25 minut

22. srpna 2022

Část: Dělníci v Blansku pokračují s instalací mostu přes řeku Svitavu

Obsah dílu

Headlines — Výstraha před deštěm a povodněmi — Výstraha před deštěm a povodněmi — Zvýšená hladina toků v Olomouckém kraji — Vojenští specialisté s drony dál pomáhají v Českém Švýcarsku — Kontroly přiměřenosti záloh na energie — Síť poradců bude radit s energiemi — Požár průmyslové haly na Náchodsku — Zamítnutá žádost o zlomení souší v Boubíně — Modernizace dálnice D11 a části D35 — SeČTeno 2022 — Zlevňování jízdného v Plzeňském kraji — Uzavřená ulice v JIhlavě kvůli sporu — Bývalý ředitel skládky Celio na Mostecku přistoupil na dohodu o vině a trestu — Dělníci v Blansku pokračují s instalací mostu přes řeku Svitavu

Části dílu

00:16
Headlines
    Přehled zpráv
    01:32
    Výstraha před deštěm a povodněmi
      V Česku dál platí výstraha před vydatnými dešti a povodněmi, a to konkrétně pro Prahu, část středních a jižních Čech, Vysočinu a východní část Moravy a Slezska. Hrozí také překročení druhých povodňových stupňů.
      04:40
      Výstraha před deštěm a povodněmi
        Konkrétně je výstraha vydána zatím do zítřejšího dopoledne. Hlavně na Moravě přitom hrozí i překročení druhých povodňových stupňů. V průběhu týdne bude ale srážek ubývat a na jeho konci můžeme podle meteorologů čekat znovu i tropické teploty.
        05:52
        Zvýšená hladina toků v Olomouckém kraji
          Vytrvalý déšť v noci na dnešek zvedl hladiny některých toků i v Olomouckém kraji. Třeba v Konicích na Prostějovsku. Voda z pole a lesů tam zatopila pozemky u domů a také zahrádkářskou kolonii.
          06:26
          Vojenští specialisté s drony dál pomáhají v Českém Švýcarsku
            Vojenští specialisté s drony dál pomáhají v Českém Švýcarsku. Za víc než týden po oficiálním uhašení požáru tam ještě odhalili 97 ohnisek se zvýšenou teplotou.
            06:49
            Kontroly přiměřenosti záloh na energie
              Nepřiměřené zálohy za energie. Podle ministra průmyslu a obchodu se letos počet takových stížností ztrojnásobil. Mechanismus výpočtu záloh není podle Energetického regulačního úřadu problematický.
              09:26
              Síť poradců bude radit s energiemi
                Od podzimu má v Česku také vzniknout síť odborníků, kteří budou lidem radit, jak zvládat drahé energie. O projektu dnes hovořil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka během své návštěvy ledvické elektrárny.
                11:08
                Požár průmyslové haly na Náchodsku
                  Škodu asi deset milionů korun způsobil dnešní požár haly na čištění plastových kontejnerů v Novém Městě nad Metují. Jednoho pracovníka, který měl popáleniny, musel vrtulník přepravit do nemocnice.
                  12:36
                  Zamítnutá žádost o zlomení souší v Boubíně
                    Lesníci neuspěli s žádostí o zlomení více než desetisouší u jezírka v boubínském pralese. Zásah by umožnil pustit turisty alespoň do části této rezervace, do které se teď vstupovat vůbec nesmí, protože kolem stezek hrozí pád suchých stromů.
                    14:42
                    Modernizace dálnice D11 a části D35
                      Dopravní komplikace mají ode dneška řidiči na dálnici D11 u Hradce Králové. Silničáři začali s její opravou a také s rekonstrukcí na ni navazující částí dálnice D35. Dávají na ně nový asfalt. Práce přijdou skoro na čtvrt miliardy korun.
                      16:45
                      SeČTeno 2022
                        Silniční obchvaty, které uleví přetížené dopravě, výstavba vysokorychlostní železnice nebo třeba omezování veřejné dopravy. I taková témata budou muset řešit nová zastupitelstva měst a obcí v Olomouckém kraji po podzimních komunálních volbách.
                        20:29
                        Zlevňování jízdného v Plzeňském kraji
                          Plzeňský kraj dá příští rok na jízdné hromadnou dopravou miliardu a 800 milionů korun. To je zhruba o 13 % víc než letos.
                          22:16
                          Uzavřená ulice v JIhlavě kvůli sporu
                            Víc než 4 roky byla jihlavská ulice Jiřího z Poděbrad staveništěm - a to i přesto, že měří sotva 300 metrů. Její opravy zablokoval a zbrzdil vodohospodářský spor.
                            23:50
                            Bývalý ředitel skládky Celio na Mostecku přistoupil na dohodu o vině a trestu
                              Bývalý ředitel skládky Celio na Mostecku přistoupil na dohodu o vině a trestu. René Konečný ji podepsal se státním zástupcem a teď ji projedná soud. Informaci zjistila Česká televize od Městského soudu v Praze.
                              24:16
                              Dělníci v Blansku pokračují s instalací mostu přes řeku Svitavu
                                Dělníci v Blansku pokračují s instalací mostu přes řeku Svitavu. 155 metrů dlouhá stavba překlene i železniční trať a uleví dopravě ve městě.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                23. srpna 2022

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž26 minut

                                5. června

                                5. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                4. června

                                Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                4. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                3. června

                                Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                3. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                31. května

                                Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                31. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                30. května

                                Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                30. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                29. května

                                Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                29. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                28. května

                                Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                28. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                27. května

                                Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                27. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                24. května

                                Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                24. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                23. května

                                Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                23. 5. 2024 na ČT1

                                Napište nám