25 minut

14. července 2022

Část: Přibývá pytláků ryb

Obsah dílu

Headlines — Chybí peníze na opravu silnic — Jednání vlády o pomoci uprchlíkům — Likvidace požáru autoservisu — Poslanci schválili úsporný tarif — Česko zasáhnou silné bouřky — Města a silnice sčítají škody po povodních — Dotace pro zemědělce zasažené tornádem — Podpora vesnických prodejen — Rekontrukce zámku v Litomyšli — Malý zájem o český granát — Přibývá pytláků ryb — Torzo budovy na Palmovce má nájemce — Druhý den festivalu Colours of Ostrava — Dopadení ženy, která okrádala seniory — Oprava ikonického divadla Spirála na pražském Výstavišti končí — Nebezpečná zábava mladíků v Jihlavě — Kukuřičná bludiště ve tvaru zemí EU — První čsát Štvanické lávky

Části dílu

00:16
Headlines
    Přehled zpráv
    01:14
    Chybí peníze na opravu silnic
      Kvůli vyšším výdajům během covidové pandemie a teď s rostoucími cenami energií nezbývají některým krajům peníze na nutné opravy nebo investice. Třeba silničáři v Plzeňském kraji tak teď musejí vybírat, která místa mohou přes léto opravovat a udržovat.
      03:34
      Jednání vlády o pomoci uprchlíkům
        Kapacity škol a školek pro ukrajinské děti, bydlení i provoz asistenčních center pro uprchlíky - o těchto tématech dnes jednali hejtmané s vládou. Solidárních ubytování ubývá, nebo jsou přeplněné.
        05:47
        Likvidace požáru autoservisu
          V Běchovicích - jak už jsme včera i říkali - začalo hořet v autoservisu a problémy tam zasahujícím hasičům dělaly tlakové lahve. Takto je odstřelovači likvidovali, aby při dohašování nikoho neohrozily.
          06:19
          Poslanci schválili úsporný tarif
            Poslanci schválili úsporný tarif, který by měl domácnostem snížit účty za plyn i elektřinu a po rozšíření návrhu také za teplo. Zatím se ale jedná o základní obrysy tarifu. O konkrétní podobě bude rozhodovat vláda. Není tedy jasné, kdo všechno na tarif dosáhne a kolik bude státní příspěvek činit.
            06:46
            Česko zasáhnou silné bouřky
              Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami a nebezpečím vzniku a šíření požárů. Varují taky před bouřkami. Odpoledne teploty šplhaly nad 30 stupňů Celsia. Riziko požárů hrozí ve spodní polovině Jihomoravského kraje a taky ve Zlínském kraji na Uherskohradišťsku.
              08:24
              Města a silnice sčítají škody po povodních
                Města a vesnice na jihu Čech sčítají škody po bleskových povodních. Ty se tudy prohnaly už před čtrnácti dny. Nejvíce škodily v Týně nad Vltavou. Dělníci při oprávách chvátali i kvůli blížícím se městským slavnostem.
                10:02
                Dotace pro zemědělce zasažené tornádem
                  Dopady loňského tornáda na jihu Moravy ještě stále komplikují práci zemědělcům v postižených oblastech. Většina z nich zatím státu nestihla doložit potřebné faktury za vyplacené odškodné.
                  12:02
                  Podpora vesnických prodejen
                    Další podpora pro venkovské prodejny. Ministerstvo průmyslu a obchodu zareagovalo na inflaci a zdražování a navýšilo dotace. Peníze pak nabízejí vesnickým koloniálům i jednotlivé kraje. Třeba ten Karlovarský aktuálně schválil nový dotační program.
                    13:35
                    Rekontrukce zámku v Litomyšli
                      Litomyšlský zámek potřebuje rozsáhlou rekonstrukci. Opravovat se bude střecha, interiéry i unikátní sgrafiti. Měla začít už letos v létě jenže stále není dokončené výběrové řízení. Národní památkový ústav ho vypsal už v říjnu loňského roku.
                      14:58
                      Malý zájem o český granát
                        O tradiční český granát momentálně není na trhu zájem. Jeho těžba je proto výrazně omezená - a to i přesto, že ho je v podzemí stále ještě dostatek. Zájem klesl zejména kvůli epidemii covidu-19 a válce na Ukrajině.
                        16:42
                        Přibývá pytláků ryb
                          Častější kontroly začala provádět rybářská stráž a policie v Karlovarském kraji. Každým rokem totiž přibývá pytláků - a to i přes to, že jim hrozí vysoké pokuty.
                          18:18
                          Torzo budovy na Palmovce má nájemce
                            Po osmi letech našlo opuštěné betonové torzo na pražské Palmovce nového nájemce. Do tří let by se do něj měla přestěhovat evropská kosmická agentura, které už kapacitně nestačí současné sídlo.
                            20:04
                            Druhý den festivalu Colours of Ostrava
                              Druhým dnem pokračuje jeden z největších tuzemských festivalů - Colours of Ostrava. Návštěvníky čekají dnes večer další hlavní hvězdy - tedy američtí The Killers a skotští Franz Ferdinand. Meteorologická výstraha ale varuje před bouřkami.
                              21:28
                              Dopadení ženy, která okrádala seniory
                                Žena která okrádala seniory v supermarketech se osm let vyhýbala trestu. Zjistili to kriminalisté v Praze. A to potom, co ji dopadli za podobné krádeže. Vystupovala totiž pod falešnou identitou.
                                21:54
                                Oprava ikonického divadla Spirála na pražském Výstavišti končí
                                  Oprava ikonického divadla Spirála na pražském Výstavišti finišuje. Původně panoramatické kruhové kino - později přestavěné na divadlo - poničily povodně v roce 2002. Od té doby prostory, na které byl i demoliční výměr - chátraly. Rozsáhlá rekonstrukce za dvě stě milionů korun začala loni.
                                  22:26
                                  Nebezpečná zábava mladíků v Jihlavě
                                    Za hazard se životem by se dala považovat na pohled nevinná zábava mladíků v Jihlavě. Ti se proháněli po frekventovaných silnicích v centru města na křeslech namontovaných na elektrokoloběžkách. Videa z jízdy viděly na sociálních sítích za jediný den statisíce lidí. Případ teď řeší jihlavští policisté.
                                    23:10
                                    Kukuřičná bludiště ve tvaru zemí EU
                                      Kukuřičná bludiště, která jsou v tuzemsku už každoroční tradicí, jsou letos ve tvarech států Evropské unie. Symbolizují totiž předsednictví Česka v její Radě. Samotné cesty v labyrintech navíc představují spojnice mezi velkými městy daných zemí.
                                      25:15
                                      První čsát Štvanické lávky
                                        Ve Štětí stavbaři odlili první segmenty Štvanické lávky ta od příštího roku propojí pražský Karlín a Holešovice. Stavba je vytvořena z unikátního betonu, který má vydržet až dvě stě let.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        15. července 2022

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž26 minut

                                        31. května

                                        Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                        31. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        30. května

                                        Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                        30. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        29. května

                                        Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                        29. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        28. května

                                        Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                        28. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        27. května

                                        Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                        27. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. května

                                        Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                        24. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. května

                                        Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                        23. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        22. května

                                        Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                        22. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        21. května

                                        V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                        21. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        20. května

                                        Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                        20. 5. 2024 na ČT1

                                        Napište nám