26 minut

23. června 2022

Část: Středočeský kraj chce audit u silničářů

Obsah dílu

Headlines — Metrostav nezahájí tři silniční stavby — Protipovodňová hráz na Chrudimsku — Středočeský kraj chce audit u silničářů — Odvolání ohledně svéprávnosti podnikatele Redla — Výpadek internetu a pevných linek v Kladně — Nevyužívaná prevence proti překopnutí plynu — Výbuch plynu v pražských Vinohradech — Nehoda školního zájezdového autobusu v Hostivaři — Problémy dětí v silničním provozu — Rok od tornáda na jižní Moravě — Tornádo na Moravě, příběh Silvie — Vydání mobiliáře a sbírek ze státního zámku v Opočně v restituci — Policie dopadla zloděje soch v Karviné — Oprava hradlového mostu na šumavské Modravě bude mít měsíční zpoždění — Nové transplantační centrum v Plzni

Části dílu

00:15
Headlines
    Přehled zpráv
    01:20
    Metrostav nezahájí tři silniční stavby
      Společnost Metrostav Infrastructure nezahájila na jihu Čech tři silniční stavby. Firma, která má s investorem uzavřené smlouvy, požaduje navýšení cen kvůli drahým stavebním materiálům.
      03:32
      Protipovodňová hráz na Chrudimsku
        Protipovodňová hráz na Chrudimsku na řece Krounce za bezmála půl miliardy korun. Stavební firma OHLA se dohodla se zadavatelem Povodí Labe na ukončení smlouvy.
        05:30
        Středočeský kraj chce audit u silničářů
          Středočeský kraj zadá v souvislosti s korupční kauzou pražského dopravního podniku forenzní audit u správy a údržby silnic rozhodli o tom radní.
          06:08
          Odvolání ohledně svéprávnosti podnikatele Redla
            Státní zastupitelství se odvolalo proti rozhodnutí plzeňského soudu prodloužit omezení svéprávnosti lobbistovi Michalu Redlovi.
            06:39
            Výpadek internetu a pevných linek v Kladně
              Kladno zasáhl rozsáhlý výpadek internetu a pevných linek kvůli pokusu o krádež optického kabelu. Podle jednoho z poskytovatelů internetu je poškozená optická trasa mezi Kladnem a Prahou.
              08:12
              Nevyužívaná prevence proti překopnutí plynu
                Stavební sezóna je v plném proudu, a tak se častěji stává, že během nějaké stavby dojde k překopnutí plynového potrubí. Plynaři proto apelují na stavaře, aby si nechali infrastrukturu tzv. vytyčit.
                10:05
                Výbuch plynu v pražských Vinohradech
                  V Soběslavské ulici v pražských Vinohradech museli hasiči evakuovat lidi kvůli výbuchu plynu. Na místě zasahují všechny složky integrovaného systému.
                  11:46
                  Nehoda školního zájezdového autobusu v Hostivaři
                    Dvanáct dětí a tři dospělí se zranili. Všechny děti převezli záchranáři do Thomayerovy nemocnice v Krči, kde jim ošetřili lehká zranění, většinou úrazy hlavy a pohmožděniny.
                    12:13
                    Problémy dětí v silničním provozu
                      Děti do čtrnácti let jsou jednou z nejohroženějších skupin. Jejich dovednosti na kolech jsou podle instruktorů a učitelů rok od roku horší.
                      14:18
                      Rok od tornáda na jižní Moravě
                        Zítra to bude přesně rok, co se jižní Moravou, Hodonínskem a Břeclavskem, přehnalo tornádo. Zanechalo za sebou 6 mrtvých, 300 zraněných a miliardové škody.
                        15:48
                        Tornádo na Moravě, příběh Silvie
                          Trvalo jen pár minut, zanechalo ale spoušť, se kterou se místní doteď nevypořádali. 24. června 2021, datum, na které na jižní Moravě jen tak nezapomenou.
                          17:59
                          Vydání mobiliáře a sbírek ze státního zámku v Opočně v restituci
                            K.Colloredo-Mansfeldová a bratranec Jerome mají nárok na vydání mobiliáře a sbírek ze st.zámku v Opočně, rozhodl dnes krajský soud v Pardubicích.
                            19:02
                            Policie dopadla zloděje soch v Karviné
                              Policie dopadla skupinu lidí, kteří v Karviné ukradli dvě bronzové plastiky. Sochy odcizili kvůli kovu z veřejného prostoru koncem května.
                              20:39
                              Oprava hradlového mostu na šumavské Modravě bude mít měsíční zpoždění
                                Vedení parku chtělo most a celou cyklostezku otevřít se začátkem prázdnin. Turisti tak musí jet z Antýglu až na Modravu po silnici. Nebo využít náhradní trasu. Ta je ale jen pro pěší.
                                22:15
                                Nové transplantační centrum v Plzni
                                  Po dvanácti letech od prvního návrhu vzniká na střeše hemato-onkologické kliniky Fakultní nemocnice v Plzni nové transplantační centrum pro léčbu pacientů s poruchou krvetvorby.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  24. června 2022

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  31. května

                                  Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                  31. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. května

                                  Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                  30. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  29. května

                                  Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                  29. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. května

                                  Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                  27. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. května

                                  Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                  24. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. května

                                  Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                  23. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. května

                                  Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                  22. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  21. května

                                  V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                  21. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  20. května

                                  Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                  20. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám