26 minut

9. února 2022

Část: Vyjádření Správy železnic

Obsah dílu

Konec prokazování bezinfekčnosti — Kompenzace pro podnikatele — Pražští kriminalisté dopadli dvojici žhářů — V Píšťanech na Litoměřicku vytáhli potápěči motorovou loď — Dvojici strážců národního parku Šumava brutálně napadl skialpinista v oblasti Železné Rudy — Nemocnice na Vysočině hlásí 260 nemocných zaměstnanců — Případ vykolejení nákladního vlaku — Vykolejení vlaku musí znovu řešit chebský soud — Vyjádření Správy železnic — Problémy s odškodněním ve Vrběticích — Akce Asanace znovu u soudu — 16 let vezení za vraždu dítěte — Spor o pronájmu reklmaních ploch — Velký zájem o lyžařské školy — Jablonecká mincovna vyrazila rekordní zlatou desetikilovou minci. — Opravy v Botanické zahradě Teplice

Části dílu

01:32
Konec prokazování bezinfekčnosti
    Téměř po třech měsících lidé můžou znovu vyrazit do restaurací, hotelů nebo kin bez takzvaných "covidových certifikátů".
    04:35
    Kompenzace pro podnikatele
      Vláda také nastínila nové parametry kompenzací - pro podnikatele, kteří byli omezeni proti-epidemickými restrikcemi, a to mezi 25.listopadem a 26.prosincem.
      07:09
      Pražští kriminalisté dopadli dvojici žhářů
        Pražští kriminalisté dopadli dvojici žhářů, která úmyslně zapalovala auta a kontejnery na odpad. Od poloviny prosince loňského roku policisté napočítali 8 takových případů s celkovou škodou víc než půl milionu korun.
        07:32
        V Píšťanech na Litoměřicku vytáhli potápěči motorovou loď
          Z vodní nádrže v Píšťanech na Litoměřicku vytáhli potápěči motorovou loď, která skončila na dně kvůli silnému větru. U zásahu asistovali také hasiči, kteří pak zlikvidovali uniklé palivo a z plavidla odčerpali vodu.
          08:01
          Dvojici strážců národního parku Šumava brutálně napadl skialpinista v oblasti Železné Rudy
            Ten se totiž ještě s dalším lyžařem pohyboval v místech, kam je zakázaný vstup. Oba pracovníci rezervace skončili v nemocnici. V posledních letech nejde o ojedinělý případ. K napadením dochází i v dalších parcích Česka. Jen na Šumavě je to za poslední rok už druhý případ.
            09:35
            Nemocnice na Vysočině hlásí 260 nemocných zaměstnanců
              K omezení péče na některých lůžkových odděleních musela přistoupit nemocnice v Jihlavě. Důvodem je vysoká nemocnost jejích zaměstnanců. Aktuálně jich tam chybí 120.
              11:30
              Případ vykolejení nákladního vlaku
                U Mariánských Lázní vykolejil před 2 lety nákladní vlak. Na trať se vysypaly stovky tun vápence a podle svědků se jen díky velkému štěstí nikomu nic nestalo.
                14:27
                Vykolejení vlaku musí znovu řešit chebský soud
                  Na problém s nepřehledným varováním upozorňovaly před nehodou i České dráhy. Správa železnic ale tehdy uvedla, že je vše v pořádku a není důvod něco měnit.
                  15:01
                  Vyjádření Správy železnic
                    K vyjádření Správy železnic musím ještě dodat, že Česká televize po Správě železnic nepožadovala komentování soudního procesu.
                    16:07
                    Problémy s odškodněním ve Vrběticích
                      Další otazníky v kauze výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku. Ani bezmála po 8 letech není jasné, kdo za nimi stojí.
                      18:15
                      Akce Asanace znovu u soudu
                        Soud zprostil obžaloby bývalé příslušníky komunistické Státní bezpečnosti, a to ze šikany rodiny Hyblerových. Během "Akce Asanace" ji měli donutit k emigraci z tehdejšího Československa.
                        21:04
                        16 let vezení za vraždu dítěte
                          Krajský soud v Plzni poslal na 16 let do vězení 35 letou ženu z Lotyšska za to, že v prosinci 2020 v Karlových Varech zavraždila svou právě narozenou dceru.
                          21:29
                          Spor o pronájmu reklmaních ploch
                            Smlouva mezi firmou Rencar a pražským dopravním podnikem o pronájmu reklamních ploch je neplatná. Pravomocně o tom rozhodl pražský městský soud.
                            21:55
                            Velký zájem o lyžařské školy
                              Až týden čekání na volné místo v lyžařské škole. Taková je aktuální situace v řadě skiareálů. Důvodem jsou podle jejich lektorů hlavně probíhající jarní prázdniny, a také dobré sněhové podmínky, které lákají do hor na svahy i rodiny s dětmi.
                              23:32
                              Jablonecká mincovna vyrazila rekordní zlatou desetikilovou minci.
                                Zdobí ji symbol Českého lva od medailéra Asamata Baltaeva. Jedná se o největší úspěch v bezmála třicetileté historii České mincovny.
                                25:19
                                Opravy v Botanické zahradě Teplice
                                  V Teplické botanické zahradě každé pondělí prořezávají dřeviny. Ty jsou ale v tropickém skleníku tak vysoké, že je musí prořezávat stromolezec. Spolu s tím opravují i tamější lávku. Po patnácti letech už nesplňovala bezpečnostní normu.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  10. února 2022

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  20. května

                                  Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                  20. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. května

                                  Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                  17. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. května

                                  Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                  16. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. května

                                  Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                  15. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  14. května

                                  Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                  14. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  13. května

                                  Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                  13. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. května

                                  V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                  10. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. května

                                  Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                  9. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. května

                                  7. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. května

                                  Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                  6. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám