26 minut

8. března 2021

Část: Odměny pro zdravotníky

Obsah dílu

Headlines — Transport pacientů do zahraničí — Přetížené nemocnice v Libereckém kraji — Pomoc od Českého červeného kříže — Odměny pro zdravotníky — Očkování zdravotníků — Chybějící pracovnice — Bilance za minulý týden — Zahradnictví mezi okresy — Požár autoservisu v Praze Čakovicích — Záchrana podnikání — Chybí vakcíny po očkování — Očkování u praktických lékařů — Dobrovolní hasiči bez podpory — Ptačí chřipka v šesti krajích — Spor města a kraje o most — Mezinárodní den žen

Části dílu

00:15
Headlines
    Přehled hlavních zpráv z regionů.
    01:10
    Transport pacientů do zahraničí
      Transport pacientky z orlickoústecké nemocnice do Polska komplikuje byrokracie. V jednom případě převoz lékaři nedoporučili kvůli stavu pacienta, o dalším se jedná.
      02:56
      Přetížené nemocnice v Libereckém kraji
        Přetíženým nemocnicím v Libereckém kraji zase - nabídli pomoc němečtí sousedé. V nedaleké Žitavě a Ebersbachu mohou čeští pacienti využít pět intenzivních lůžek. Nabídku zatím kraj nepřijal.
        03:42
        Pomoc od Českého červeného kříže
          V Plzeňském kraji leží v nemocnicích s koronavirem 673 lidí, z toho 135 z nich je ve vážném stavu. A protože zdravotnickým zařízením schází personál, začaly jim - ode dneška - pomáhat dobrovolnické týmy Českého červeného kříže.
          06:50
          Odměny pro zdravotníky
            Ke květnové výplatě dostanou zdravotníci slíbené odměny - za podzimní a zimní vlnu koronaviru. Prémie budou ve stejné výši jako ty loňské, tedy 75 tisíc korun hrubého. Nezdravotničtí pracovníci pak dostanou 30 tisíc. Peníze navíc - mají obdržet i zaměstnanci v sociálních službách.
            07:26
            Očkování zdravotníků
              Počty nakažených zdravotníků stále klesají – a to hlavně díky vakcinaci. Proočkovanost lékařů - na akutní lůžkové péči - dosahuje 70-ti procent.
              08:58
              Chybějící pracovnice
                Zavřené školy a školky nejsou problém - jen pro rodiče, ale i pro zaměstnavatele, jejichž výroba a podnikání - závisí hlavně na ženách. Příkladem je porcelánka Thun - v Nové Roli u Karlových Varů. Vyučené malířky jí totiž - brigádníci nenahradí.
                10:36
                Bilance za minulý týden
                  Přes hranice okresu policie - nepustila zhruba 10 a půl tisíce aut. Jenom v Praze pak řešili strážníci - skoro 7 tisíc případů, což je ale o 2 tisíce méně než za celý únor. Pokut rozdali - celkem 707, v celkové výši 135 tisíc korun.
                  11:25
                  Zahradnictví mezi okresy
                    Mohou mít otevřeno, ale praxe ukazuje, že hodně záleží na tom, kde se v rámci okresu nacházejí. Své o tom ví zahradnictví na Semilsku, které je obklopené okresy Trutnov a Jičín.
                    13:14
                    Požár autoservisu v Praze Čakovicích
                      Při požáru se zranili dva lidé - pracovník autoservisu a jeden hasič. Během zásahu se propadla střecha budovy. Hasiči po uhašení rozebrali konstrukci objektu. Vzniklá škoda se odhaduje na 10 milionů korun.
                      13:37
                      Záchrana podnikání
                        Uživit zaměstnance a zachránit podnikání. Kvůli uzavření trhů - hledají farmáři a výrobci nové možnosti. Třeba pekárna v Dubí - prodává své výrobky - v pojízdné prodejně.
                        15:14
                        Chybí vakcíny po očkování
                          Do ordinací na Vysočině doposud nedorazila vakcína. Očkování veřejnosti u praktických lékařů, které avizovalo Ministerstvo zdravotnictví od 1.března, se v některých regionech - zatím nerozběhlo.
                          17:05
                          Očkování u praktických lékařů
                            Na jihu Čech začnou praktičtí lékaři očkovat - během dvou dní. Kraj pro ně vyčlenil - prvních 1600 vakcín - od společnosti AstraZeneca, kterými doporučuje naočkovat lidi starší 80-ti let. Vakcín pro praktiky je v regionu zatím málo.
                            18:44
                            Dobrovolní hasiči bez podpory
                              Ztratit zaměstnání a jít na pracovní úřad žádat o podporu a uspět? Pro některé dobrovolné hasiče věc problematická. Na podporu v nezaměstnanosti - nemají nárok třeba ti, kteří podepsali smlouvu s městem.
                              20:26
                              Ptačí chřipka v šesti krajích
                                Už 10 ohnisek ptačí chřipky se potvrdilo v Česku. Nové evidují veterináři v Moravsko-slezském kraji. Chovatel z Opavska nahlásil úhyn asi poloviny - z více než stovky kusů drůbeže. Další ohnisko se objevilo také ve středních Čechách.
                                21:00
                                Spor města a kraje o most
                                  Ústecký kraj se dohaduje s Roudnicí kvůli mostu. Kraj ho chce opravit a zvýšit nosnost, město jen opravit a nosnost nechat. Bojí se, že by pak po něm do města, historické části, jezdili kamiony nebo těžká auta.
                                  23:24
                                  Mezinárodní den žen
                                    Svátek, který se znovu dostává do popředí. Pro květinářství jeden z největších svátků. Původně šlo o Den mezinárodního boje za ženská práva a rovnoprávnost.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    9. března 2021

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    10. června

                                    10. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    7. června

                                    Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    6. června

                                    Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    5. června

                                    Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. června

                                    Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. června

                                    Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                    3. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám