26 minut

10. listopadu 2023

Část: Den válečných veteránů

Obsah dílu

Zájem obcí o sdílenou eregetiku — Na konci roku skončí zastropování cen energií — Celníci zabavili pětkrát více lihovin — Sedmiletý trest za ohrožování samopalem — Středočeský kraj bojuje proti hazardu — Odůvodnění stávky škol — Začala oprava Vily Čerych — Den válečných veteránů — Pátrání po vlastnících nemovitosti — Soud projednává tragickou smrt dvou žen v Alpách — Příprava památek na zimu — Středověký poklad v Říčanech — V nalezené peněžence bylo 400 tisíc korun — Přípravy na svátek sv. Martina

Části dílu

01:11
Zájem obcí o sdílenou eregetiku
    Města a obce, které se chtějí angažovat v komunitní, sdílené energetice, jsou plánům o krok blíž. Příslušný zákon sice ještě leží ve Sněmovně a čeká na projednání, přesto už od prosince bude možné žádat o dotaci na vznik energetických společenství.
    03:29
    Na konci roku skončí zastropování cen energií
      A zřejmě se zvýší regulovaná složka ceny elektřiny i plynu, o tom má Energetický regulační úřad rozhodnout na konci listopadu.
      04:10
      Celníci zabavili pětkrát více lihovin
        Pětkrát víc nelegálních lihovin než loni už Celní správa od začátku roku zjistila a zabavila při kontrolách řidičů. Celkem jde o víc než 9000 litrů nelegálního alkoholu.
        06:13
        Sedmiletý trest za ohrožování samopalem
          Za vydírání se zbraní a řízení pod vlivem alkoholu poslal ostravský Krajský soud na 7 let do vězení muže, který loni v červnu samopalem a pistolí ohrožoval ochrannou službu nemocnice v Třinci.
          06:48
          Středočeský kraj bojuje proti hazardu
            Středočeský kraj hledá způsob, jak města a obce motivovat k tomu, aby samy měly zájem nepovolovat nebo omezovat hazard na svém území. Podle hejtmanky Petry Peckové by řešením mohlo být omezení nebo úplné zrušení krajských dotací.
            09:13
            Odůvodnění stávky škol
              Odboráři na školách dostali do elektronické pošty argumenty odůvodňující celodenní stávku, chystanou na základních, středních i mateřských školách na pondělí 27. listopadu - těmi hlavními jsou snižování výdajů na školství.
              09:54
              Začala oprava Vily Čerych
                Rondokubistická vila se stane kreativním centrem umělců.
                12:04
                Den válečných veteránů
                  Česko si od roku 2004 připomíná Den válečných veteránů, v západních zemích je ta tradice mnohem delší. Tedy konkrétně připadá na zítřek 11. listopadu.
                  14:55
                  Pátrání po vlastnících nemovitosti
                    Jsou v Česku desetitisíce nemovitostí domů, ale hlavně pozemků, které mají nejasného majitele. Ti původní jsou v katastrálních záznamech vedení jako nedostatečně identifikovaní vlastníci. A pokud se teď oni, nebo jejich dědici nepřihlásí do konce roku, propadne tento majetek státu.
                    16:55
                    Soud projednává tragickou smrt dvou žen v Alpách
                      Soud v Českých Budějovicích začal projednávat dvě různé tragické události v rakouských Alpách, kdy tam rok po sobě přišly o život dvě mladé ženy. Za jednu smrt dnes přiznal odpovědnost Dalibor Urban, který výstupy po alpských ferratách pořádal. Ve druhém případě šlo podle Dalibora Urbana o nešťastnou náhodu.
                      17:42
                      Příprava památek na zimu
                        Naprosté většině hradů, zámků a dalších památek už skončila turistická sezona. V objektech se zazimuje mobiliář a cennosti se balí a uklízí.
                        19:38
                        Středověký poklad v Říčanech
                          Ostře sledovaný transport, ve kterém nechyběli ozbrojení policisti, dnes z muzea v Brandýse nad Labem vezl říčanský poklad do Říčan. Tam bude vůbec poprvé k vidění kompletní.
                          21:40
                          V nalezené peněžence bylo 400 tisíc korun
                            Zákazník poctivý nálezce našel v prodejně v Sadové ulici v Plané peněženku. Vedoucí prodejny nález nahlásila policii a v peněžence bylo něco přes 400 sta tisíc korun, doklady ale chyběly. Po úspěšném pátrání si šťastný majitel peněženku vyzvedl na policejní služebně.
                            22:13
                            Přípravy na svátek sv. Martina
                              Svátek je spojený i s některými příjemnými tradicemi. Peče a jí se svatomartinská husa, novodobou a spíš komerční tradicí jsou zase svatomartinská mladá vína. Podniky, které je nabízejí, doufají ve vysoké tržby.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              13. listopadu 2023

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž26 minut

                              28. května

                              Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                              28. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              27. května

                              Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                              27. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. května

                              Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              23. května

                              Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. května

                              Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              21. května

                              V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              20. května

                              Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                              20. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              17. května

                              Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                              17. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              16. května

                              Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                              16. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. května

                              Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                              15. 5. 2024 na ČT1

                              Napište nám