26 minut

10. května 2023

Část: Praktické rybářské maturity ve Vodňanech

Obsah dílu

Nové vedení města chystá audit. — Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,6 % — Požár bytového domu v Táboře — Plánované kroky nového vedení města. — Požár historické usedlosti na jižním Plzeňsku — Všerubští nechtějí plánovanou výstavbu větrných elektráren — Nezaměstnanost znovu klesla. — Udělování řidičských průkazů ve Varnsdorfu — Kvůli africkému moru prasat platí v okolí Mimoně nejpřísnější veterinární opatření — Více hostů v obou krajích. — Tématem Muzejní noci je recyklace. — Je den boje proti rakovině. — Bezpečnostní akce zaměřená na kamiony — Zpřísnění trestu za vraždu učitele mačetou — Cvičné hašení požáru elektromobilu. — Světový den boje proti rakovině — Přehrady jsou plné vody, sucho nehrozí. — Rakovina plic patří mezi ty, které bývají dlouho bez příznaků — Praktické rybářské maturity ve Vodňanech — Moravskozlezský intervenční tým zasahoval. — Pyrotechnici čistí další část Brd — Dostatek vody ve vodních nídržích — Stavba nové lanovky v lyžařském areálu Bílá. / Havarovaný vůz nechal řidič na dálnici. — Další silniční radary v Hranicích. — Barokní perla v Rychnově opravena

Části dílu

00:57
Nové vedení města chystá audit.
    Projekt ostravského metra se odkládá na příští rok. Rozhodlo o tom nové vedení města. Podle radního Lukáše Semeráka není zeštíhlení tramvajové koncepce dostatečně připravené a je potřeba ho dopracovat. Po kritice části veřejnosti se má vrátit i desetiminutová jízdenka, která z tarifu vypadla na začátku roku. Dopravní podnik čeká forenzní audit. Ten má zjistit, zda společnost správně hospodaří s dotacemi města.
    00:58
    Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,6 %
      Nezaměstnanost má Česko v celé Evropské unii nejnižší - v dubnu 3,6 procenta. Současně zdejší míra nezaměstnanosti už 3. měsíc v řadě klesá.
      03:37
      Požár bytového domu v Táboře
        V Lužické ulici v Táboře nad ránem hořelo ve čtyřpatrovém bytovém domě. Desítky obyvatel domu se musely evakuovat.
        03:48
        Plánované kroky nového vedení města.
          Hostem Událostí v regionech je primátor Ostravy Jan Dohnal
          05:41
          Požár historické usedlosti na jižním Plzeňsku
            Oheň zasáhl Sádlův vodní mlýn u obce Oselce a zničil podkroví a střechu pozdně barokního stavení.
            06:12
            Všerubští nechtějí plánovanou výstavbu větrných elektráren
              Obecní anketa ve Všerubech na Plzeňsku ukázala, že 3/4 obyvatel, kteří se jí zúčastnili, si nepřeje, aby za vesnicí byly větrné elektrárny. Společnost meridian Nová Energie tam chce postavit 4. Jestli na to dojde, má s definitivní platností rozhodnout místní referendum už za měsíc.
              07:01
              Nezaměstnanost znovu klesla.
                Podíl nezaměstnaných v Moravskoslezském kraji klesl v dubnu o dvě desetiny procentního bodu na 4 celá devět desetin procenta. Práci na konci měsíce nemělo přes 40 tisíc lidí. Méně nezaměstnaných má i Olomoucký kraj, tam jsou čísla nezaměstnanosti dokonce nižší, než je celorepublikový průměr. Za lepšími čísly nezaměstnanosti stojí i aktivní politika úřadu práce, jen v Moravskoslezském kraji prošlo od začátku roku rekvalifikačními kurzy přes tisíc lidí.
                08:13
                Udělování řidičských průkazů ve Varnsdorfu
                  Největší korupční kauzu v souvislosti s udělováním řidičských průkazů v Česku odhalili kriminalisté na severu Čech. Dnes o případu informovali s tím, že více než 700 řidičských průkazů měli nelegálně vydat bývalí zkušební komisaři z Varnsdorfu.
                  10:04
                  Kvůli africkému moru prasat platí v okolí Mimoně nejpřísnější veterinární opatření
                    Dotýkají se chovatelů, myslivců i běžných turistů. Může za to nákaza zjištěná u jednoho ze střelených divokých prasat v oblasti Ralska.
                    10:13
                    Více hostů v obou krajích.
                      V Moravskoslezském kraji se v 1.čtvrtletí ubytovalo 202.559 hostů, o 17 procent více než loni. Zahraničních turistů přibylo meziročně o osm-a-osmdesát procent. Vyšší návštěvnost hlásí i kraj Olomoucký, tam se v 1. čtvrtletí ubytovalo v hotelech 144.781 hostů, meziročně jich bylo o bezmála 8 procent víc. I tam výrazně přibylo hostů ze zahraničí.
                      10:43
                      Tématem Muzejní noci je recyklace.
                        Do letošního ročníku Ostravské muzejní noci se v krajské metropoli zapojí 31 institucí. Zájemci je budou moci zdarma navštívit v sobotu 20. května ve večerních hodinách. Festival začne v 17:30 na Prokešově náměstí před budovou Nové radnice. Novinářům to dnes za pořadatele akce sdělila Jana Malášek Šrubařová. Tématem 14. ročníku muzejní noci je recyklace.
                        11:05
                        Je den boje proti rakovině.
                          Desátý květen je dnem boje proti rakovině. Cílem akce je především upozornit na důležitost prevence - letos se zaměřuje na nádory na plicích a průduškách. Počet nemocných každým rokem stoupá, rakovina postihne ročně více než 80 tisíc Čechů.
                          12:01
                          Bezpečnostní akce zaměřená na kamiony
                            Policejní preventivně bezpečnostní akce na dálnicích, zaměřená na kamiony a nákladní auta. Policisti při akci udělili 13 pokut v celkové výši 110 000 korun.
                            12:33
                            Zpřísnění trestu za vraždu učitele mačetou
                              Vrchní soud v odvolacím řízení zpřísnil ze 12 na 14 let vězení trest devatenáctiletému Jaroslavu Řehákovi, který loni v březnu na učilišti v Ohradní ulici v Praze-Michli mačetou brutálně zavraždil svého učitele.
                              13:25
                              Cvičné hašení požáru elektromobilu.
                                V centru Olomouce v podzemní garáži v administrativní budově hořel elektromobil. Tak vypadal trénink místních hasičů. Situace, se kterou se ještě nesetkali a na kterou musí být připraveni. Ke cvičnému zásahu použili speciální hasicí a řezací zařízení Cobra i skládací záchytný kontejner.
                                14:41
                                Světový den boje proti rakovině
                                  Květy měsíčku lékařského jako symbol boje s onkologickými onemocněními. Sbírku na pomoc zdravotnickým zařízením i pacientům pořádá letos už po sedmadvacáté Liga proti rakovině.
                                  16:24
                                  Přehrady jsou plné vody, sucho nehrozí.
                                    V Česku panují podle ČHMÚ dobré hydrologické podmínky. Může za to hlavně deštivé dubnové počasí a taky voda z horského tajícího sněhu. Ještě přitom v březnu se situace vyvíjela hůř, často byly hladiny přehrad na nižší úrovni. Situace se pak ale výrazně zlepšila. Sucho tak zatím nehrozí.
                                    16:48
                                    Rakovina plic patří mezi ty, které bývají dlouho bez příznaků
                                      Pacienti často k lékařům přicházejí až v jejím pokročilejším stadiu, kdy už bývá obtížné nádor operovat. I proto se takový důraz klade na prevenci a včasnost.
                                      17:34
                                      Praktické rybářské maturity ve Vodňanech
                                        Začaly praktické rybářské maturity v přírodě a v holínkách. Ve Vodňanech na Strakonicku skládá zkoušky u vody 38 studentů.
                                        18:38
                                        Moravskozlezský intervenční tým zasahoval.
                                          Krajský zdravotnický intervenční tým za půl roku svého fungování poskytl v Moravskoslezském kraji při šedesáti událostech psychickou podporu sto padesáti lidem lidem. Pomáhal například blízkým v případě úmrtí dětí, při sebevraždách i dopravních nehodách. Více k tématu s Lukášem Humplem, klinickým psychologem a mluvčím Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje
                                          19:17
                                          Pyrotechnici čistí další část Brd
                                            V části bývalého vojenského prostoru v Brdech pokračuje čištění lesů od případné nevybuchlé munice.Pyrotechnici z armádního 15. ženijního pluku prohledávají vrch Kočku nedaleko Padrťských plání.
                                            21:24
                                            Dostatek vody ve vodních nídržích
                                              V Česku panují podle ČHMÚ dobré hydrologické podmínky. Může za to hlavně deštivé dubnové počasí a taky voda z horského tajícího sněhu.
                                              21:32
                                              Stavba nové lanovky v lyžařském areálu Bílá. / Havarovaný vůz nechal řidič na dálnici.
                                                Přehled ze sociálních sítí České televize: V Bílé na Frýdecko-Místecku začala stavba nové šestimístné vyhřívané lanové dráhy. / Po neznámém řidiči Mercedesu, který ve čtvrtek 4. května krátce po 5. hodině ráno havaroval na 19. kilometru dálnice D46, pátrají policisté.
                                                22:21
                                                Další silniční radary v Hranicích.
                                                  Město Hranice na Přerovsku rozšíří počet dosavadních šesti míst, kde měří rychlost projíždějících automobilů stacionární radary. Od poloviny května k nim přibudou další dva. Na pokutách město každoročně vybere před 10 milionu korun, letos městská kasa počítá s rekordními 17 miliony.
                                                  23:18
                                                  Barokní perla v Rychnově opravena
                                                    Barokní zámecký areál v Rychnově nand Kněžnou J. B. Santiniho-Aichela za 104 mil. Kč včetně evropské dotace opravili.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž25 minut
                                                    Další díl
                                                    11. května 2023

                                                    Přehled dílů

                                                     
                                                    Stopáž25 minut

                                                    10. června

                                                    10. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    7. června

                                                    Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    6. června

                                                    Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    5. června

                                                    Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    4. června

                                                    Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž25 minut

                                                    3. června

                                                    Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                                    3. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    31. května

                                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    30. května

                                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž25 minut

                                                    29. května

                                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    28. května

                                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                                    28. 5. 2024 na ČT1

                                                    Napište nám