25 minut

10. listopadu 2022

Část: Kontroly na Pražském hradě

Obsah dílu

Headlines — Zdražování v Česku zpomalilo — ČEZ vykázala za letošní první tři čtvrtletí čistý zisk víc než 52 miliard korun — Následky inflace dopadají na stále širší okruh lidí. — Kontroly na česko-slovenské hranici — Koalice v Praze — Kontroly na Pražském hradě — 22 let vězení za vraždu 3-leté dcery a pokus o vraždu 5-letého syna — Pomoc hoteliérům v Českém Švýcarsku — Ceny pohonných hmot v Česku — Stavba veřejného přístaviště — 80 let od transportu klatovských Židů — Teplý podzim škodí sklizenému ovoci a zelenině — Výhled počasí — Soud za popálení dětí na příměstském táboře — 10 let od tragédie při rallye v Lopeníku — Pečená husa, knedlík, zelí.

Části dílu

00:19
Headlines
    Přehled zpráv
    01:16
    Zdražování v Česku zpomalilo
      Spotřebitelské ceny jsou ale i tak o 15 procent vyšší než vloni. Podle ekonomů by se domácnosti mohly dočkat výraznějšího poklesu inflace zhruba za půl roku.
      03:45
      ČEZ vykázala za letošní první tři čtvrtletí čistý zisk víc než 52 miliard korun
        Meziročně je to bezmála 8-krát víc. I tím vláda argumentuje na chystanou daň z mimořádných zisků. Speciální odvod má dopadnout i na banky.
        04:16
        Následky inflace dopadají na stále širší okruh lidí.
          Řešit musejí výrazně vyšší náklady na bydlení, energie, jídlo, pohonné hmoty.... Úspory se tenčí, obavy narůstají, stejně jako nejistota.
          06:06
          Kontroly na česko-slovenské hranici
            Napětí na hranici Česka a Slovenska stoupá. Důvodem je vysoký počet nelegálních migrantů, které české policie po odepření vstupu do země vrací zpátky na Slovensko.
            08:32
            Koalice v Praze
              Praha je jediným a posledním krajským městem bez dohodnutého vedení. Piráti a Praha Sobě nabídli uskupení Spolu sestavení společné koalice.
              09:00
              Kontroly na Pražském hradě
                Policie doporučila zatím zachovat bezpečnostní kontroly na Pražském hradě. Sídlo prezidenta je jednou z nejnavštěvovanějších památek, což z něj podle ní dělá potenciálně atraktivní cíl.
                09:22
                22 let vězení za vraždu 3-leté dcery a pokus o vraždu 5-letého syna
                  Výjimečný trest pro matku z Karlových Varů dnes nepravomocně uložil plzeňský krajský soud. Žena své děti napadla nožem letos v dubnu. K činu se přiznala.
                  09:53
                  Pomoc hoteliérům v Českém Švýcarsku
                    Lidé už rozebrali vouchery za jeden milión korun. Díky nim dají za noc v hotelu o tři sta korun méně, rozdíl doplatí Ústecký kraj. To projektu je zatím zapojeno na padesát hotelů.
                    11:43
                    Ceny pohonných hmot v Česku
                      Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne klesly o desítky haléřů. Litr benzinu stojí v průměru 42 korun, nafta přes 46. Nejlevněji tankují řidiči na jihu Čech, nejvíc zaplatí na čerpacích stanicích tradičně v Praze.
                      13:30
                      Stavba veřejného přístaviště
                        Poděbradští se po letech odkladů dočkají veřejného přístaviště pro osobní i rekreační lodě. Stavaři dnes zahájili jeho výstavbu. Na střední Labi dlouhodobě chybí.
                        15:32
                        80 let od transportu klatovských Židů
                          Před osmdesáti lety odjely z Klatov do Terezína dva transporty s více než dvanácti stovkami Židů. Jejich osudy dnes připomíná výstava v budově místní průmyslové školy. Právě v ní bylo tehdy shromaždiště lidí, kteří následně skončili v Osvětimi a dalších koncentračních táborech.
                          17:22
                          Teplý podzim škodí sklizenému ovoci a zelenině
                            Kvůli teplému podzimnímu počasí musí ovocnáři a zelináři svoji sklizenou úrodu chladit. Třeba brambory v teple začínají klíčit, jablka zase ztrácí svou sladkou chuť a šťavnatost.
                            19:02
                            Výhled počasí
                              Podle meteorologů svatý Martin, který připadá na zítřek, sníh do Česka ani letos nepřiveze. Teploty se až do neděle mají během dne vyšplhat k 10 až 14 stupňům Celsia.
                              19:27
                              Soud za popálení dětí na příměstském táboře
                                Podmíněný trest, zákaz pořádání táborů a 4 miliony jako odškodné. Takový je verdikt odvolacího krajského soudu v Plzni nad táborovou vedoucí Martinou Skočilovou.
                                20:30
                                10 let od tragédie při rallye v Lopeníku
                                  Přesně před 10 lety došlo v Lopeníku na Uherskohradišťsku k největší tragédii při tuzemských automobilových závodech. Závodní vůz při rallye závodu zabil 4 lidi, další dva zranil.
                                  22:20
                                  Pečená husa, knedlík, zelí.
                                    Tradiční pochoutka, která se váže ke svátku svatého Martina. Přestože husy podražily, většina restaurací tradiční svatomartinské menu na jídelníček zařadila. Zákazníci si ale musejí objednávat předem.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    11. listopadu 2022

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. května

                                    Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                    24. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. května

                                    Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                    23. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    22. května

                                    Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                    22. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    21. května

                                    V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                    21. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    20. května

                                    Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                    20. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. května

                                    Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                    17. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. května

                                    Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                    16. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. května

                                    Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                    15. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám