26 minut

13. června 2023

Část: Plzeňský kraj letos podpoří rekordních 17 filmových projektů

Obsah dílu

Obce o peníze z hazardu nepřijdou — Příjem obcí z hazardních her — Dopady požáru pily ve Slavonicích — Žáci se po havárii vrátili do školy — Útočící rotvajleři z Holýšova v převýchově — Úprava nebezpečného dopravního úseku — Sklizeň raných brambor začala o týden později než loni — Skokové zdražení nájemného na Labi — Teplo v Havlíčkově Brodě od července zlevní zhruba o čtvrtinu — Pokuta sedm milionů korun za nevyjeté autobusy — Vlků podle monitoringu meziročně přibývá — Policie dopadla dvojici mužů, kteří vyráběli a prodávali pervitin — Stavba závodu na zpracování lithia — Zázemí pro silničáře a polici na D10 — Plzeňský kraj letos podpoří rekordních 17 filmových projektů — Z Děčínské zoo uteklo devět makaků

Části dílu

01:07
Obce o peníze z hazardu nepřijdou
    Ministerstvo financí přepisuje část takzvaného konsolidačního balíčku. Zejména menším obcím, kterým plynou příjmy z hracích automatů, vadilo, že by stát nově přerozděloval výnosy z hazardu podle počtu obyvatel.
    03:15
    Příjem obcí z hazardních her
      O přerozdělování výnosů z hazardu podle počtu obyvatel dlouhodobě usilují hlavně obce, které na svém území herny zakázaly. Ty totiž z peněz z hracích automatů nemají nic.
      04:46
      Dopady požáru pily ve Slavonicích
        Víc než čtyřicet lidí zaměstnává pila, která vyhořela na začátku června. Majitel zatím nedokáže odhadnout, jestli se mu provoz podaří obnovit. Zaměstnance ale narychlo propouštět nechce.
        06:39
        Žáci se po havárii vrátili do školy
          Studenti se dnes vrátili do lavic kladenského Gymnázia poté, co ze střechy školy spadl minulý týden kus štítu. Hlavní vchod budovy zůstal uzavřený, žáci využívají vstup ze dvora školy, do kterého vede ochranný tubus.
          08:19
          Útočící rotvajleři z Holýšova v převýchově
            Dva rotvajlery, kteří v květnu potrhali desetiletou dívku nedaleko Holýšova na Plzeňsku, má teď v péči spolek z Rokycanska, který se převýchově tohoto plemene přímo věnuje. Podle jeho předsedkyně jsou oba psi plně schopni socializace.
            10:42
            Úprava nebezpečného dopravního úseku
              Ředitelství silnic a dálnic dokončilo úpravy nebezpečného úseku na výpadovce z Karlových Varů směrem na Prahu. Úpravy mají podle dopravních expertů zvýšit bezpečnost provozu. Řidiči v místě ale havarují dál.
              12:24
              Sklizeň raných brambor začala o týden později než loni
                Oproti loňsku o týden později začali zemědělci sklízet rané brambory. Chladné a vlhké jarní počasí stojí podle pěstitelů také za chudší úrodou. Výnosy teď mají asi o dvacet procent nižší.
                13:09
                Skokové zdražení nájemného na Labi
                  Lodníci na Labi opět čelí zdražení nájemného. Povodí Labe ho navyšuje už několik let po sobě. Za pronájem břehů, mola a lodí si lidé musejí připlatit navíc i několik desítek tisíc korun.
                  15:23
                  Teplo v Havlíčkově Brodě od července zlevní zhruba o čtvrtinu
                    Obyvatelům města se díky tomu sníží zálohy ty budou zhruba poloviční. Umožnil to pokles cen plynu na burze.
                    15:49
                    Pokuta sedm milionů korun za nevyjeté autobusy
                      Bezmála sedm milionů korun nakonec musel zaplatit Pardubickému kraji dopravce BusLine za nevypravené loňské spoje. Komplikace s veřejnou autobusovou dopravou začaly přesně před rokem, kdy nový dopravce neměl dostatek řidičů.
                      17:40
                      Vlků podle monitoringu meziročně přibývá
                        Vlci na Šumavě loví hlavně divokou zvěř. Jen osm procent potravy tvoří hospodářská zvířata. Vyplývá to z dlouhodobého monitoringu, který sleduje i rozmnožování smeček v jednotlivých teritoriích.
                        19:29
                        Policie dopadla dvojici mužů, kteří vyráběli a prodávali pervitin
                          Kriminalisté zadrželi dvojici mužů, kteří vyráběli a prodávali pervitin po Praze a Středočeském kraji. Varnu měli v chatce u řeky Berounky.
                          19:58
                          Stavba závodu na zpracování lithia
                            Společnost Geomet získala pozemky pro stavbu závodu na zpracování lithia z Krušných hor. Továrna by měla vyrůst v průmyslovém areálu v Újezdečku na Teplicku.
                            21:21
                            Zázemí pro silničáře a polici na D10
                              Ředitelství silnic a dálnic je o krok blíž k výstavbě prvního střediska správy a údržby na dálnici D10. Vzniknout má u Brodců nad Jizerou.
                              23:12
                              Plzeňský kraj letos podpoří rekordních 17 filmových projektů
                                Podmínkou bylo, aby se natáčelo v kraji nebo o jeho osobnostech. Nejvíce peněz obdrží například dobové drama Vlny od Jiřího Mádla, které se v Plzni točilo minulý měsíc.
                                23:54
                                Z Děčínské zoo uteklo devět makaků
                                  Z Děčínské zoo uteklo devět makaků. Opice zřejmě vypustil muž, který včera po zavírací době poničil část elektrického ohradníku.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  14. června 2023

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  7. června

                                  7. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. června

                                  Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                  6. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. června

                                  Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                  5. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  4. června

                                  Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                  4. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. června

                                  Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                  3. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  31. května

                                  Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                  31. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. května

                                  Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                  30. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  29. května

                                  Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                  29. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. května

                                  Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                  27. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám