25 minut

5. října 2022

Část: Nehoda autobusu s dětmi

Obsah dílu

Headlines — Návrhy zpochybňující volby v Praze — Koaliční rokování v Hradci Králové — Poděbrady povede dále Josef Červinka — Strop pro ceny energií — Rychlostní rekordman na D11 — Církev hledá energetické úspory — 6 lidí přiotrávených oxidem uhelnatým — Epidemiská situace v nemocnicích — Summit EU v Praze — Silničáři se připravují na zimu — Vodní elektrárna u nádrže Vír bude mít vyšší výkon — Bolevecký rybník se pomalu plní vodou — Mezinárodní festival sportovních filmů Sportfilm — Stíhání kvůli přidělování bytů v Brně — Muž házel na auta kusy betonu a cihel — Nehoda autobusu s dětmi — Na Jablunkovsku pokračují vlčí útoky — Zájem o lesní školky roste

Části dílu

00:16
Headlines
    Přehled zpráv
    01:19
    Návrhy zpochybňující volby v Praze
      K Městskému soudu v Praze dorazily tři návrhy zpochybňující volby do pražského zastupitelstva a taky Prahy 5 a Prahy 18.
      03:29
      Koaliční rokování v Hradci Králové
        Ke koalici mají nakročeno Hradecký demokratický klub s TOP09,druhí ve volbách,sODS,Piráty,uskupením Rozvíjíme Hradec a Změnou pro Hradec a Zelenými.Primátorkou bude Pavlína Springerová.
        05:16
        Poděbrady povede dále Josef Červinka
          Poděbrady i nadále povede dosavadní starosta Josef Červinka. Na koalici se jeho uskupení "Nezávislí kandidáti" takhle se to jmenuje dohodlo s ODS a sdružením Naše Poděbrady.
          05:57
          Strop pro ceny energií
            Vláda dnes potvrdila zastropování cen energií. Maximální cena elektřiny bude 6 korun za kilowatthodinu a cena plynu 3 koruny. Opatření se týká všech domácností bez ohledu na jejich spotřebu.
            06:34
            Rychlostní rekordman na D11
              Policejní hlídka zachytila dosavadního rychlostního rekordmana na dálnici D11. Řidič vozidla BMW jel rychlostí 231 km/hod.
              06:59
              Církev hledá energetické úspory
                Přesunout mše do fary a kostel dočasně uzavřít. I takové varianty zvažuje církev, aby se vyrovnala s energetickou krizí. Jak uvádí, kostelům hrozí až trojnásobné platby za elektřinu.
                09:02
                6 lidí přiotrávených oxidem uhelnatým
                  6 lidí přiotrávených oxidem uhelnatým. Ohrožením životů celé rodiny skončila studená noc v panelovém domě ve Větřní na jihu Čech. Lidé si tam chtěli přitopit pomocí čajových svíček a rozpáleného grilu.
                  10:56
                  Epidemiská situace v nemocnicích
                    V úterý prokázaly testy ve Středočeském kraji 405 nových nákaz. To je sice o něco méně než o týden dříve, hospitalizovaných je po celém Česku ale nejvíc od dubna.
                    12:48
                    Summit EU v Praze
                      V Praze vrcholí přípravy na dvě největší akce během českého předsednictví v Radě Evropské unie. Na zítřejší summit na Pražském hradě zamíří téměř padesátka státníků z Evropské unie, Turecka, Ukrajiny nebo Velké Británie.
                      14:41
                      Silničáři se připravují na zimu
                        V mírnější zimu letos doufají cestáři na Vysočině. A to i proto, že se jim výrazně prodraží. Loni zimní údržba stála 230 milionů korun.
                        16:25
                        Vodní elektrárna u nádrže Vír bude mít vyšší výkon
                          Vodní elektrárna u nádrže Vír bude mít vyšší výkon. Může za to nový turbogenerátor, který tam energetici v těchto dnech instalují. Dva tam už stojí, jejich celkový výkon je 7,1 MW, nová turbína ho doplní o dalších 560 kW.
                          18:16
                          Bolevecký rybník se pomalu plní vodou
                            Do Boleveckého rybníka v Plzni, kde dlouhodobě ubývá voda, už přitéká přečištěná voda z Berounky. Projekt musel být pozastavený kvůli vydatným dešťům a zakalené vodě k řece.
                            19:53
                            Mezinárodní festival sportovních filmů Sportfilm
                              Už včera večer začal v Liberci 25. ročník Mezinárodního festivalu sportovních filmů Sportfilm promítáním soutěžního snímku o fotbalistovi Janu Kollerovi a snímkem K2 vlastní cestou, který je věnovaný horolezkyni Kláře Kolouchové.
                              21:03
                              Stíhání kvůli přidělování bytů v Brně
                                8 lidí už začalo stíhat Vrchní státní zastupitelství v Olomouci po včerejší policejní razii v Brně. Zásah se týkal přidělování městských bytů a nebytových prostor v centru města.
                                21:43
                                Muž házel na auta kusy betonu a cihel
                                  Až kilové kusy betonu a cihel měl na projíždějící auta házet muž v Olomouci. Jednu ženu tím zranil.
                                  22:02
                                  Nehoda autobusu s dětmi
                                    Školní autobus do příkopu sjel dnes ráno v Brněnci na Svitavsku. Cestovalo v něm 6 dětí. Žádné z nic se nezranilo.
                                    22:19
                                    Na Jablunkovsku pokračují vlčí útoky
                                      Na Jablunkovsku pokračují vlčí útoky. Šelmy usmrtily za poslední 3 měsíce víc než stovku ovcí. Místní starostové teď čekají na vyjádření krajského úřadu, který požádali o povolení k odstřelu.
                                      27:02
                                      Zájem o lesní školky roste
                                        3 500 předškolních dětí dochází do lesních školek a klubů. Za rok a půl je to více jak dvojnásobný nárůst. Před rokem a půl jich bylo o dva tisíce méně.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž25 minut
                                        Další díl
                                        6. října 2022

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž26 minut

                                        28. května

                                        Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                        28. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        27. května

                                        Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                        27. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. května

                                        Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                        24. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. května

                                        Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                        23. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        22. května

                                        Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                        22. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        21. května

                                        V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                        21. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        20. května

                                        Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                        20. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. května

                                        Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                        17. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. května

                                        Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                        16. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. května

                                        Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                        15. 5. 2024 na ČT1

                                        Napište nám