25 minut

21. srpna 2023

Část: Oprava horkovodu opatovické elektrárny

Obsah dílu

55 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy — Okupace v Jičíně — Demonstrace za odstranění památníku — Smrtelná nehoda na Táborsku — Policie dopadla muže, který shodil ženu do kolejiště metra — Na poli shořel balíkovač — Prodej budovy České pošty na Pankráci — Škody po bouřce v Karlových Varech — Do Česka přišla další vlna veder — Jak se chránit při vysokých teplotách — Oprava horkovodu opatovické elektrárny — Omezení výroby automobilky Toyota — Nová dopravní omezení v Praze — Končí lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení na fukci vrchního žalobce — Demolice nadjezdu na 126. km D1 — Plné kempy u Lipna — Výluka vysílačů Jeseník-Praděd a Plzeň-Krašov

Části dílu

01:27
55 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy
    Před pětapadesáti lety vpadla do Československa vojska Varšavské smlouvy. Invaze ukončila pražské jaro, které bylo pokusem o uvolnění poměrů v komunistickém režimu. Výročí si dnes připomínali lidé po celé zemi.
    03:42
    Okupace v Jičíně
      Zahynuli při ní před 55 lety dva neozbrojení civilisté. Zastřelil je opilý polský voják.
      05:34
      Demonstrace za odstranění památníku
        Výročí okupace si právě teď připomínají i lidé v Litoměřicích. Sešli se tam k uctění památky 137 československých občanů, kteří v roce 1968 zahynuli v důsledku invaze. Vedle toho ale místní také požadují odstranění sochy, která podle nich toto výročí oslavuje.
        07:31
        Smrtelná nehoda na Táborsku
          Na Táborsku dnes ráno zemřel jednadvacetiletý řidič osobního auta. Podle policie přejel na silnici mezi Táborem a Pelhřimovem do protisměru, kde se čelně srazil s dodávkou.
          07:56
          Policie dopadla muže, který shodil ženu do kolejiště metra
            Ta se velmi vážně zranila a skončila v umělém spánku. Po probuzení nasměrovala vyšetřovatele do jedné z pražských ubytoven, kde policisté padesátiletého muže zadrželi. Teď čelí obvinění z výtržnictví a pokusu o těžké ublížení na zdraví.
            08:17
            Na poli shořel balíkovač
              Dvanáct hasičů včetně zemědělců dnes hasilo požár balíkovače mezi Čermnou a Poděvousy na Domažlicku. Od stroje chytlo i okolní strniště. Škodu odhadli hasiči na dva miliony korun.
              09:05
              Prodej budovy České pošty na Pankráci
                Ztrátová Česká pošta postupně prodává některé budovy, které už nechce využívat. Teď došlo i na zatím nejdražší, nejlukrativnější z nich - budovy a pozemky v Praze na Pankráci. V elektronické aukci je nabízí za vyvolávací cenu 310 milionů korun.
                11:40
                Škody po bouřce v Karlových Varech
                  Škody, které v Karlových Varech v minulém týdnu způsobila mimořádně silná bouřka, už se počítají v desítkách milionů korun
                  12:48
                  Do Česka přišla další vlna veder
                    Česko zažívá další vlnu tropických teplot tohoto léta - přes 30 stupňů je už několik dní v řadě a má tak být i dál. To s sebou přináší nebezpečí zdravotních kolapsů a častější výjezdy záchranek.
                    14:26
                    Jak se chránit při vysokých teplotách
                      Tropické dny a noci jsou pro organismus náročné, ještě horší je ale podle odborníků střídání teplot. Na co si dát pozor právě ohledně klimatizace nebo pitného režimu a další tipy jak zvládnout aktuální výkyvy počasí?
                      16:07
                      Oprava horkovodu opatovické elektrárny
                        Elektrárny Opatovice dokončují rekonstrukci horkovodu po jeho lednové havárii. V hradeckopardubické aglomeraci tehdy zůstalo bez tepla přes 60 tisíc odběratelů.
                        18:02
                        Omezení výroby automobilky Toyota
                          Továrna automobilky Toyota v Kolíně musí kvůli vyhoření výrobní haly společnosti Novares u Žebráku omezit výrobu.
                          19:23
                          Nová dopravní omezení v Praze
                            Dopravní podnik začal s opravou tramvajové tratě na Bílé hoře. Na dva týdny je kvůli tomu přerušený provoz tramvají i aut směrem do centra. A stejně dlouho nebudou moct cestující využít ani tramvaje v Poděbradské ulici.
                            21:16
                            Končí lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení na fukci vrchního žalobce
                              Dnešním dnem vypršela zájemcům o funkci vrchního žalobce lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení. To vypsal v červenci nejvyšší státní zástupce Igor Stříž.
                              21:52
                              Demolice nadjezdu na 126. km D1
                                Nadjezd nad 126. kilometrem dálnice D1 je ve špatném stavu, a tak ŘSD navrhlo jeho demolici. Konečné slovo má mít Ministerstvo dopravy, to nařídilo správní řízení.
                                22:35
                                Plné kempy u Lipna
                                  Kempy u Lipna se ve druhé polovině srpna nezvykle zaplnily. Přispělo k tomu především teplé a slunečné počasí.
                                  24:20
                                  Výluka vysílačů Jeseník-Praděd a Plzeň-Krašov
                                    Oba nebudou vysílat signál mezi šestou hodinou a ranní a třetí odpolední. Kvůli plánované výluce tak budou v multiplexu 21 programy České televize nedostupné.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    22. srpna 2023

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    7. června

                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    6. června

                                    Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    5. června

                                    Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. června

                                    Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. června

                                    Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                    3. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám