26 minut

12. března 2021

Část: Spory v zastupitelstvu Ústeckého kraje

Obsah dílu

Headlines — Vývoj epidemie v Česku — Počty hospitalizovaných — Druhá dávka očkování pro seniory — Modernizace dálnice D1 — Nejvíc nezaměstnaných na Karlovarsku — Zneužití výstražného zařízení — Objev krokodýla v zahradním domku — Květinové koberce v zámeckém parku — Odchod lékařu z jičínské nemocnice — Dopady epidemie na Prahu — Spory v zastupitelstvu Ústeckého kraje — Problémové smlouvy Středočeského kraje — Zvýšený zájem o zdravotnické obory — Jarní výlovy rybníků — Oprava otáčivého hlediště v Českém Krumlově

Části dílu

00:15
Headlines
    Přehled hlavních zpráv z regionů.
    01:12
    Vývoj epidemie v Česku
      Ve čtvrtek nahlásili hygienici méně pozitivních případů covidu-19 než před týdnem. Jedná se tak o nejvýraznější zpomalení nárůstu za týden. Situace se lepší také v jednotlivých krajích. Ministr zdravotnictví přitom očekával odlišná čísla.
      02:57
      Počty hospitalizovaných
        V nemocnicích zůstává 8675 pacientů s onemocněním Covid-19. Při současném vývoji epidemie by jejich počet mohl klesnout do dvou týdnů.
        03:46
        Druhá dávka očkování pro seniory
          Vakcínu od Moderny dostali mezi prvními i manželé Nachtneblovi. Pro ně byl dnešní den výjimečný – očkování jim vyšlo zrovna na den jejich zlaté svatby.
          05:01
          Modernizace dálnice D1
            Na dálnici D1 stavbaři ode dneška dokončují opravy v úseku mezi Humpolcem na Pehřimovsku a Větrným Jeníkovem. Kvůli osazování dopravního značení tam bude během víkendu doprava v obou směrech zúžená do jednoho jízdního pruhu. Na místě je Blanka Poulová.
            06:39
            Nejvíc nezaměstnaných na Karlovarsku
              Bez práce je v Karlovarském kraji téměř 12 tisíc lidí. Region tak má aktuálně největší podíl nezaměstnaných v Česku. Nejhorší situace je na Sokolovsku.
              08:18
              Zneužití výstražného zařízení
                Česko-lipská městská policie šetří oznámení řidiče, kterého nebezpečným způsobem - předjelo civilní auto, které mělo zapnuté zvláštní modré majáky.
                08:35
                Objev krokodýla v zahradním domku
                  Při požáru zahradního domku na Šumpersku našli hasiči 3-metrového krokodýla nilského. Zvíře se volně pohybovalo v přízemí, kde zasahovala jednotka.
                  08:56
                  Květinové koberce v zámeckém parku
                    Lány bledulí, sněženek a talovínů, které vykvétají každoročně v březnu, letos ale davy turistů v zámeckém parku v Kostelci nad Orlicí obdivovat nemůžou. Vlivem zpřísněných protiepidemických opatření je přírodní rezervace téměř liduprázdná.
                    09:21
                    Odchod lékařu z jičínské nemocnice
                      V těžké situaci se ocitla - nemocnice v Jičíně v Králové-hradeckém kraji. V době, kdy je zaplněná pacienty s covidem, někteří lékaři nemocnici opouštějí.
                      11:31
                      Dopady epidemie na Prahu
                        Zjistit dopady koronavirové krize v regionech ukázat těžkosti, ale třeba i pozitivní příklady toho, jak se lidé - už rok s epidemií vyrovnávají. Právě to je náplní zpravodajského seriálu "Sečteno", který každý pátek - mapuje některý z regionů. A dnes se v něm věnujeme přímo tuzemské metropoli.
                        17:27
                        Spory v zastupitelstvu Ústeckého kraje
                          Část opozice chce odvolat vedení Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem a ANO. Kritizuje třeba to, že v čele představenstva Krajské zdravotní, jejímž jediným akcionářem je kraj, se stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Podrobnosti zná Renata Myslíková.
                          19:40
                          Problémové smlouvy Středočeského kraje
                            Národní centrála proti organizovanému zločinu zahájila trestní stíhání jedné osoby kvůli pracovním smlouvám Středočeského kraje s externisty. Hejtmanství jim v době, kdy ho vedla Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO, vyplatilo několik milionů korun ročně.
                            20:08
                            Zvýšený zájem o zdravotnické obory
                              Na některých školách evidují několika-násobně víc přihlášek, než kolik můžou přijmout studentů. Ředitelé středních zdravotnických škol to připisují vyšší prestiži oboru během epidemie covidu-19.
                              21:46
                              Jarní výlovy rybníků
                                Blatenští rybáři začali s jarními výlovy svých rybníků dřív než v předchozích letech. Snaží se tím snížit riziko, že by se zpozdily kvůli případné nákaze koronavirem. Loví teď hlavně násadové ryby, které si zákazníci objednali.
                                23:10
                                Oprava otáčivého hlediště v Českém Krumlově
                                  Opravy otáčivého hlediště v Českém Krumlově se chýlí ke konci. Stavba dostala - nový nátěr, dělníci vyměnili elektro-instalaci a také - klíčovou technologii v suterénu. Rekonstrukci za 25 milionů korun - zaplatilo město České Budějovice.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  15. března 2021

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  31. května

                                  Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                  31. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. května

                                  Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                  30. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  29. května

                                  Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                  29. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. května

                                  Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                  27. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. května

                                  Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                  24. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. května

                                  Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                  23. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. května

                                  Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                  22. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  21. května

                                  V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                  21. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  20. května

                                  Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                  20. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám