26 minut

5. února 2021

Část: Muzeum Praga v Chomutově zatím nebude

Obsah dílu

Převoz pacientů z Chebu a Sokolova — Kraj nařídil zdravotním sestrám pracovní povinnost — Vladislav Husák skončil na postu ředitele policie v Liberci — Stavba dálničního obchvatu Českých Budějovic — Skládka zdravotnického odpadu u Hosína — Začalo tání, hladiny řek stoupají — Srážka nákladních vlaků na Zlínsku — Kvůli koronaviru chybí strojvedoucí — Návštěvnost Krkonoš a Podkrkonoší — Kvůli přísnějším opatřením na horách klesly penzionům a hotelům rezervace o víc než padesát procent — Městské lesy ve ztrátě kvůli kůrovci — Doprava v královehradecké části Pouchov — Začala oprava Staroměstského jezu — Vysočinu trápí dlouhodobý nedostatek obecních kronikářů — Liberecký kraj začal očkovat vakcínou od Moderny — Muzeum Praga v Chomutově zatím nebude

Části dílu

01:10
Převoz pacientů z Chebu a Sokolova
    Ne do nemocnic v blízkém německém příhraničí, které nabízejí pomoc, ale do nemocnic v Plzni, v Praze a ve středních Čechách dnes sanitky rozvezly 25 pacientů se středním průběhem onemocnění covidem z momentálně přetížených nemocnic v Chebu a v Sokolově.
    03:31
    Kraj nařídil zdravotním sestrám pracovní povinnost
      Zdravotnická zařízení v Karlovarském kraji jsou momentálně covidovou péčí přetížená. Týká se to jak počtu lůžek, tak personálních kapacit.
      05:28
      Vladislav Husák skončil na postu ředitele policie v Liberci
        Vladislav Husák oficiálně skončil na postu krajského ředitele policie v Liberci. Odvolání z funkce dnes po týdenní zdravotní indispozici převzal z rukou policejního prezidenta Jana Švejdara. Teď bude Husák pracovat jako metodik policejního útvaru vzdělávání a služební přípravy.
        06:01
        Stavba dálničního obchvatu Českých Budějovic
          Zpoždění má jak stavba dálničního obchvatu Českých Budějovic, tak i úseku dálnice D3 k hranicím s Rakouskem. Podle nového harmonogramu by obchvat metropole jižních Čech měl být zprovozněný až za 3 roky - v roce 2024.
          07:51
          Skládka zdravotnického odpadu u Hosína
            Inspekce životního prostředí a už i policie v jižních Čechách vyšetřují vznik skládky zdravotnického odpadu u Hosína. Firma Ekopur, která získala zakázku na jeho likvidaci, část tohoto nebezpečného materiálu skladuje venku.
            09:31
            Začalo tání, hladiny řek stoupají
              V Ústeckém kraji je 1. povodňový stupeň na dvou řekách a to na Ohři v Lounech a na Labi v Ústí nad Labem a Děčíně.
              10:08
              Srážka nákladních vlaků na Zlínsku
                U Otrokovic na Zlínsku se v noci srazily dva nákladní vlaky. Do stojící soupravy s nákladem nových osobních aut zezadu narazil jiný vlak. Nikomu se nic nestalo, škoda se odhaduje na 31 milionů korun.
                11:50
                Kvůli koronaviru chybí strojvedoucí
                  Část vlakových spojů na Domažlicku a Tachovsku musely nahradit autobusy. Šestnáct strojvedoucích ze Střediska v Bělé se totiž nakazilo koronavirem. Podle Českých drah je v celém Česku v karanténě kvůli nemoci covid-19 necelé procento řidičů osobních vlaků.
                  12:23
                  Návštěvnost Krkonoš a Podkrkonoší
                    Horská střediska se připravují na další víkend s turisty. Především v Krkonoších a v podhůří Krkonoš na Trutnovsku, kde se teď koronavirová nákaza šíří v celém Česku vůbec nejvíc a nejrychleji.
                    13:07
                    Kvůli přísnějším opatřením na horách klesly penzionům a hotelům rezervace o víc než padesát procent
                      Nově se smí totiž na služební cestě ubytovat zájemce jen sám bez dalších lidí. Řada majitelů horských apartmánů už kvůli tomu také nabídla své prostory k dlouhodobému pronájmu. Kompenzace jim totiž sotva pokryjí náklady.
                      14:34
                      Městské lesy ve ztrátě kvůli kůrovci
                        Kůrovcová kalamita dostává do ztráty Městské lesy Dobřany. Po celá léta byly ziskové a loni měly historicky největší těžbu, jenže teď je problém dřevo udat. Po kůrovcové kalamitě je ho na trhu nadbytek.
                        16:15
                        Doprava v královehradecké části Pouchov
                          Dvě desítky let usilují obyvatelé královéhradecké části Pouchov o to, aby město odvedlo dopravu z tamní skladištní oblasti druhým směrem - jak tomu bylo před čtvrtstoletím. Vedení radnice se za tu dobu obměnilo už několikrát, ale problém zůstává.
                          18:10
                          Začala oprava Staroměstského jezu
                            Začaly přípravné práce na opravu Staroměstského jezu. Ten je památkově chráněný a pochází ze 13. století. Za celou dobu se na něm větší oprava nedělala.
                            19:51
                            Vysočinu trápí dlouhodobý nedostatek obecních kronikářů
                              Na Vysočině není dost obecních kronikářů. Dlouholetí kronikáři prostě nemají nástupce v mladších generacích. Ve Veselém Žďáru se proto záznamy o historii obce a jejích důležitých událostech rozhodli zaznamenávat nově a trochu jinak.
                              21:53
                              Liberecký kraj začal očkovat vakcínou od Moderny
                                Očkovat vakcínou od Moderny dnes začal Liberecký kraj. Prvních 500 dávek dostali klienti některých domovů s pečovatelskou službou. Byl mezi nimi i stoletý Václav Šeda z Chrastavy.
                                23:19
                                Muzeum Praga v Chomutově zatím nebude
                                  Chystané muzeum Praga v Chomutově nebude - tedy aspoň zatím ne. Třetí největší sbírka aut stejné značky na světě tak zůstává pod zámkem. Na reprezentační prostory pro unikátní sbírku totiž nejsou peníze.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž27 minut
                                  Další díl
                                  8. února 2021

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. května

                                  Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                  27. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. května

                                  Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                  24. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. května

                                  Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                  23. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. května

                                  Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                  22. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  21. května

                                  V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                  21. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  20. května

                                  Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                  20. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. května

                                  Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                  17. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. května

                                  Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                  16. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. května

                                  Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                  15. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám