26 minut

12. listopadu 2021

Část: Dva karlovarské mosty v havarijním stavu

Obsah dílu

Headlines — Situace v nemocnicích — Nová opatření — Opatření proti covidu-19 v okolních zemích — Česko pomáhá s covidem v Lotyšsku — Dva karlovarské mosty v havarijním stavu — Otrava na škole v Kladrubech — V nemocnicích chybí krev — Úložiště jaderného odpadu — Nová lanovka na Ještěd musí být daleko bezpečnější. — Okruh pro testování samořiditelných aut — 48. ročník Rallye Český Krumlov — Obsazenost hotelů a penzionů — Problémy hoteliérů v českých městech — Města spouští kampaně pro turisty — Kontroly chatových oblastí — První knihobox mají v Klatovech — Vyvrácená dopravní značka — Poškozené zvony z věže bývalé jezuitské koleje

Části dílu

00:05
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:12
    Situace v nemocnicích
      Česko tři dny po sobě eviduje víc než 10 tisíc nově potvrzených případů covidu. Hospitalizovaných s vážnějšími průběhy nemoci je momentálně 3,5 tisíce a většina z nich jsou neočkovaní.
      03:33
      Nová opatření
        Od pondělí začnou platit některá nová protiepidemická opatření. Neočkovaní pracovníci v nemocnicích a dalších lůžkových zařízeních se budou muset povinně. Vrátí se plošné testování ve školách.
        05:42
        Opatření proti covidu-19 v okolních zemích
          Vláda Andreje Babiše chce o dalším zpřísnění proticovidových opatření v zemi rozhodnout v úterý. Chce ale postupovat koordinovaně s příští vládou. Dnes o tom jednala s jejími zástupci a experty a čeká na její písemné stanovisko. Jednou z možností, která je ve hře, je zavedení tzv. rakouského modelu.
          07:30
          Česko pomáhá s covidem v Lotyšsku
            Česko poskytuje solidární pomoc zemím, které ji potřebují. Kamion se zdravotnickými přístroji a dalším materiálem byl dnes vypraven do Lotyšska. A ve skladech Správy státních hmotných rezerv je několik set plicních ventilátorů, které český stát v případě potřeby zapůjčuje tuzemským nemocnicím a třeba právě i do ciziny.
            08:18
            Dva karlovarské mosty v havarijním stavu
              Dva dopravně důležité mosty v Karlových Varech jsou v havarijním stavu. V případě Chebského mostu Magistrát čeká na výsledek odborné studie, která určí, jestli je možné konstrukci ještě opravit, nebo jestli už bude nutné nahradit ji novou. Druhý - Ostrovský most má špatná kovová ložiska, jak vyhodnotila jeho aktuální kontrola.
              08:41
              Otrava na škole v Kladrubech
                Hasiči a zdravotní záchranná služba dopoledne zasahovali ve Střední škole chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem poté, co se v ní ze šaten začal šířit zatím neznámý, dráždivý, ke kašli nutící plyn. 53 studentů a učitelů se muselo evakuovat, 7 studentek sanitky odvezly na kontrolu do nemocnice v Pardubicích.
                09:14
                V nemocnicích chybí krev
                  Nemocnice, včetně těch největších, jako je pražská v Motole nebo Fakultní nemocnice v Plzni, hlásí nedostatek dárců krve, a to jako průvodní jev nárůstu covidové nákazy. Komplikuje to hlavně léčbu pacientů s onkologickým onemocněním krvetvorby.
                  09:43
                  Úložiště jaderného odpadu
                    Nová vládní koalice chce posílit pravomoci obcí při výběru příštího úložiště jaderného odpadu. Správa úložišť mezitím představila model kontejneru, do kterého se radioaktivní odpad v Česku bude ukládat.
                    11:31
                    Nová lanovka na Ještěd musí být daleko bezpečnější.
                      Uvedl to generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik. Ten se společně s ostatními přišel naposledy rozloučit s průvodčím lanovky, který 31. října zahynul při pádu kabiny.
                      13:20
                      Okruh pro testování samořiditelných aut
                        V Ústí nad Labem vzniká okruh pro testování samořiditelných aut - první svého druhu v Česku.
                        14:59
                        48. ročník Rallye Český Krumlov
                          Po dvouleté pauze odstartoval 48.ročník Rallye Český Krumlov. Těmito záběry se díváme na její slavnostní zahájení na českobudějovickém výstavišti. Závodu, který se vůbec poprvé koná v podzimním termínu, se účastní 94 posádek.
                          15:27
                          Obsazenost hotelů a penzionů
                            Rok se nachyluje ke konci, a tak státní agentura CzechTourism už odhaduje, že hotely a penziony v Česku budou mít za letošek v průměru asi poloviční obsazenost proti roku 2019, tedy poslednímu předcovidovému. Ubytovatelé se to ještě na poslední chvíli snaží změnit k lepšímu různými výhodami a akčními nabídkami.
                            18:37
                            Problémy hoteliérů v českých městech
                              Hoteliéři doufají, že lidé si budou ve větší míře rezervovat své pobyty alespoň na poslední chvíli. A netýká se to pouze tuzemských hor, které nabízejí sjezdovky a lyžování. Problémy s malým počtem hostů hlásí i hotely v českých městech.
                              20:05
                              Města spouští kampaně pro turisty
                                Kvůli pandemii chybí v Česku už druhým rokem hlavně zahraniční turisté. Agentura CzechTourism proto chystá několik kampaní, kterými je chce do země znovu přivést. Zároveň ale bude záležet i na tom, jak budou cestování ovlivňovat platná protiepidemická opatření.
                                21:03
                                Kontroly chatových oblastí
                                  Na západě Čech roste počet vloupání do rekreačních objektů. Dvě desítky policistů se proto na Chebsku a Marianskolazeňsku zapojily do preventivních kontrol chatových oblastí. Zjišťují, jak si lidé před zimou svůj majetek zabezpečili.
                                  22:51
                                  První knihobox mají v Klatovech
                                    Knihovna v Klatovech jako první v Česku začala používat Knihobox. Jsou to elektronické schránky na půjčování a vracení knih. Sama se přitom podílela na jeho konstrukci. Město tak reagovalo na uzavření knihovny v době covidové pandemie.
                                    23:18
                                    Vyvrácená dopravní značka
                                      A ještě jeden pohled na sociální sítě České televize. Skupina mladíků takto poničila dopravní značku v Pardubicích. Zachytila je při tom městská kamera. A policie je díky tomu rychle vypátrala. Vandalové se k činu přiznali - jejich případ se teď bude projednávat ve správním řízení.
                                      23:42
                                      Poškozené zvony z věže bývalé jezuitské koleje
                                        Poškozené zvony z přelomu 15. a 16. století z věže bývalé jezuitské koleje v Kutné Hoře čeká oprava ve zvonařské dílně v nizozemském Astenu. Dnes je jeřáb z věže snášel dolů a byla to precizní práce, v níž šlo o centimetry.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        15. listopadu 2021

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž26 minut

                                        24. května

                                        24. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. května

                                        Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                        23. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        22. května

                                        Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                        22. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        21. května

                                        V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                        21. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        20. května

                                        Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                        20. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. května

                                        Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                        17. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. května

                                        Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                        16. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. května

                                        Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                        15. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        14. května

                                        Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                        14. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        13. května

                                        Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                        13. 5. 2024 na ČT1

                                        Napište nám