasněžují a chystají trasy pro běžkaře. Některá tamní střediska avizovala, že vleky spustí už o víkendu.
                      17:58
                      Praha začala testovat nový trolejbus
                        Ten bude jezdit mezi Palmovkou a Čakovicemi. Jakmile skončí jeho testovací provoz na jaře příštího roku, chce ho město nasadit na vytíženou linkou z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla.
                        19:37
                        Městské i státní lesy se připravují na prodej vánočních stromků
                          Jejich cena oproti loňsku zůstala stejná. I navzdory vyšším nákladům na těžbu nebo pěstování na plantážích. U soukromých prodejů počítají pěstitelé s mírným nárůstem cen. Zároveň lesníci stromky v lesích začínají hlídat. Kvůli případným krádežím.
                          21:17
                          Kácení stromů na trase Pražského okruhu
                            Silničáři začali kácet stromy na trase jihovýchodní části Pražského okruhu. Během zimy chtějí poslat k zemi skoro 4 tisíce stromů hlavně náletových dřevin. Práce mají skončit v březnu.
                            22:24
                            Rocková muzikálová legenda v Plzni
                              Soubor muzikálu Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni připravuje na tento víkend premiéru jednoho z nejslavnějších světových muzikálů 20. století Jesus Christ Superstar. V titulní roli se v Plzni představí držitel ceny Thalie Pavel Režný a Pavel Klimenda.
                              24:21
                              70 let od vzniku Galerie moderního umění v Hradci Králové
                                Galerie moderního umění v Hradci Králové si letos připomíná 70 let od svého vzniku. Ke svému jubileu tak dnes návštěvníky pozvala na komentované prohlídky a uměleckou projekci. Právě se díváme do sálu na výstavu "Hledá se mistrovské dílo".
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                1. prosince 2023

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž26 minut

                                28. května

                                Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                28. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                27. května

                                Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                27. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                24. května

                                Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                24. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                23. května

                                Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                23. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                22. května

                                Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                22. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                21. května

                                V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                21. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                20. května

                                Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                20. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. května

                                Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                17. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. května

                                Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                16. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. května

                                Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                15. 5. 2024 na ČT1

                                Napište nám